+ Bejaarde rekent boodschappen niet af

Geplaatst op 15 maart 2009, om 20:04 uur

ZUTPHEN – Een 84-jarige Zutphenaar is zaterdag 14 maart bij een supermarkt aan de Polsbroek in Zutphen aangehouden voor winkeldiefstal. Hij bleek meerdere artikelen niet te hebben betaald.

De man werd omstreeks 19.20 uur betrapt. Hij had ondermeer vleeswaren, zoetjes en andere spulletjes in zijn zakken gedaan. Andere boodschappen rekende hij wel af. De man werd door winkelpersoneel aan de politie overgedragen. Hij krijgt een winkelverbod en over de strafafdoening wordt overleg met justitie gepleegd.

Pannen op vuur

’s-HEERENBERG – De brandweer is zaterdagochtend 14 maart uitgerukt naar een woning aan de Hoge Distelweg in ’s-Heerenberg. De bewoner had een prakje opgezet en was in slaap gevallen.

De melding kwam even na 08.30 uur. Een buurtgenoot ontdekte rookontwikkeling in de woning. De brandweer sloeg een ruitje in om binnen te komen en trof de bewoner slapend aan terwijl er twee pannen op het vuur stonden. De inhoud van één had juist vlam gevat. De brandweer had het vuurtje snel onder controle en bracht de bewoner naar buiten. Hier werd hij door ambulancepersoneel nog even onderzocht omdat hij mogelijk rook ingeademd had. De woning liep rookschade op waarvoor Salvage is gewaarschuwd.

Vast in de struiken

ETTEN – Een 40-jarige man uit Ulft bleek in de nacht van zaterdag op zondag 15 maart teveel gedronken te hebben. Hij belandde met zijn bestelbus langs de Slingerparallel in Etten in de struiken.

De politie kreeg een melding van het incident even na middernacht. De man probeerde met zijn bestelbus uit de berm met struiken te komen, maar dit lukte niet. Hij had teveel gedronken en op het politiebureau blies hij 1.6 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geen rijbewijs, zeven dagen zitten

LICHTENVOORDE – Agenten hebben zondagochtend 15 maart in Lichtenvoorde een 31-jarige Doetinchemmer aangehouden. Bij controle bleek hij geen rijbewijs te hebben en hij moest nog en straf van zeven dagen uitzitten.

Surveillerende agenten controleerden om 01.40 uur op de Schatbergweg in Lichtenvoorde een auto. Het voertuig bleek niet verzekerd en de bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. Ook stond hij nog gesignaleerd om en straf uit te zitten. De rest van de nacht bracht hij in een politiecel door in afwachting van transport naar een locatie waar hij de rest van zijn straf moet uitzitten.

Beginnend bestuurder er vandoor

PUTTEN – De politie heeft zaterdagavond 14 maart een 19-jarige Puttenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij probeerde in zijn woonplaats aan een controle te ontkomen.

Agenten stonden voor een verkeerscontrole op de Roosendaalseweg. Bij het zien van de politie keerde een automobilist zijn auto en ging er vandoor. Na een korte achtervolging kon de auto worden gestopt en werd de reden van de vlucht duidelijk. De 19-jarige Puttenaar, een beginnend bestuurder, had gedronken. Op het politiebureau blies hij 0.6 promille. Hij kreeg hiervoor een boete en één voor overschrijding van de maximum snelheid. Tijdens de achtervolging reed hij namelijk 90 op een 60 km weg.

Met rijbewijs van tweelingbroer op pad

HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 15 maart in Harderwijk een 29-jarige man uit Zeist aangehouden. Hij was onder invloed en maakte gebruik van een ongeldig rijbewijs van zijn tweelingbroer.

Surveillerende agenten zagen rond 03.35 uur een automobilist op de Hierderweg rijden en besloten hem te controleren. Duidelijk was dat de man gedronken had. Bij controle van het rijbewijs bleek dat dit ongeldig was verklaard. En al snel kwam de aap uit de mouw. Het rijbewijs was niet ingeleverd en zelf had hij geen rijbewijs. De ademanalyse gaf 1.6 promille aan en met twee behoorlijke bekeuringen verliet hij het politiebureau.

Frontale aanrijding

HEERDE – Dankzij een oplettende weggebruiker heeft een 47-jarige Zutphenaar bij een aanrijding op de Nieuwe Zuidweg in Heerde geen letsel opgelopen.

De aanrijding gebeurde zaterdagavond 14 maart omstreeks 19.00 uur. De Zutphenaar kwam met zijn auto uit de richting van ’t Harde. In een bocht verloor hij de macht over het stuur. De bestuurder van een tegemoetkomende auto, een 43-jarige man uit Emmeloord, zag de aanrijding ontstaan en stuurde met zijn auto de berm in. Hierdoor werd waarschijnlijk een ernstiger aanrijding met zijn auto voorkomen. De auto van de Zutphenaar was total loss.

Brand in woonboerderij

WAPENVELD – De brandweer is zaterdagavond 14 maart uitgerukt naar een woning aan de Flessenbergerweg in Wapenveld waar een schoorsteenbrand werd gemeld. Men had de zaak snel onder controle.

De melding van de schoorsteenbrand werd omstreeks 23.10 uur doorgegeven. De brand zou in een verbouwde boerderij met een rieten kap woeden. De gealarmeerde brandweer had alles snel onder controle. Het bleek niet om een schoorsteenbrand te gaan maar de eiken omlijsting van de kachel bleek oververhit te zijn geraakt en was gaan smeulen.

Politie zoekt getuigen vernielingen in Lochem

LOCHEM – De politie zoekt getuigen van twee vernielingen door één en dezelfde jongeman. Deze vonden in de nacht van zaterdag op zondag 15 maart rond 01.15 uur plaats op de Nieuwstraat in Lochem.

De vernieling van een ruit van een bedrijf aan de Nieuwstraat werd gepleegd door een ongeveer 18-jarige jongeman met donkerblond stekelig haar. Een getuige melde dit aan de politie. Ook was de jongen verantwoordelijk voor het vernielen van een spiegel van een geparkeerde auto aan dezelfde straat. Hierdoor ontstond ook lakschade. Een onderzoek naar de verdachte had nog geen resultaat en misschien zijn er getuigen die meer weten. De politie is te bereiken via 0900 – 8844.

Politie onderzoekt openlijke geweldplegingen

ZUTPHEN – Drie in Zutphen verblijvende jongeren zijn zaterdagavond 14 maart in verzekering gesteld, nadat zij aan het eind van de middag door marktkooplieden op winkeldiefstal waren betrapt en één van hen zich tijdens zijn aanhouding verzette. Twee van hen blijken eerde op de middag betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van NS-personeel.

De drie waren even na 16.00 uur door een marktkoopman betrapt op de diefstal van een snoepboeket bij een kraam. Ook bleek één van hen een trui op de markt te hebben gestolen. Diverse marktkooplieden gingen achter de verdachten aan. In de Proostdijsteeg werden de drie jongeren ingehaald. Inmiddels waren de marktmeester en medewerkers van de THOR (Toezichthouders Openbare Ruimten) ook aanwezig. Duidelijk was dat de jongens er vandoor wilden. Toen één van de Thor-medewerkers een verdachte aanhield werd hij geschopt. Z’n maatje had inmiddels de benen genomen en met hulp van de marktkooplieden konden twee verdachten aan de politie worden overgedragen. De andere jongeman werd later op de avond aangehouden.

De jongeren worden ook verdacht eerder op de middag op het statio

n betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van NS-personeel. Zij hadden zich misdragen in een trein en NS-personeel was hierop door een reiziger geattendeerd. Toen men de jongens aansprak reageerde één van hen zeer agressief en viel de NS-man aan. Bij de vechtpartij die ontstond bemoeide zich ook diens maatje. Ze zagen kans om te vluchten, maar aan de hand van de signalementomschrijving blijken zij de later aangehouden verdachten te zijn. De verdachten in de leeftijd van 17,19 en 21 zijn in verzekering gesteld. De politie moet nog meerdere betrokkenen en getuigen horen en maakt proces-verbaal op.