+ Man gewond bij vechtpartij

Geplaatst op 18 april 2009, om 13:36 uur

Politieauto|Foto Errol EndeveldZUTPHEN – De politie onderzoekt een incident waarbij een 35-jarige man gewond is geraakt aan zijn gezicht. Het incident heeft zich op vrijdagavond 17 april voorgedaan bij een horecagelegenheid aan de Groenmarkt in Zutphen. Een 29-jarige Zutphenaar is aangehouden voor mishandeling.

De politie ontving de melding omstreeks 00:05 uur. De 35-jarige man  zou meerdere keren geslagen zijn. Daarbij is hij mogelijk geraakt door een bierglas. De politie kwam ter plaatse en heeft de 29-jarige man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. De 35-jarige man is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de exacte aanleiding in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900 – 8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Beginnend bestuurder onder invloed

BRUMMEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 18 april een 23-jarige man uit de gemeente Brummen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man werd omstreeks 02:05 uur staande gehouden aan de Zutphensestraat in Brummen. Een blaastest op straat gaf aan dat de automobilist onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.71. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Hennepkwekerij ontmanteld

ZUTPHEN – De politie heeft vrijdagavond 17 april een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er werd één man aangehouden.

De kwekerij werd aangetroffen in een woning aan de Industrieweg in Zutphen. Op de zolder van de woning was een kwekerij ingericht. Er werden in totaal 280 hennepplanten aangetroffen. Een afvalbedrijf heeft de planten en de benodigdheden voor een kwekerij afgevoerd. Deze worden vernietigd. De politie heeft de 30-jarige bewoner van het pand aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Te veel alcohol, rijbewijs kwijt

BORCULO – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 18 april een 36-jarige automobilist uit Oldenzaal aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

De man werd omstreeks 04:35 uur staande gehouden aan de Batendijk in Borculo. De blaastest op straat gaf aan dat hij onder invloed was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.85. De man bleek beginnend bestuurder te zijn. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Twee mannen aangehouden na vechtpartij

DOETINCHEM – De politie onderzoekt een incident waarbij een 22-jarige man uit Doetinchem geslagen is. Het incident heeft zich vrijdagavond 17 april voorgedaan en twee mannen zijn aangehouden voor mishandeling.

De politie ontving omstreeks 22:50 uur een melding van een vechtpartij aan de Walstraat in Doetinchem. De 22-jarige man zou geslagen zijn. De politie kwam ter plaatse en heeft een 24-jarige man uit Doetinchem en een 18-jarige man uit de gemeente Bronckhorst aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de exacte aanleiding in onderzoek.

Diefstal geld na wisseltruck

GENDRINGEN – Op vrijdagavond 17 april heeft er een nog onbekende vrouw geld weggenomen bij een slijterij aan de Grotestraat in Gendringen. De vrouw probeerde eerst geld te wisselen en griste vervolgens al het geld mee.

De diefstal vond plaats omstreeks 18:00 uur. Een kleine vrouw (kleiner dan 1.60m) met Oost- Europees uiterlijk kwam de winkel binnen en vroeg of zij geld kon wisselen. Ze had een aantal briefjes van onder andere tien en vijf euro en wilde één briefje van gelijke waarde terugkrijgen. Nadat de medewerkster het gewenste briefje op de toonbank legde zag de vrouw kans deze te verwisselen voor een briefje met lagere waarde.

Toen de vrouw tegen de medewerkster zei dat het bedrag niet klopte vertrouwde de medewerkster het niet meer. De onbekende vrouw griste al het geld wat er nog op de toonbank lag weg en vluchtte richting de nabij gelegen supermarkt. Daar stond een witte personenauto (stationmodel) geparkeerd. De personenauto had witte, vermoedelijk Pools of Roemeense, kentekenplaten. Het voertuig is weggereden richting Wieken.

De politie heeft korte tijd later een SMS-Alert verstuurd waarin zij getuigen opriep om zich te melden. Er is één melding binnen gekomen naar aanleiding van deze SMS-alert.

De politie heeft de diefstal in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Man en vrouw onder invloed op snorfiets

BRAAMT – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 18 april een man en een vrouw aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Het tweetal werd omstreeks 01:30 uur tijdens een controle staande gehouden aan de Landweerswal in Braamt. Zowel de man als de vrouw reed op een snorfiets. Een blaastest gaf aan dat beide bestuurders onder invloed waren. De 44-jarige man en 38-jarige vrouw beide afkomstig uit de gemeente Oude IJsselstreek werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man blies een promillage van 1.55. De vrouw blies 1.31. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De vrouw kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Woninginbraken

APELDOORN – In de nacht van donderdag op vrijdag 17 april is er ingebroken in een drietal woningen in Apeldoorn. Bij twee inbraken werden er onder andere laptops en telefoons weggenomen. Uit de derde woning werd niets weggenomen.

Bij een inbraak in een woning aan de Heze werden onder andere meerdere laptops en mobiele telefoons weggenomen. Vanuit een woning aan de Wagenstraat werd er ook een laptop en een telefoon weggenomen. Bij een inbraak aan de Tenderlaan werd niets buitgemaakt. Bij alle woningen werd er een gat in de deur geboord waardoor men bij de twee inbraken toegang tot de woning verkreeg. De politie onderzoekt de inbraken.

Twee bestuurders onder invloed

PUTTEN – Op vrijdagavond 17 april heeft de politie twee automobilisten aangehouden nadat zij onder invloed van alcohol hadden gereden. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.

Een 34-jarige automobilist uit Putten werd omstreeks 22:55 uur staande gehouden aan de Oude Garderenseweg. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.47. Het rijbewijs van de Puttenaar werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Tijdens een controle aan de Bosrand werd omstreeks 19:40 uur een 46-jarige automobilist uit Putten staande gehouden. De blaastest gaf aan dat hij onder invloed was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.6. De automobilist kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Jongeman op gestolen fiets aangehouden

HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 18 april een 15-jarige jongeman aangehouden nadat hij op een gestolen fiets reed.

Surveillerende agenten zagen de jongeman omstreeks 00:35 uur aan de Flevoweg in Harderwijk lopen. Hij was in het bezit van een damesfiets waarvan het slot was opengebroken. Na een controle bleek de fiets vermoedelijk van diefstal afkomstig te zijn. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring kon hij weer naar huis. De jongen is aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Gewond na aanrijding

PUTTEN – Een 16-jarige scooterbestuurder uit Putten is vrijdagmiddag 17 april gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Hij is met letsel aan zijn enkel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17:04 uur. De scooterbestuurder reed over Harderwijkerstraat in Putten en kwam vanuit de richting Eeghenlaan. Een 26-jarige automobilist uit Ermelo reed op dezelfde weg voor de scooterbestuurder. De automobilist remde ter hoogte van de Kastanjelaan omdat een bus voor hem afsloeg. De scooterbestuurder kon niet op tijd remmen en botste achterop de personenauto. Hij raakte gewond aan zijn enkel en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.