Kapitale postduif doodgeschoten

Geplaatst op 15 april 2009, om 09:13 uur

ULFT – De politie stelt een onderzoek naar het doodschieten van een kapitale postduif. Het incident vond tussen woensdagavond rond 18.00 uur en donderdagochtend 9 april plaats aan de Wethouder van Akenstraat in Ulft. De vogel had een waarde van enkele duizenden euro’s en de politie zoekt getuigen van het incident.
Voor de tweede keer in korte tijd is aan de Wethouder van Akenstraat in Ulft een dode duif aangetroffen. Dacht de eigenaar in het eerste geval nog niet aan een strafbaar feit, bij het tweede incident bleek het dier te zijn beschoten. Op 1 april werd een duif met een waarde van enkele honderden euro’s dood werd aangetroffen. De eigenaar koesterde geen argwaan en stelde de politie niet in kennis.

Afgelopen week werd een duif met een waarde van enkele duizenden euro’s dood in de tuin aangetroffen. Bij onderzoek door een dierenarts bleek dat deze vogel met een luchtdrukkogeltje om het leven was gebracht. De eigenaar deed aangifte en de politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen die informatie over het gebeurde hebben.

Man kan bellen met 0900 – 8844 of ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.