+ Jongen (12) zwaargewond bij ongeval - GelreNieuws.nl

+ Jongen (12) zwaargewond bij ongeval

Geplaatst op 14 maart 2009, om 14:08 uur

Spoed ambulance1APELDOORN – Een 12-jarige Apeldoorner is zwaar gewond bij een ongeval met zijn fiets. De jongen reed vrijdagmiddag 13 maart van een talud af bij de Houttuinen-Oost in zijn woonplaats en kwam te vallen.

De jongen wilde omstreeks 15.40 uur via een aanwezig spoor in het talud naast de betonnen trap vanaf de Zutphensestraat richting de Houttuinen-Oost naar beneden rijden. Dit ging niet goed, waardoor hij begon te slingeren en ten val kwam. Een vriendje dat bij hem was, sloeg alarm en ambulancepersoneel vervoerde de bewusteloze jongen naar het ziekenhuis. Later op de avond is hij overgebracht naar het Medische Centrum in Utrecht.

Piratenzender uit de lucht gehaald

LOCHEM – De radiocontroledienst heeft vrijdagmiddag 13 maart in het buitengebied van Lochem een piratenzender uit de lucht gehaald. De politie verleende hierbij assistentie. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Door de controledienst was een zender in het buitengebied gepeild. Bij aankomst van de controleur en de politie bleek deze in een paardentrailer te zijn gemonteerd. De aanhanger werd naar het politiebureau gereden, waar de zender gedemonteerd werd. Tegen de eigenaar, een 37-jarige Lochemmer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Te veel alcohol

ZUTPHEN – De politie heeft zaterdagochtend 14 maart een 47-jarige automobilist uit Zutphen bekeurd. Hij bestuurder met drank op een auto.

Agenten zagen de man omstreeks 03.40 uur op de Coenensparkstraat in Zutphen rijden en besloten hem te controleren. Hij bleek gedronken te hebben en blies op het politiebureau 1.2 promille. Met een proces-verbaal en een rijverbod mocht hij later naar huis.

Man haalt brandhout uit het bos

KLARENBEEK – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 45-jarige Zutphenaar. De man had vrijdag 13 maart in een bosperceel eerder gekapte bomen verzaagd voor zijn houtkachel. Hij werd aangehouden.

Een boswachter zag rond het middaguur een man met een kettingzaag bij een bosperceel  langs de Zutphenseweg in Klarenbeek. De man was stukken hout op zijn aanhanger aan het laden. Duidelijk was dat hij deze kort daarvoor in het bos verzaagd waren. De man bleek hiervoor geen toestemming van de eigenaar te hebben en werd aangehouden. Op het politiebureau legde hij een verklaring af. Tegen de Zutphenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert stappers in Zutphen

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 maart in de Zutphense binnenstad meerdere personen voor uiteenlopende feiten tijdens hun stapavond bekeurd.

De politie controleert ieder weekend met een speciale horecadienst op het gedrag van stappers. Hierbij wordt gelet op het verkeersgedrag naar de stapgelegenheden en ’s nachts weer naar huis. Ook het rij- en parkeergedrag in het voetgangersgebied door automobilisten krijgt aandacht en het ongewenst urineren op straat levert ook een bekeuring op. Dit keer bleken twaalf fietsers geen licht te hebben, twee automobilisten droegen geen gordel en een automobilist werd bekeurd omdat hij door het voetgangersgebied reed. Twee mannen die op straat stonden te plassen, kregen ook een boete.

Heethoofden belanden in politiecel

DOETINCHEM – Twee broers uit de gemeente Montferland zijn zaterdagochtend 14 maart na een ruzie in de Doetinchemse binnenstad in een cel beland. De politie onderzoekt de toedracht van de onenigheid.

De politie kreeg rond 01.40 uur en melding van een vechtpartij in de binnenstad. Bij de komst van de politie werden de ruziemakers, een klein groepje, met hulp van een medewerker van de horecazaak gescheiden. Eén van de mannen probeerde toch weer naar binnen te dringen en werd tegen gehouden. Toen de ruzie leek gesust, vond een 20-jarige man uit de gemeente Monterfland het nodig om de politie uit te schelden voor zaken die hij nooit tegen zijn ouders zou zeggen. Hij werd aangehouden en zijn 22-jarige broer deed ook nog een duit in het zakje. Ook hij werd aangehouden en beiden zijn ingesloten voor verhoor. Tijdens de ruzie liep één van de medewerkers van de horecazaak nog een zwaar gekneusde voet op. De politie onderzoekt de ruzie.

Gestolen auto uitgebrand

LENGEL – De brandweer heeft zaterdagochtend 14 maart op de Borgstraat in Lengel een auto geblust. Het voertuig bleek in Didam te zijn gestolen.

De meldkamer kreeg rond 02.10 uur een melding dat er een auto tegen een boom was gereden en in brand stond. Bij de komst van de hulpdiensten werd er niemand aangetroffen. Het vuur werd geblust en bij onderzoek bleek de auto in Didam van de Breideweg te zijn gestolen. De eigenaar deed aangifte en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Te snelle motorrijder belandt in ziekenhuis

HENGELO (Gld.) – Een te hoge snelheid is er de oorzaak van dat een 42-jarige Doetinchemmer vrijdagochtend 13 maart op de Varsselseweg in Hengelo (Gld) met zijn motor onderuit ging. Hij is met diverse verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

De motorrijder kwam omstreeks 11.00 uur uit de richting Veldhoek en reed bij het inrijden van een bocht met een te hoge snelheid. Via een grasstrook probeerde hij te corrigeren en te remmen, maar hierbij had hij zijn motor niet meer onder controle. Hij kwam in een bouwland ten val. Met rugletsel en diverse kneuzingen is hij opgenomen in het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Te snelle brommers

WESTENDORP/ULFT – Drie Achterhoekse tieners krijgen naast een boete voor hun opgevoerde brommer ook een brief dat wanneer zij binnen twee jaar nog twee keer op deze wijze worden aangetroffen, hun bromfiets zonder pardon in beslag wordt genomen.

De politie hield vrijdagochtend 13 maart onder andere op de Doetinchemseweg in Westendorp een bromfietscontrole. Van de 15 brommers bleken er 6 opgevoerd. Twee waren dusdanig opgevoerd, ze konden wel 90 km rijden, dat hun berijder naast een boete ook een waarschuwingsbrief krijgt. Hierdoor staat de jongeman in het politiesysteem genoteerd dat wanneer hij binnen twee jaar nog twee keer met een opgevoerde bromfiets wordt aangehouden, hij z’n bromfiets zonder pardon kwijt is.

Een zelfde brief krijgt een jongen uit Ulft die rond het middaguur door een motorrijder op een zwaar opgevoerde brommer in zijn woonplaats werd aangetroffen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Alle jongeren die in overtreding waren krijgen een boete.

Tieners bekeurd voor alcoholgebruik op straat

DOETINCHEM – De politie heeft vrijdag 13 maart in de Doetinchemse binnenstad acht tieners bekeurd voor het drinken op de openbare weg. Zij krijgen een boete thuis gestuurd.

Vrijdagmiddag 16.00 uur,

de politie surveilleert in de binnenstad en treft meerdere jongeren aan die wodka en bier op straat aan het drinken zijn! De jongeren zijn aangesproken en bekeurd.

Tijdens de stapavond hebben politiebikers ook een alcohol- en verlichtingscontrole gehouden. Ook nu werden tieners bekeurd die op straat dronken; dit maal twee. Daarnaast werden twaalf jongeren bekeurd die geen verlichting op de fiets hadden.

Jongeman met veel te veel alcohol achter het stuur

ERMELO – Dankzij doortastend optreden van een getuige heeft de politie vrijdagavond een 22-jarige jongeman uit Nunspeet aangehouden die vel te veel gedronken had. Hij blies 1.9 promille en als beginnend bestuurder is 0.2 promille al strafbaar.

De politie werd omstreeks 21.00 uur door de getuige geïnformeerd die bijna door de jongeman op een parkeerplaats van een horecazaak aan de A 28 onder Ermelo was aangereden. De man heeft de automobilist aangesproken en rook direct dat hij behoorlijk gedronken had. Zonder zich te bedenken trok hij de sleutel uit het contact en belde de politie. Deze trof de beschonken bestuurder aan die op het politiebureau 1.9 promille blies. Dat is bij 10 x het promillage waarbij een beginnend bestuurder strafbaar is. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man slaat buurvrouw

PUTTEN – De politie heeft zaterdagochtend 14 maart een 32-jarige man uit Putten aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn buurvrouw te hebben mishandeld toen zij hem over geluidsoverlast wilde aanspreken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het slachtoffer wilde haar buurman rond 02.25 uur vragen om de muziek zachter te zetten. Toen deze de deur opende, werd de vrouw direct meerdere malen in haar gezicht geslagen. Zij belde de politie en deze heeft de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrijdag de 13e

EPE – Vrijdag de 13e, een lekker zonnetje en vervolgens dommel je in slaap. Dit overkwam een 20-jarige jongeman uit Cadier en Keer op de A 50 onder Epe. Zelf had hij niets, zijn auto raakte zwaar beschadigd.

De alarmcentrale kreeg rond 10.25 uur een melding dat op de A 50 tussen Epe en Heerde- Zuid een auto over de kop was geslagen. De bestuurder, die uit de richting van Apeldoorn kwam, bleek niet gewond en verklaarde door het zonnetje in slaap te zijn gedommeld. Vervolgens had hij de vangrail geraakt en was over de kop geslagen. Rijkswaterstaat zorgde voor de afzetting en de zwaar beschadigde auto werd door een sleepbedrijf opgehaald.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com