+ Fietser geeft valse naam op

Geplaatst op 17 maart 2009, om 14:12 uur

Verkeerscontroles Zutphen|Foto Fotobureau KerkmeijerZUTPHEN – Een 33-jarige fietser uit Zutphen werd maandagmorgen door toezichthouders staande gehouden nadat hij door het voetgangersgebied fietste. De man gaf een valse naam op en werd aangehouden.

De Zutphenaar fietste omstreeks 11:50 uur over de Polsbroekpassage in Zutphen. De toezichthouders van het bureau THOR (toezicht en handhaving openbare ruimte) zagen de man fietsen en spraken hem aan. De fietser weigerde zijn echte naam op te geven en werd aangehouden. Gealarmeerde agenten brachten de man over naar het politiebureau voor nader verhoor. Na onderzoek naar de werkelijke identiteit bleek dat de man nog meerdere bekeuring open had staan. De man werd ingesloten om de openstaande boetes uit te zitten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Schoorsteenbrand snel geblust

HALL – Op maandagmiddag 16 maart is er brand ontstaan in de schoorsteen van een woning aan de Zwarteweg in Hall. De brand werd door een oplettende buurman geblust.

De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 13:50 uur. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. De brandweer kwam ter plaatse echter was de brand door een buurman geblust. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.

Politie waarschuwt voor nepcollectanten en nepfacturen

ACHTERHOEK – De politie heeft twee meldingen ontvangen van een mogelijke nepfactuur bij een bedrijven in de Achterhoek. Ook ontving de politie twee meldingen over een nepcollectant in Varsseveld.

De politie ontving maandag en dinsdag twee meldingen dat er bij bedrijven in Breedenbroek en Ruurlo mogelijk een nepfactuur was binnengekomen. De factuur was afkomstig van bedrijf met telefoonnummers en een vestigingsadres in London. Beide bedrijven doen geen aken met het bedrijf in Londen en willen op deze manier collega-ondernemers waarschuwen.

Op woensdagavond 11 maart heeft er een jongeman, ongeveer 20 a 25 jaar oud, in Varsseveld gecollecteerd voor het kankerfonds. De politie ontving twee meldingen omdat het nog geen collecteweek is van genoemd fonds. De man heeft onder andere gecollecteerd bij woningen aan de Eksterhof en aan de Korenbloemstraat.
De politie adviseert bedrijven alert te zijn op de genoemde facturen en waarschuwt bewoners in Varsseveld voor de mogelijke nepcollectant.

Snelle automobilist moet rijbewijs inleveren

APELDOORN – Een 38-jarige automobilist uit Apeldoorn is maandag 16 maart zijn rijbewijs kwijt geraakt toen hij met 110 km/h over de Anklaarseweg in Apeldoorn reed.

Op de Anklaarseweg is de maximumsnelheid 50 km/h. Agenten zagen de man met hoge snelheid over de weg rijden en deden een snelheidmeting. De man is vervolgens aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal gemaakt.

Computer uit school gestolen

APELDOORN – In een school aan de Valkeniersdonk in Apeldoorn is ingebroken. Er is onder andere een computer weggenomen.

De dader(s) hebben een raam opengebroken en vervolgens onder andere een computer weggenomen. De inbraak is tussen vrijdagmiddag 13 maart 16:30 en maandagochtend 16 maart  gepleegd. De politie onderzoekt de inbraak.

Roemeense zakkenrollers opgepakt

HEEDE – Maandagmiddag 16 maart zijn in het centrum Heerde twee mannen en twee vrouwen, afkomstig uit Roemenië, aangehouden op verdenking van zakkenrollen.

Bij een supermarkt aan de Brandstraat in Heerde werden de vier omstreeks 15.15 uur betrapt bij een poging zakkenrollen. Alert winkelpersoneel sloeg onmiddellijk alarm en hielden tot de komst van de politie, onder meer de wacht bij de geparkeerde personenauto van het viertal dat was voorzien van een buitenlands kenteken. De vier verdachten vluchtten verschillende kanten uit. De gewaarschuwde politie zette alle beschikbare geüniformeerde en in burger geklede politiemensen in en slaagde er in om het viertal op verschillende plaatsen in het dorp te traceren en aan te houden.

De vier verdachten, twee mannen van 27 en 24 jaar, en twee vrouwen, beide 23 jaar oud, werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. Ze zitten thans nog in hechtenis. De politie heeft aanwijzingen, dat de verdachten mogelijk dezelfde maandagmiddag betrokken zijn geweest bij zakkenrollerij in supermarkten in Ermelo en Wezep. Ook deze feiten worden in dit onderzoek betrokken.

Om het dossier tegen de zakkenrollers compleet te maken, is de politie van Heerde nog dringend op zoek naar de vrouw bij wie in de supermarkt – Plusmarkt – aan de Brandstraat in  Heerde, een poging werd gedaan om haar portemonnee te rollen. Ze voelde dat iemand in haar jaszak voelde en meldde zich daarna bij de bedrijfsleider. De vrouw met kort grijs haar, was gekleed in een donkerrode jas, een spijkerbroek en witte schoenen.

Automobilist verdacht van opzettelijke aanrijding

WEZEP – Een 42-jarige automobilist uit Doornspijk is maandagmiddag 16 maart aangehouden. Hij wordt er van verdacht een aanrijding te hebben veroorzaakt op de A28 ter hoogte van Wezep.

Rond 17:20 uur vond de aanrijding plaats tussen de 42-jarige automobilist en een 49-jarige automobilist uit Oosterwolde. Aanvankelijk reden de auto’s, vanuit Zwolle richting Wezep, achterelkaar op de linkerrijstrook, waarbij de man uit Doornspijk de bestuurder uit Oosterwolde wilde inhalen. Kort daarna raakten de auto’s van beide automobilisten elkaar toen ze naast elkaar reden.

Op grond van verschillende verklaringen van getuigen is de 42-jarige automobilist aangehouden op verdenking van het veroorzaken van de aanrijding, vernieling en poging tot zware mishandeling. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld.