+ Zutphenaar in bezit van vuurwapen - GelreNieuws        

+ Zutphenaar in bezit van vuurwapen

Geplaatst op 13 maart 2009, om 14:58 uur

ZUTPHEN – De politie heeft donderdagochtend 12 maart om 08.35 uur een 42-jarige man uit Zutphen aangehouden voor illegaal wapenbezit. Behalve het wapen werd ook hennep in zijn woning aangetroffen.

Het vermoeden bestond dat de man in het bezit zou zijn van een vuurwapen, waarop de politie een onderzoek instelde. Het wapen werd aangetroffen en ook werd er ruim 100 gram hennep gevonden. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij verder verhoord zal worden. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilisten onder invloed

EERBEEK/ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 13 maart in Zutphen en Eerbeek twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. In Zutphen bleek ook dat de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs was.

Surveillerende agenten hebben om 01.15 uur op de Loenenseweg in Eerbeek een 43-jarige man uit Eerbeek staande gehouden. Een blaastest op straat wees uit dat hij gedronken had waarop hij is aangehouden. Op het politiebureau blies de man 0,7 promille. De man is met een boete en een rijverbod heengezonden.

In Zutphen werd om 02.15 uur een 19-jarige jongeman uit Deventer op de Oude Wed staande gehouden. Even daarvoor had hij bij het zien van de politieauto z’n snelheid verhoogd om kennelijk aan een controle te ontkomen. Een blaastest op straat wees uit dat hij gedronken had. Ook was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De jongen is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier blies een promillage van 0,4. De man kreeg een boete voor het rijden zonder rijbewijs, een boete voor het rijden onder invloed van alcohol en een rijverbod.

Brummenaar veel te snel over N348

BRUMMEN – De politie heeft op donderdagochtend 12 maart een snelheidscontrole gehouden op de N348 in Brummen. Een 39-jarige man uit Brummen werd om 09.30 uur met 155 km/uur gesignaleerd waarna hij staande is gehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op deze weg is de maximum snelheid 100 km/uur. De man reed met 155 km/uur en is staande gehouden door de politie. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Bejaarde vrouw steelt brood en koekjes

ZUTPHEN – Een 84-jarige vrouw uit Zutphen heeft op donderdag 12 maart rond 11.10 uur geprobeerd een brood en een zak koekjes te stelen van een marktkraam op de Houtmarkt in Zutphen.

Het personeel ontdekte dat ze het brood en de koekjes niet afrekende en heeft de politie gebeld. Ze is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier maakte de politie proces-verbaal op.

Zwartrijder aangehouden

ZUTPHEN – Een 19-jarige jongen uit Borculo is op donderdag 12 maart rond 18.00 uur aangehouden op het station van Zutphen. De jongen had geen geldig vervoersbewijs en kon zich niet legitimeren.

Nadat de conducteur de jongen had gecontroleerd waarbij bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig treinkaartje en zich ook niet kon legitimeren, werd, de politie gebeld. De jongen werd vervolgens aangehouden. Op het politiebureau is zijn legitimatie door een kennis gebracht waarna hij met een boete en een uitstel van betaling voor het treinkaartje werd heengezonden.

Politie waarschuwt voor zakkenrollers

DOETINCHEM – Op donderdag 12 maart is een 62-jarige vrouw uit Gendringen het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw was tussen 13.00 en 13.15 uur aan het winkelen in een warenhuis aan de Hamburgerstraat in Doetinchem.

De vrouw had haar tas achter aan de rolstoel van haar man hangen. Toen ze haar man even alleen liet is de portemonnee uit de tas gestolen. In de portemonnee zat een geldbedrag en een aantal pasjes. De politie waarschuwt alert te zijn op zakkenrollers en adviseert waardevolle spullen altijd in het zicht te houden.

Man met speed aangehouden

LICHTENVOORDE – Op de Vragenderweg in Lichtenvoorde is in de nacht van donderdag op vrijdag 13 maart een 21-jarige man uit de gemeente Oost Gelre aangehouden voor het bezit van drugs.

Door zijn opvallende rijgedrag, de man had er behoorlijk de sokken in, werd hij om 04.10 uur door de politie staande gehouden. In zijn auto werd een weedlucht geconstateerd, waarna de auto is doorzocht. Daar werden enkele grammen speed aangetroffen waarop de man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De drugs zijn in beslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drie autokraken

APELDOORN – In de nacht van 11 op 12 maart is in drie auto’s die geparkeerd stonden in de Kruizemuntstraat in Apeldoorn ingebroken.

In de auto’s is op dezelfde manier ingebroken, door het ingooien van één van de voorruiten. Uit één van de auto’s is een navigatiesysteem ontvreemd en de politie vermoedt dat de dader hier ook in de andere auto’s naar op zoek was. Rond 01:15 uur werd de dader betrapt door een buurtbewoner. Hij reed weg op een fiets. Het betreft een man met een licht getinte huidskleur, een slank postuur en een stoppelbaard. Hij droeg een zwarte jas met een witte capuchon. Mensen die iets gezien of gehoord hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Vijf winkeldieven aangehouden

APELDOORN – De politie heeft donderdag 12 maart 5 winkeldieven aangehouden. Één van hen werd door een politieagent in burgerkleding op heterdaad betrapt.

Drie minderjarige jongens werden rond 08:00 uur aangehouden voor winkeldiefstal. De politie ontving de melding van het winkelpersoneel van een supermarkt aan het Ordenplein in Apeldoorn. De jongens hadden een rugzak bij zich waar één van hen goederen in stopte. Bij het passeren van de kassa werden zij staande gehouden door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. Na verhoor konden de jongens weer naar huis. Zij zijn aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Rond 14:00 uur werd een 34-jarige Poolse man aangehouden voor winkeldiefstal in een supermarkt aan de Maasstraat in Apeldoorn. Hij was door winkelpersoneel betrapt op het stelen van levensmiddelen. Hij werd overgedragen aan de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rond 15:00 uur werd een 39-jarige man door een politieagent in burgerkleding betrapt bij het stelen van schoenen uit een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer vrijgelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw gewond na aanrijding

HARDERWIJK – Een 42-jarige vrouw uit Wageningen is donderdagavond 12 maart gewond geraakt bij een ongeval op de Stationslaan in Harde

rwijk. Zij is met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

De 42-jarige vrouw reed in haar personenauto op de Stationslaan in Harderwijk. Zij moest op de kruising met de Badweg stoppen voor rood licht. Een 21-jarige vrouw uit Ermelo die achter haar reed kon haar auto niet meer op tijd stoppen en botste tegen de auto van de vrouw aan. De vrouw is met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Vijf auto-inbraken

HARDERWIJK – In Harderwijk zijn vijf auto-inbraken gepleegd. In alle gevallen is een ruit van de auto ingeslagen. Uit vier auto’s werden de radio- en/of navigatiesystemen gestolen, uit één auto werd een handtas gestolen.

In de nacht van 11 op 12 maart is er ingebroken in auto’s die geparkeerd stonden in de Oldenallerhout, de Salentijnerhout, de Vanenburgerhout en de Vosbergerhout. Bij alle auto-inbraken werd een ruit van de auto ingeslagen. Meerdere radio- en navigatiesystemen zijn ontvreemd.

Dinsdagmiddag 10 maart is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond in het Strokelbos. Ook hier werd een raam ingeslagen. Uit de auto werd een handtas gestolen. De politie onderzoekt de auto-inbraken en adviseert geen waardevolle goederen in de auto achter te laten. Verstop die spullen ook niet onder stoelen of banken en laat het dashbordkastje open staan zodat zichtbaar is ook daar geen goederen in aanwezig zijn.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.
Bij een verdachte situatie of een inbraak op heterdaad vraagt de politie onmiddellijk te bellen via 112 en niet te wachten tot de volgende dag.

Getuigen gezocht van aanrijding

HATTEM – Een 23-jarige vrouw uit Wapenveld is donderdag 12 maart gewond geraakt na een aanrijding op de parallelweg van de Geldersedijk in Hattem.

Zij reed op haar scooter op deze weg richting Hattem toen een witte bestelbus haar tegemoet kwam rijden. Doordat dit voertuig op haar weghelft kwam moest zij uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Hierdoor kwam zij ten val. Naast schade aan de scooter, helm en motorpak raakte de 23-jarige ook nog lichtgewond. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Getuigen kunnen contact opnemen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Politie waarschuwt voor onbekende beller

ELBURG – Bij de politie in Elbrug is een melding binnen gekomen dat een onbekende persoon mensen telefonisch benadert en zich dan voordoet als een werknemer van KPN. De persoon vraagt om het rekeningnummer van de bank van deze mensen om de maandelijkse telefoonkosten te verlagen.

Een man uit Elburg die gebeld werd en het telefoontje niet vertrouwde, belde naar KPN, waar bleek dat het telefoontje niet van KPN afkomstig is. KPN werkt niet op deze wijze. De persoon die mensen belt vraagt naar het rekeningnummer van degene die hij aan de telefoon heeft. Wat hij hiermee wil is nog onduidelijk, maar de politie sluit frauduleuze handelingen niet uit. De politie adviseert om evenals de pincode, het rekeningnummer van de bank nooit telefonisch aan onbekenden door te geven.