+ Auto in sloot beland

Geplaatst op 17 april 2009, om 17:10 uur

AALTEN – Op de Hamelandroute in Aalten is op donderdag 16 april rond 17.50 uur een auto in de sloot beland. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

De 46-jarige bestuurster uit Dinxperlo reed over de Hamelandroute, in de richting van Aalten. Ze reed achter een aantal langzaam rijdende auto’s. Ze was vermoedelijk even afgeleid waarop ze plotseling moest remmen om niet op haar voorganger te botsen. Ze week uit naar links en toen ze weer tegenstuurde raakte ze in de slip. Hierbij raakte ze de voorkant van de auto van een 39-jarige bestuurder uit Aalten en belandde vervolgens in de sloot langs de weg. Niemand raakte gewond.

Sportwagen tegen boom

WEHL – In de nacht van donderdag op vrijdag 17 april kreeg de politie rond 00.50 uur een melding over een sportwagen die tegen een boom gereden zou zijn. Het ongeval vond plaats op de Keppelseweg in Wehl.

Bij de auto aangekomen was niemand aanwezig. Even later troffen agenten de 25-jarige bestuurder uit de gemeente Doetinchem aan. Op het politiebureau heeft hij een blaastest ondergaan, want de politie hanteert bij aanrijding altijd ‘botsen is blazen’. Hij bleek niet gedronken te hebben en na verhoor mocht hij weer naar huis. De auto raakte zwaar beschadigd en werd afgesleept.

27 boetes bij verkeerscontrole

LICHENVOORDE – De politie heeft donderdag 16 april tussen 15.00 en 22.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden op de Europaweg in Lichtenvoorde. In totaal zijn er 168 voertuigen gecontroleerd, 27 boetes uitgeschreven en twee aanhoudingen verricht.

De politie heeft onder andere elf boetes uitgeschreven voor het rijden zonder gordel, twee voor een lekke uitlaat en één voor het rijden met een gladde band.

Ook heeft de politie een 29-jarige man uit Arnhem aangehouden die nog ruim 50 boetes moest voor in totaal ruim 4500 euro betalen. Hij is meegenomen naar het politiebureau in Doetinchem. Hij kon de boetes niet betalen en is ingesloten.

Tijdens de controle zijn er 168 blaastesten afgenomen, waarbij een 58-jarige man uit Lichtenvoorde teveel gedronken bleek te hebben. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij een promillage van 1,45 blies. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor drie overtredingen

BORCULO – Op de Hekweg in Geesteren kwamen agenten een 52-jarige automobilist uit Ruurlo tegen, die fors te hard reed en inhaalde over een dubbel doorgetrokken streep. De agenten zetten de achtervolging in en hebben de man staande gehouden op de Needseweg in Borculo. Ook bleek de man teveel gedronken te hebben, waarop hij is aangehouden.

De man blies op het politiebureau een promillage van 1,29. Met een boete en een rijverbod werd hij heengezonden. Tevens kreeg de man een boete voor het inhalen over een dubbel doorgetrokken streep en een snelheidsovertreding van 39 km/uur.

Vier maal poging tot autodiefstal

WELH – In Wehl is in de nacht van 15 op donderdag 16 april bij vier auto’s geprobeerd om deze mee te nemen. Dit gebeurde op de Berkenlaan, de Stationsstraat en de Prins Mauritsstraat.

Alle vier de eigenaren ontdekten de poging op donderdagochtend. Twee van de auto’s stonden aan de Stationsstraat geparkeerd. Bij alle auto’s is het slot van de deur geforceerd en is geprobeerd het contactslot te forceren. Bij één auto aan de Stationsstraat is een navigatiesysteem weggenomen. Verder is er niets gestolen. De politie onderzoek de aangiften.

Gevallen met fiets

AALTEN – Op donderdagochtend 16 april is rond 10.15 uur een 78-jarige vrouw uit Aalten op de Bodendijk in haar woonplaats ten val gekomen met haar fiets. De ambulance heeft haar met arm- en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

De vrouw fietste achter haar man toen ze vermoedelijk uit evenwicht raakte en viel. De vrouw kon zich niks herinneren van het ongeval. Met hoofd- en armletsel is zij voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Aanhanger gestolen vanaf oprit

WARNSVELD – Vanaf een oprit bij een woning aan de Kerkhofweg in Warnsveld is op donderdagavond 16 april tussen 20.05 en 21.50 uur een aanhanger gestolen.

De aanhanger heeft een aluminium kleur en is van het merk Hapert, type E3500/Skipper. Het kenteken van de aanhanger is 47-WB-BL. De politie onderzoekt de diefstal en vraagt mensen die de aanhanger gezien hebben sinds donderdagavond, te bellen met de politie op 0900-8844.

Man aangehouden voor diefstal bier

ZUTPHEN – Op vrijdagochtend 17 april heeft de politie rond 06.25 uur een 48-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van diefstal. De man wordt ervan verdacht bier te hebben gestolen bij een kiosk op het Stationsplein in Zutphen.

Personeel van de kiosk betrapte de man op de diefstal en hield hem staande. De man verzette zich en wist vrij te komen. Hij vluchtte in de richting van de IJsselkade. Aanrijdende agenten herkenden hem en hebben hem staande gehouden. Na een vluchtige ondervraging bekende de man de diefstal en is hij aangehouden. Op het politiebureau wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Drie winkeldievegges aangehouden

WARNSVELD/ZUTPHEN – De politie heeft op donderdag 16 april drie vrouwen verhoord naar aanleiding van winkeldiefstallen in Warnsveld en Zutphen. Ze waren door winkelpersoneel aangehouden.

Een vrouw van middelbare leeftijd uit Warnsveld heeft geprobeerd aan het begin van de middag een plant uit een bloemenwinkel aan de Dreiumme in haar woonplaats mee te nemen, zonder te betalen. Ze probeerde met de plant weg te fietsen, maar werd staande gehouden door winkelpersoneel uit de buurt. Ze is overgedragen aan de politie en de plant is teruggegeven aan de winkel. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee 27-jarige vrouwen uit Zutphen werden in hun woonplaats aan de Overwelving betrapt op het stelen van kleding bij C&A. Winkelpersoneel betrapte hen en heeft hen staande gehouden tot de politie er was. Die heeft hen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hen opgemakt. Ook hebben ze van de winkel een winkelverbod van een jaar gekregen.

Jongens aangehouden na mishandeling

EERBEEK – Op dinsdag 7 april vond er in Eerbeek een vechtpartij plaats op de Loenenseweg. Er ontstond onenigheid tussen twee groepen jongeren waarbij twee 17-jarige jongens uit Eerbeek mishandeld werden. Eén van hen liep hierbij een gebroken neus op.

De twee jongens die mishandeld waren, hebben aangifte bij de politie gedaan. Op dinsdag 14 april konden, nadat er getuigen waren verhoord, drie jongens aangehouden worden. Twee 17-jarige jongens uit Eerbeek en Zeist, mochten na verhoor weer naar huis. De 16-jarige uit Eerbeek is ingesloten en voorgeleid aan de Rechter-commissaris die hem in bewaring stelde. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Met auto in de sloot

HIERDEN – Een 34-jarige man uit Nunspeet kwam in de nacht van woensdag op donderdag 16 april met zijn auto in de sloot terecht op de Zuiderzeestraatweg in Hierden. De man is waarschijnlijk onwel geworden en raakte van de weg.

De man reed omstreeks 05:50 uur over de Zuiderzeestraatweg. Vermoedelijk is hij onwel geworden waarop hij zijn auto de sloot in stuurde. De man werd door de brandweer uit zijn auto gehaald en met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn auto is weggesleept.

Fietser g

ewond na aanrijding

APELDOORN – Een 13-jarige jongen uit Apeldoorn raakte donderdag 16 april gewond nadat hij op de Asselsestraat in Apeldoorn in botsing kwam met een bromfietser, een 16-jarige jongen uit Apeldoorn.

De fietser reed omstreeks 17:55 uur over de Asselsestraat. Hij reed de verkeerde kant op waardoor hij keerde. Tijdens het keren kwam de 16-jarige bromfietser aanrijden die niet meer op tijd kon remmen. Hierdoor ontstond een aanrijding. De fietser kwam op zijn achterhoofd terecht en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfietser liep een schaafwond op en kon zijn weg vervolgen.

Vier personen licht gewond bij ongeval

UDDEL – Drie inzittenden en een 43-jarige automobilist uit Colmschate raakten donderdagavond 16 april licht gewond nadat zij op de Aarhuisweg in Uddel moesten remmen voor een wild dier. Zijn achterligger zag dit niet op tijd en botste achterop de auto. Hierdoor schoot de voorste auto door en kwam tegen een boom tot stilstand.

De 43-jarige man reed omstreeks 23:25 uur over de Aarhuisweg. Op een gegeven moment stak er een wild dier de weg over waardoor de auto plotseling moest remmen. De achteropkomende automobilist kon niet meer op tijd remmen en botste tegen de auto aan. Alle vier de inzittenden raakten licht gewond en werden voor controle door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.