+ Veel bonnen bij verkeerscontrole in zuidwijken - GelreNieuws.nl

+ Veel bonnen bij verkeerscontrole in zuidwijken

Geplaatst op 15 april 2009, om 15:11 uur

Verkeerscontroles Zutphen|Foto Fotobureau KerkmeijerZUTPHEN – De politie heeft op dinsdag 14 april op diverse plaatsen in de Zuidwijken in Zutphen een grote verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 70 boetes uitgeschreven.

Er werd gecontroleerd op de Harenbergweg, de Laan naar Eme, de Emmerikseweg en de Bronsbergen. In de ochtend werden er onder andere 18 boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, twee voor het mobiel bellen tijdens het rijden en één voor het rijden met een niet leesbare kentekenplaat.

In de middag en avond werden er onder andere zes boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, vijf voor het fietsen zonder verlichting, vier voor het niet dragen van een helm op een bromfiets en twee voor mobiel bellen. Ook werden er vier bestuurders bekeurd die met hun bromfiets op het fietspad reden.

In totaal heeft de politie 400 blaastesten afgenomen. Hieruit kwamen twee overtreders. Een blaastest op straat wees uit dat een 56-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Zutphen teveel gedronken hadden. Ze werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de vrouw een promillage van 1,11. De man, een beginnend bestuurder, blies 0,65 promille. Beiden zijn met een boete en een rijverbod heengezonden.

Auto’s gestolen bij garage

LOCHEM – In de nacht van maandag op dinsdag 14 april werden bij een garage aan de Hanzeweg in Lochem twee auto’s gestolen. Het gaat om een rode Fiat Punto met het kenteken LP-VV-33 en een zilvergrijze Fiat Marea met het kenteken XP-VL-58.

De 31-jarige eigenaar van de Fiat Marea uit Borculo parkeerde zijn auto maandagavond op het bedrijfsterrein van de garage. De 62-jarige eigenaresse van de Fiat Punto, uit Lochem, parkeerde haar auto aan de Hanzeweg bij de garage. Beiden gooiden de sleutels van de auto door de brievenbus. De sleutels zijn vermoedelijk uit de brievenbus gehengeld, want de medewerkers van de garage hebben geen van de auto’s de volgende morgen aangetroffen. De politie onderzoekt de diefstallen en heeft de auto’s internationaal laten signaleren.

Aangehouden voor rijden onder invloed

DINXPERLO/WINTERSWIJK – Op dinsdag 14 april zijn twee mensen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Een 43-jarige vrouw uit Dinxperlo is in haar woonplaats aangehouden op de Nieuwstraat rond 15.00 uur. Een 24-jarige man uit Winterswijk werd in zijn woonplaats rond 21.25 uur aangehouden op de P.J. Oudlaan.

De vrouw was op de Nieuwstraat in Dinxperlo tegen een lantaarnpaal aangereden. Na de aanrijding was ze doorgereden, maar bedacht zich en kwam terug op de plaats van het ongeval. Conform de richtlijnen “botsen is blazen”, namen de gearriveerde agenten een blaastest af. Hieruit bleek dat ze teveel gedronken had waarop ze is aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse uit dat de vrouw een promillage van 1,54 in haar bloed had. Hierop is haar rijbewijs ingevorderd en wordt er proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Op de hoek van de Waalstraat en de P.J. Oudlaan in Winterswijk viel de 24-jarige man op door zijn rijgedrag. Surveillerende agenten besloten hem staande te houden en keerden om. Toen ze bij de auto aankwamen, bleken de mannen die in de auto zaten, snel van plaats gewisseld te zijn. Degene die in eerste instantie had gereden, bleek te hebben gedronken waarop hij een blaastest op straat moest ondergaan. Die wees uit dat hij onder invloed van alcohol was waarop hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 0,36 en bekende dat hij gereden had. Met een boete en een rijverbod is hij heengezonden.

Hennepkwekerijen opgerold

DOETINCHEM/DIDAM – Bij een woning aan de Verzetslaan in Doetinchem werd op dinsdagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Dezelfde middag werd bij een woning aan De Esdoorn in Didam ook een hennepkwekerij ontdekt. Beide kwekerijen werden ontmanteld. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

In de woning aan de Verzetslaan werden in de woonkamer 160 planten aangetroffen. De stroom bleek niet illegaal afgetapt te worden. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Aan De Esdoorn werden in twee slaapkamers oogstrijpe planten aangetroffen. Ook op zolder werd er gekweekt. In totaal zijn er 355 planten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. Ook hier werden de planten en apparatuur in beslag genomen om te worden vernietigd. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaren van beide hennepkwekerijen.

Man aangehouden

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 15 april een 20-jarige man uit Hengelo (Ov) aangehouden. De man reed op de Prins Willem-Alexanderlaan in Apeldoorn op een brommer zonder kenteken. Ook bleek hij nog een boete te hebben openstaan.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 01:10 uur de man rijden. Hij viel op doordat zijn brommer veel geluid produceerde. Deze bleek geen uitlaat te hebben. De jongen kon geen rijbewijs tonen, maar gaf wel zijn ID kaart af. Hierop ging hij er te voet vandoor. De jongen werd teruggehaald en meegenomen naar het politiebureau. Bij controle bleek dat hij nog een boete had openstaan. Tijdens zijn fouillering vonden agenten een aantal zakjes wiet. Deze zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Dieven pittbikes betrapt

APELDOORN – In de nacht van dinsdag op woensdag 15 april werden twee inbrekers overlopen door bewoners. De inbrekers hadden twee pittbikes (kleine crossmotoren) weggenomen uit een schuur aan de Wezenweg in Apeldoorn.

De bewoners hoorden omstreeks 01:50 uur geluid en belden de politie. Uit hun schuur bleken twee pittbikes te zijn weggenomen. De politie is meteen een zoekactie gestart, warbij ook een diensthond werd ingezet.De twee crossmotoren werden in een weiland verderop aangetroffen. Van de twee gevluchte personen ontbrak ieder spoor.

Tuinstoel en auto in brand

ERMELO – Dinsdagavond 14 april stond een tuinstoel aan de Van Asch van Wijcklaan en een auto op Veldwijk in Ermelo in brand. De tuinstoel veroorzaakte schade aan een pand.

Een getuige meldde omstreeks 21:30 uur de brand van de tuinstoel. De stoel stond tegen een pand aan waardoor deze beschadigd raakte. De brandweer bluste de brand.

Nadat de brandweer wegreed ontdekte zij omstreeks 23:30 uur dat er een auto op Veldwijk in  brand stond. De politie vermoedt brandstichting en is een onderzoek gestart naar beide branden.

Meerdere airbags ontvreemd

NUNSPEET – De politie kreeg dinsdagochtend 14 april tien meldingen binnen van auto’s die waren opengebroken een waaruit de airbags waren ontvreemd. Bij één auto

was ook een navigatiesysteem weg.

De inbraken vonden plaats in de nacht van maandag op dinsdag op de Heuvelweg, Potsgildewegje, Gruppendelerweg, Beethovenlaan, Talmanstraat, Wethouder van Olstweg, Rode Kruislaan, Mackaystraat, Prins Alexandererf en de Prins Frederikstraat. Bij alle auto’s was er lichte schade aan het slot of helemaal geen schade. In alle gevallen werden de airbags ontvreemd. De politie is een onderzoek gestart. Benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan kunnen dit alsnog doen via www.politie.nl. De politie roept mensen op die iets verdachts hebben gezien zich te melden via 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com