Camerasysteem in politieauto herkent kentekens - GelreNieuws.nl

Camerasysteem in politieauto herkent kentekens

Geplaatst op 20 april 2009, om 18:11 uur

Foto 112Achterhoek-Nieuws.nlDOETINCHEM – De politie in de Achterhoek heeft sinds kort de beschikking over een auto met een speciaal camerasysteem aanboord dat kentekens kan lezen.

In het westen van het land zijn al langere tijd meerdere politieauto’s uitgerust met een camerasysteem. De camera, die op het dashboard is gemonteerd, leest de kentekens van auto’s die voorbij rijden. Dat camera is gekoppeld aan een computer in de achterbak. Op die computer staat een database met een vooraf samengestelde verzameling kentekens ‘waar iets mee aan de hand is’. Dat kan betrekking hebben op het voertuig zelf, gestolen of buiten gebruik gesteld, maar ook op de kentekenhouder, openstaande boetes bijvoorbeeld. Op het moment dat een auto voorbij rijdt waarmee ‘iets aan de hand is’ gaat een alarm af en krijgen de agenten dat op een beeldscherm te zien.

Doel is de pakkans van criminelen te vergroten. Als de proef succesvol is dan worden meerdere politieauto’s met het systeem uitgerust. In de loop van het jaar komen langs de A1 ter hoogte van Apeldoorn-Zuid vaste camera’s die kentekens lezen. De proef duurt tot eind 2009.

Foto 112Achterhoek-Nieuws.nl