Politieagent laat gevoelige informatie achter in trein

Geplaatst op 16 maart 2009, om 18:15 uur

politieZUTPHEN/BRUMMEN – Een medewerker van de politie Noord- en Oost-Gelderland, heeft maandagochtend 16 maart een vijftal A4-printjes over vernielingen van onder meer enkele fietsen, in de trein tussen Zutphen en Arnhem laten liggen.

De printjes, verzameld in een doorzichtige plastic snelhechter met blauwe achterkant, bevat privacygevoelige informatie en personalia van minderjarige verdachten en betrokkenen bij de vernielingen. De inhoud bevat geen informatie die de zaak kan schaden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De printjes zijn blijven liggen in de trein van 11.36 uur vanuit Zutphen richting Arnhem. De politiemedewerker ontdekte vrijwel direct nadat hij de trein in Brummen had verlaten, dat hij de printjes had laten liggen.

De spoorwegpolitie en de NS zijn ingeschakeld, maar de A4tjes werden niet meer aangetroffen. De medewerker nam de papieren vanaf het politiebureau mee om ze de volgende dag bij een ambtelijke bespreking te gebruiken.

De politie doet een dringende oproep om bij aantreffen van de papieren zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de politie in Noord- en Oost-Gelderland via 0900 – 8844.