+ Moeder en zoon gewond na aanrijding in Baak

Geplaatst op 19 april 2009, om 13:43 uur

foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas KerkmeijerBAAK – Een 39-jarige automobiliste en haar 2-jarige zoon beide afkomstig uit Doetinchem zijn zaterdagmorgen 18 april licht gewond geraakt na een kop-staartbotsing. De automobiliste en haar zoontje raakte beide licht gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 11:50 uur. De 39-jarige automobiliste reed over de Zutphen-Emmerikseweg in Baak en kwam vanuit de richting Zutphen. Een 54-jarige automobilist uit Zutphen reed voor haar en moest remmen doordat de auto voor hem dat ook deed. De 39-jarige automobiliste kon niet meer tijdig remmen en botste achterop de auto van 54-jarige man. De moeder is met een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. Haar zoon liep enkele schaafwonden in zijn gezicht op. Ook hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

TERWOLDE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 19 april een 22-jarige automobilist uit de gemeente Voorst aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man werd tijdens een alcoholcontrole omstreeks 02:25 uur staande gehouden aan de Kraaigraafstraat in Terwolde. De blaastest op straat gaf aan dat hij onder invloed was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.29. De automobilist is beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Laptops en tv weg na inbraak

EEFDE – Tussen zaterdagmorgen en zaterdagavond 18 april is er ingebroken in een woning aan de Scheuterdijk in Eefde. Er zijn onder andere laptops en een televisie weggenomen.  Men is binnengekomen door een raam open te breken. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Twee woninginbraken

ZUTPHEN – Op zaterdagavond 18 april is er ingebroken in twee woningen in de Rietbergstraat in Zutphen. Bij één woning is er onder andere een laptop weggenomen. Bij de tweede inbraak werd er niets buit gemaakt.

De politie ontving de meldingen kort na middernacht. Bij één woning is men vermoedelijk binnengekomen door een openstaand raam. Bij de tweede woning heeft men een raam opengebroken. Beide woningen zijn doorzocht. De politie heeft de inbraken in onderzoek.

Drankrijder gaat twee keer in de fout

WINTERSWIJK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 19 april een 26-jarige automobilist uit Winterswijk aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Nadat hij in vrijheid was gesteld werd hij enige tijd later wederom rijdend aangetroffen.

De man werd omstreeks 03:23 uur staande gehouden aan de Tuinstraat in Winterswijk. De blaastest op straat gaf aan dat hij onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.72. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod. Ondanks het rijverbod zagen agenten hem omstreeks 05:05 uur wederom rijden, deze keer aan de Schimmelpennincklaan in Winterswijk. Toen de automobilist de agenten zag parkeerde hij direct zijn auto en probeerde te ontkomen. Hij werd desondanks aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Man onder invloed betrokken bij aanrijding

APELDOORN – De politie heeft zaterdagavond 18 april een 44-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden nadat hij onder invloed bleek te zijn. De man was betrokken bij een aanrijding. Er raakte niemand gewond.

Het ongeval gebeurde omstreeks 19:10 uur. Beide automobilisten reden over de Pieter de Hoochlaan in Apeldoorn richting de H.W. Mesdagstraat. Ter hoogte van de kruising met de Hobbemalaan wilde een 44-jarige automobilist uit Apeldoorn linksaf slaan. De tweede 44-jarige automobilist, eveneens uit Apeldoorn, reed achter hem en sloeg ook linksaf. De voorste bestuurder twijfelde even en waarna de bestuurder achter hem de binnenbocht nam. Terwijl hij dat deed sloeg de voorste auto ook linksaf waardoor de aanrijding ontstond. De politie werd gealarmeerd en kwam ter plaatse. In het kader van ‘botsen is blazen’ moesten beide bestuurders blazen. De bestuurder die de binnenbocht nam bleek onder invloed en werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.97. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Drie mannen aangehouden na mishandeling

APELDOORN – De politie onderzoekt een incident in de nacht van zaterdag op zondag 19 april waarbij een 27-jarige Apeldoorner licht gewond raakte aan zijn neus. Hij zou een kopstoot gekregen hebben van een 21-jarige plaatsgenoot. Een tweede man bemoeide zich met de aanhouding en verzette zich hiertegen. Een derde man beledigde een agent.

De politie ontving omstreeks 03:15 uur een melding van de mishandeling aan de Nieuwstraat in Apeldoorn. De 27-jarige Apeldoorner zou een kopstoot gekregen hebben van de 21-jarige man. De politie kwam ter plaatse en heeft de 21-jarige man aangehouden. De 23-jarige Apeldoorner bemoeide zich met de aanhouding en pleegde fysiek verzet. Een 55-jarige Apeldoorner beledigde een agent en werd ook aangehouden. De drie mannen werden overgebracht naar het politiebureau en zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de exacte aanleiding van de mishandeling in onderzoek.

Klappen bij conflict

APELDOORN – De politie onderzoekt een incident waarbij een 18-jarige man uit Utrecht meerdere malen geslagen is. Het incident heeft zich op zaterdagavond 18 april voorgedaan en een 18-jarige man uit Apeldoorn werd aangehouden voor mishandeling.

De mishandeling heeft omstreeks 23:30 uur plaatsgevonden aan het Kanaal Noord in Apeldoorn. De 18-jarige man uit Utrecht zou geslagen zijn door de 18-jarige man uit Apeldoorn. Beide mannen waren in gezelschap van een vriendengroep. De twee groepen raakte in conflict waarbij mogelijk meerdere personen zijn mishandeld. De groepen kwamen na het incident naar het politiebureau waar de politie de 18-jarige Apeldoorn heeft aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten. De exacte aanleiding van de mishandeling wordt onderzocht.

Drankrijder rijdt door na aanrijding

WEZEP – De politie heeft zaterdagavond 18 april een 44-jarige automobilist uit Wezep aangehouden voor rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

Het ongeval gebeurde omstreeks 19:55 uur. Een 69-jarige automobiliste uit Hasselt reed over de Bovenheigraaf en sloeg op de kruising linksaf de Stationsweg in. De 44-jarige automobilist kwam vanuit de Callunastraat en stak de kruising recht over richting de Bovenhuigraaf. De voertuigen botsen tegen elkaar waarna de man doorreed. Oplettende getuigen zagen het voorval en noteerden het kenteken van de automobilist. De politie kwam ter plaatse en kon de man korte tijd

later bij zijn woning aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Hij blies een promillage van 1.97. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na vechtpartij

NUNSPEET – De politie onderzoekt een incident waarbij een 21-jarige man uit Nunspeet geslagen is. Het incident heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag 19 april voorgedaan en een 26-jarige man uit de gemeente Harderwijk werd aangehouden voor mishandeling.

De politie ontving omstreeks 00:45 uur een melding van een vechtpartij aan de Harderwijkerweg in Nunspeet. De 21-jarige man zou geslagen zijn door de 26-jarige man en raakte licht gewond aan zijn hoofd en rug. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de 26-jarige man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de exacte aanleiding in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900 – 8844.