Lieveheersbeestje legt OK Winterswijk stil

Geplaatst op 12 maart 2009, om 21:14 uur

WINTERSWIJK – Een lieveheersbeestje is de rede dat het operatieprogramma in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk is stil gelegd. Op spoedoperaties na wordt er voorlopig niet geopereerd.

Het lieveheersbeestje werd  donderdagmorgen in één van de operatiekamers aangetroffen door het personeel van het operatiecomplex. Patiënten die donderdagmorgen nog zijn geopereerd lopen volgens het ziekenhuis een zeer gering risico en worden nu uit voorzorg met nog meer aandacht gevolgd.

“Om het zekere voor het onzekere te nemen zijn de OK-ruimtes gesloten”, zegt SKB-voorlichter Maarten ten Voorde. ” We willen geen enkel risico nemen. Dat betreft alleen de reguliere operaties. Voor spoedoperaties is één operatiekamer beschikbaar.”

De laatste operatiekamer kan gebruikt worden omdat het gescheiden is van de andere en niet gebruikt maakt van hetzelfde luchtbeheerssysteem.

“Operaties kunnen slechts doorgang vinden wanneer de veiligheid van patiënten volledig gegarandeerd is”, zegt een woordvoerder.