Voorbereidingen voor Brummens Glazen Huis in volle gang - GelreNieuws.nl

Voorbereidingen voor Brummens Glazen Huis in volle gang

Geplaatst op 17 maart 2009, om 15:16 uur

foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer
BRUMMEN
– De voorbereidingen voor de Brummense versie van het Glazen Huis op het Marktplein zijn dinsdag nog in volle gang. Drie Dj’s hebben het doel om in vijf dagen zo veel mogelijk geld in te zamelen voor stichting KiKa (Kinderen kankervrij).

Volgens projectleidster Nathalie Boerdam is er dinsdag wat vertraging ontstaan door Tv-opnames voor Hart van Nederland. “Vandaag zijn we daarom extra druk om alles in orde te krijgen voor morgenavond.”

Burgemeester Niels Joosten draait het MAD(Make A Difference)-house woensdag om 18 uur op slot. Drie radiodiskjockeys van RTV Veluwezoom: Yannick Hilger (17), GelreNieuws (17) en Henk van der Ploeg (45), laten zich tot zondagavond zes uur zonder eten opsluiten in het MAD-house. Zij verzorgen bij toerbeurt 100 uur lang non-stop radioprogramma’s.

Diverse BN’ers onder wie schaatser Stefan Groothuis uit Voorst, Gijs Jolink (Jovink en de Voederbietels) en Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje brengen tijdens de marathonuitzending een bezoek aan het Glazen Huis.  Daarnaast treden diverse bands en artiesten op.

Het probleem dat er geen beveiligingsbedrijf was, wat de vergunning vereist, is inmiddels opgelost. “Na de uitzending van Hart van Nederland, waarin een oproep werd gedaan, hebben zich wel honderd beveiligingsbedrijven gemeld”, zegt Boerdam.

Voor meer info en een livestream zie www.mad4kika.nl

foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer

foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer

foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer