+ Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Geplaatst op 25 maart 2009, om 13:23 uur

Archieffoto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau KerkmeijerALMEN – De politie heeft op dinsdagmiddag 24 maart een 19-jarige automobilist van de weg gehaald toen hij 130 km/h reed waar 60 is toegestaan. Een 16-jarige bestuurder van een bromfiets raakte eveneens zijn rijbewijs kwijt door een snelheidsovertreding.

De automobilist uit Eefde werd rond 15.45 uur met behulp van een lasergun gecontroleerd op de Almenseweg. Zijn overtreding bedroeg 70 km/h. te hard. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij heeft een proces-verbaal gekregen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De bromfietser uit Eefde reed rond 15.00 uur met 79 kilometer per uur langs de controle, terwijl voor hem een maximumsnelheid van 45 km/h is toegestaan. Hij heeft eveneens een proces-verbaal gekregen, zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbraken op klaarlichte dag

LOCHEM – Op dinsdag 24 maart hebben onbekenden ingebroken in twee woningen in Lochem. Beide diefstallen hebben overdag plaatsgevonden, de inbrekers kwamen ook in beide gevallen binnen door een raam te forceren.
In de nacht van dinsdag op woensdag 25 maart werd getracht om in te breken in een autobedrijf aan de Hoeflingweg in Lochem.

Bij een woning aan de Barchemseweg werd de inbraak bij thuiskomst aan het einde van de middag ontdekt, daar werden onder andere sierraden meegenomen. Bij een woning aan de Dr. ten Bokkel Huininkweg zijn de inbrekers tussen 8.45 uur en eind van de dag binnengeweest en hebben daar onder andere een geldbedrag weggenomen.

Autobedrijf
Bij het autobedrijf aan de Hoeflingweg ging in de nacht rond 2.30 uur het inbraakalarm af. De eigenaar van het bedrijf ging ter plaatse om poolshoogte te nemen. De eigenaar stuitte op de Larenseweg achter zijn bedrijf op een 24-jarige man die met zijn auto in de berm vast was komen te zitten op een hekwerk.  Na onderzoek door de gewaarschuwde politie bleek de man een 24-jarige Pool. Hij was onder invloed en blies na zijn aanhouding 0,8 promille. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Onderzocht wordt of hij iets met de inbraakpoging heeft te maken.

Winkeldief blijkt in bezit van drugs

ZUTPHEN – De politie heeft op dinsdagochtend 24 maart een 38-jarige Zutphenaar aangehouden voor winkeldiefstal.

Hij probeerde zonder te betalen voor tuinkruidenbouillon een winkel aan de Posbroek te verlaten.Het winkelpersoneel ontdekte rond 9.30 uur de diefstal en droeg de man over aan de politie. Op het bureau bleek dat de man in het bezit was van ruim 25 gram wiet. Hij is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal voor winkeldiefstal en het bezit van drugs. De wiet is in beslaggenomen en wordt vernietigd.

Fietser aangehouden met harddrugs

ZUTPHEN – Rond het middernachtelijke uur tussen dinsdag en woensdag 25 maart heeft de politie een 44-jarige Zutphenaar aangehouden voor het bezit van cocaïne en heroïne.

Agenten zagen de man zonder licht op de Warnsveldseweg fietsen. Toen ze hem daar op wilden aanspreken, gooide hij een zakje van zich af. Dat bleek een hoeveelheid harddrugs te zijn. Ook bij zijn fouillering werden bolletjes drugs aangetroffen. De drugs zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. De man werd aangehouden voor drugsbezit en voor verhoor ingesloten.

Diefstal uit parochiecentrum

GAANDEREN – Tussen maandagmiddag 23 maart en dinsdagochtend 24 maart is er ingebroken in een gebouw naast de kerk aan de Van Damstraat, daarbij werd een onbekend geldbedrag buitgemaakt.
De inbrekers kwamen binnen door een raam te forceren. Eenmaal binnen hebben ze het gebouw doorzocht en het geld weggenomen.

Winkeldief (76) aangehouden

ETTEN – De politie heeft op dinsdagmiddag 24 maart in een winkel aan de Zeddamseweg een 76-jarige man uit Gendringen aangehouden voor winkeldiefstal.

De man probeerde rond 13.50 uur de winkel te verlaten zonder af te rekenen voor slijpschijven. Omdat de alarmpoortjes van de kassa afgingen, kon het winkelpersoneel de man aanspreken en vasthouden totdat de politie arriveerde. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Lading aanhangwagen in brand

HATTEM – Dinsdag 24 maart heeft een gedeelte van de lading van een aanhangwagen in brand gestaan op de A50 ter hoogte van Hattem.

Het incident vond plaats omstreeks 18.45 uur. De aanhangwagen zat achter een personenauto. De lading van de aanhangwagen bestond uit isolatiemateriaal. De politie en Rijkswaterstaat hebben de brand geblust met behulp van een poederblusser en zand. Waardoor de lading in brand is gevlogen is onbekend.

Politie zoekt getuigen van mogelijke brandstichtingen

NUNSPEET – In een stalen container die op de Westerlaan in Nunspeet staat heeft woensdagmorgen 25 maart rond 03:00 uur een brand gewoed.

De container was gevuld met bouwafval. De brandweer heeft het vuur geblust. Op de Stationslaan bleken ook nog enkele oude (losse) autowielen en kranten in brand te zijn gestoken. Vermoedelijk zijn de brandjes aangestoken. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

Snorfietsers gewond na aanrijding

APELDOORN – Twee snorfietsers (32- en 49-jaar) uit Apeldoorn raakten dinsdagochtend 24 maart gewond nadat zij op de Laan van Westenenk met elkaar in botsing kwamen. Zij werden beide voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De 49-jarige man reed omstreeks 09:10 uur over de Laan van Westenenk. Op de kruising met de Arnhemseweg/ Albert Scheitzerlaan wilde hij linksaf slaan. Tijdens het afslaan haalde de 32-jarige man hem in waardoor zij met elkaar in botsing kwamen. Beide mannen raakten gewond en werden voor controle door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietser gewond na rijden door rood licht

APELDOORN – Een 66-jarige fietser uit Apeldoorn raakte dinsdagmiddag 24 maart gewond nadat zij op de kruising Laan van Spitsbergen/ Europaweg/ Laan van Westenenk in aanrijding kwam met een auto, bestuurd door een 49-jarige man uit Eerbeek.

De vrouw fietste omstreeks 17:20 uur over het fietspad van de Laan van Westenenk. Zij reed door rood licht de kruising op met de Laan van Spitsbergen/ Europaweg. Op dat moment trok de automobilist die zojuist groen had gekregen op waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw liep hierbij een hoofdwond op en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee automobilisten gewond na botsing

APELDOORN – Een 37-jarige vrouw uit Lemmer

en een 75-jarige vrouw uit Schalkhaar raakten maandagmiddag 24 maart gewond nadat zij met elkaar in botsing kwamen op de Zutphensestraat/ oprit naar de A50 in Apeldoorn.

De 37-jarige vrouw reed omstreeks 16:05 uur over de Zutphensestraat en sloeg linksaf de oprit naar de A50 op. op het moment van afslaan reed de 75-jarige vrouw uit tegengestelde richting haar tegemoet waardoor een aanrijding ontstond. De 75-jarige automobilist is vermoedelijk door rood gereden. Beide bestuurders raakten gewond en werden door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Hennepkwekerij opgerold

APELDOORN – De politie heeft dinsdag 24 maart een hennepkwekerij opgerold aan de Brinklaan in Apeldoorn. Twee mannen (37- en 40-jaar) uit Apeldoorn werden aangehouden voor mogelijke betrokkenheid.

In een kelder in het pand trof de politie een hennepkwekerij aan. Er werden geen planten aangetroffen, wel de noodzakelijke apparatuur. Deze spullen werden in beslag genomen en vernietigd. Twee mannen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij en na verhoor in vrijheid gesteld. De politie is een onderzoek gestart wie verantwoordelijk is voor de kwekerij.

Illegaal vreemdeling zonder treinkaartje

APELDOORN – De politie heeft dinsdag 24 maart een 34-jarige man aangehouden op het station in Apeldoorn. De man was niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs en werd door treinpersoneel overgedragen aan de politie. Bij controle bleek dat hij illegaal in Nederland verbleef.

De man werd omstreeks 13:30 uur gecontroleerd in de trein. Hij bleek niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs en kon geen identiteitsbewijs tonen. Hierop werd hij in Apeldoorn uit de trein gezet en overgedragen aan de politie. De man bleek Egyptenaar en illegaal in Nederland te verblijven waarop hij werd overgedragen aan de vreemdelingen politie.