+ Politie ontdekt hennepkwekerij in woning - GelreNieuws.nl

+ Politie ontdekt hennepkwekerij in woning

Geplaatst op 19 maart 2009, om 14:50 uur

wietLOCHEM – De politie heeft op woensdagavond 18 maart rond 21.30 uur in een woning aan de Albert Hahnweg in Lochem een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

De kwekerij is ontmanteld.De woning trok de aandacht doordat er al enkele dagen licht brandde en er iemand thuis leek te zijn. Om vast te stellen dat er geen gewonde in de woning lag, is de politie het huis binnengetreden. Er werd niemand aangetroffen, maar er werd wel een hennepkwekerij met 560 hennepplanten gevonden. Deze is met behulp van een afvalbedrijf en de energiemaatschappij ontmanteld. De politie stelt een onderzoek in naar wie er betrokken is bij deze kwekerij.

Schoenendief belandt op politiebureau

ZUTPHEN – De politie heeft woensdagochtend 18 maart proces-verbaal opgemaakt tegen een 30-jarige vrouw uit Zutphen. Zij wordt verdacht van diefstal in een winkel aan de Polsbroek.

De Zutphense probeerde omstreeks 11.50 uur een paar schoenen mee te nemen zonder daarvoor te betalen. Het winkelpersoneel merkte dit op, hield de vrouw aan en waarschuwde de politie. Die heeft haar meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Bekladding met hakenkruizen

ZUTPHEN – Onbekenden hebben tussen vrijdag 13 maart een maandag 17 maart op verschillende plaatsen in Zutphen met graffiti hakenkruizen geschilderd.

Medewerkers van een basisschool aan de Govert Flickstraat ontdekten maandagochtend rond 8.00 uur de hakenkruizen op de gevel van hun school op. De politie kreeg op diezelfde dag melding van soortgelijke bekladdingen in de buurt van de Hartochstraat. De politie stelt een onderzoek in en mensen die meer duidelijk hebben over deze graffititeksten wordt verzocht contact op te nemen met 0900 – 8844.

Valse 112-beller aangehouden

APELDOORN – De politie heeft woensdag 18 maart een 45-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man had tot tweemaal toe een valse melding gedaan bij het alarmnummer 112. Hierop werd hij aangehouden.

De meldkamer van de hulpdiensten kreeg omstreeks 21:20 uur een melding binnen van een conflict op een locatie in de Rivierenbuurt. Een tweede melding gaf aan dat er een vechtpartij plaats vond. Agenten gingen ter plaatse en troffen niets aan. Uit onderzoek bleek de 45-jarige man de valse meldingen te hebben gedaan. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Snorfietser en bijrijder gewond na val

APELDOORN – Een 64-jarige man uit Apeldoorn raakte woensdagmiddag 18 maart gewond nadat hij samen met zijn 8-jarige kleinzoon met de snorfiets op de Gildenlaan in Apeldoorn ten val kwam.

De man reed omstreeks 17:10 uur met zijn snorfiets over een fietspad bij de Gildenlaan. Volgens een getuige schrok de man van een onbekende fietser en kwam ter val. Hierdoor raakte hij en zijn 8-jarige kleinzoon gewond. Beide werden met een hoofdwond door een ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Mannen dumpen astbest

APELDOORN – De politie heeft woensdag 18 maart twee mannen (een 24-jarige en een 40-jarige beiden uit de gemeente Apeldoorn) aangehouden. De twee waren bezig met het lossen van een lading asbest op de Europaweg in Apeldoorn.

Een 24-jarige bestuurder werd omstreeks 16:30 uur gecontroleerd. Hij reed met een aanhangwagen vol met asbest en wilde deze gaan lossen in een container aan de Europaweg. Asbest moet worden gedumpt in een goedgekeurd depot. Dit werd de man verteld waarop hij samen met de ter plaatse gekomen eigenaar de aanhangwagen begon te lossen. Agenten vorderden de mannen te stoppen met lossen. Zij gaven hier geen gehoor aan en beledigden de agenten. Hierop werden de twee aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De milieupolitie kwam ter plaatse voor het doen van onderzoek. Ook de arbeidsinspectie zal een onderzoek starten. De twee mannen werden na verhoor in vrijheid gesteld.

Auto te water, automobilist onder invloed alcohol

EMST – De politie heeft woensdag 18 maart het rijbewijs van een 54-jarige man uit de gemeente Epe ingevorderd. De man kwam op de Weteringdijk in Emst met zijn auto in een sloot terecht en bleek onder invloed van alcohol.

De politie kreeg omstreeks 17:40 uur de melding dat een auto in een sloot terecht was gekomen op de Weteringdijk. Agenten troffen de auto aan in de sloot zonder bestuurder. Na controle werd de man bij familie aangetroffen. Hij bleek onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. De blaastest wees een promillage uit van 1,3. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond na val

HARDERWIJK – Een 70-jarige vrouw uit Harderwijk raakte woensdagmiddag gewond nadat zij op het Beneluxpad in Harderwijk in aanrijding kwam met een 17-jarige plaatsgenoot. De vrouw werd voor controle overgebracht na het ziekenhuis.

De 17-jarige fietser haalde omstreeks 14:10 uur de 70-jarige vrouw in op het fietspad aan het Beneluxpad. Tijdens het inhalen bleef een hengsel van de tas van de 17-jarige achter het stuur van de vrouw hangen. Hierdoor kwam de vrouw ter val en raakte gewond aan haar handen en hoofd. Zij werd door een ambulance voor controle overgebracht naar het St. Jansdal ziekenhuis.

Twee jongens aangehouden voor baldadigheid

PUTTEN – De politie heeft twee jongens (13- en 14-jaar) uit Ermelo en Putten aangehouden voor baldadigheid. Een woning van een vrouw aan de Sparrenhof in Putten was de afgelopen maanden regelmatig het doelwit van pesterijen. Jongeren gooiden onder meer met eieren tegen de ruiten. Hierop werd besloten om afwisselend met opsporingsambtenaren van de gemeente Putten te gaan posten. De mannen betrapten dinsdagavond 17 maart een jongen op het afsteken van vuurwerk voor de woning.

De opsporingsambtenaren zagen omstreek 19:15 uur drie jongeren voor de woning. Eén van hen stak een vuurwerk af voor de woning waarop zij er met z’n drieën vandoor gingen. De jongens werden achterhaald en overgedragen aan de politie. Twee van de jongens werden meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Zij bekende meerdere keren met eieren te hebben gegooid. De twee werden aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd. In de loop van de week zal de politie meer jongeren verhoren die mogelijk betrokken waren bij de pesterijen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com