Drugs en wapens aangetroffen bij grote controle op A1 - GelreNieuws.nl

Drugs en wapens aangetroffen bij grote controle op A1

Geplaatst op 17 april 2009, om 09:59 uur

politiecontroleDEVENTER – Samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van donderdag op vrijdag 17 april op de rijksweg A1 in de gemeente Deventer drie personen aangehouden tijdens de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’.

De controle vond plaats tussen 22.30 en 04.30 uur op de parkeerplaatsen ‘Boermark’ en ‘De Hop’.

Een verdachte had 25 gram wiet in zijn kraag verborgen, een ploertendoder en traangas is inbeslaggenomen en 5600 euro aan achterstallige belastingschuld is ter plaatse geïnd.

Een bestuurder die een stopteken ’te laat’ zag bleek acht keer gesignaleerd te staan. Hij betaalde 821,28 euro aan openstaande boetes en raakte zijn auto kwijt aan de belastingdienst vanwege een belastingschuld van 2400 euro.

In totaal zijn er 520 voertuigen gecontroleerd. In 55 gevallen is er proces-verbaal opgemaakt voor uiteenlopende verkeersovertredingen. Vijf automobilisten hadden teveel alcohol gedronken. De hoogst gemeten waarde bedroeg 450 ug/l (1 promille). Twee buitenlandse bestuurders rekende respectievelijk 450 euro en 220 euro direct af. Met radarcontroles zijn 339 bekeuringen op kenteken uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 177 km/uur.

Voor de belastingdienst is met behulp van kentekenleesapparatuur (ANPR\Catch Ken) voor 5600 euro aan achterstallige belastingschuld achterhaald en geïnd. Op negen auto’s is beslag gelegd en drie daarvan zijn daadwerkelijk afgesleept.

In een Duits voertuig werd bij een drietal inzittenden softdrugs aangetroffen in gebruikers hoeveelheid. De bestuurder had echter in zijn kraag 25 gram wiet verstopt. Het voertuig is in beslag genomen, omdat de drugshond aangaf dat er nog meer verdovende middelen in het voertuig verstopt moesten zijn. De verdachte is ingesloten.

In buitenlandse voertuigen is een ploertendoder en traangas aangetroffen. Voor beide overtredingen is een schikking betaald 220 euro. De wapens zijn in beslag genomen.

De Douane trof een in Nederland woonachtige bestuurder in een buitenlands voertuig. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en kan een navordering van de BPM verwachten. Tevens troffen zij in een voertuig met een ‘grijs’ kenteken op de laadvoer een persoon aan en reed een voertuig met een ‘grijs’ kenteken, terwijl dit ‘geel’ moest zijn. In beide gevallen volgt hier ook een navordering.

De motorrijtuigenbelasting trof een voertuig dat als bedrijfsvoorraad stond geregistreerd. Het bedrijf kan een boete tegemoet zien van ongeveer 650 euro.

In een onverzekerde auto zaten twee buitenlanders, waarvan er een illegaal in Nederland verbleef. Deze persoon is ingesloten. Het voertuig is overgebracht naar het bureau in Deventer in verband met het onverzekerd rijden en een openstaande belastingschuld van 1500 euro.

Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 110 personen mee van de regiopolitiekorpsen IJsselland, Twente, Noord en Oost Gelderland, de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, Nationale Recherche, Permanent Auto Team, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie parket Zwolle, Parketpolitie, Douane, Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting Zwolle, Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Algemene Inspectie Dienst, VROM, Parketpolitie, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei NI-Osnabrück \ NRW-Münster.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com