+ Twee aanhoudingen bij paasvuren

Geplaatst op 13 april 2009, om 14:11 uur

Bontekoeweg, Baak|foto Fotobureau KerkmeijerREGIO – De paasvuren zondagavond trokken veel publiek en zijn rustig verlopen. Wel werden in de omgeving enkele vernielingen gepleegd. De politie hield twee personen aan.

In Etten werd om 01.50 uur een 17-jarige jongeman uit Terborg aangehouden, omdat hij niet wilde voldoen aan de vordering om het terrein te verlaten. In Aalten werd rond 02.45 uur een 20-jarige jongeman uit Aalten aangehouden, omdat hij de beveiligers zou hebben geslagen toen zij aan het einde van het paasvuur iedereen van het terrein verzochten te vertrekken. Langs de Kruisbergseweg in Zelhem werden enkele fietsen, een aantal bermpaaltjes, een reclamebord en een verkeerszuil vernield. Ook in Neede werden aan de Diepenheimseweg enkele bermpaaltjes uit de grond getrokken.

Volgens de politie werden de paasvuren werden Lochem, Laren, Barchem, Harfsen druk bezocht. Er waren geen bijzonderheden.

Laptop weg na woninginbraak

ALMEN – Bij een woning aan de Ehzerallee in Almen is zondagavond 12 april tussen 20.15 en 21.50 uur ingebroken. Bij de inbraak is een ruit vernield en een laptop weggenomen.

De dader heeft aan de achterkant van de woning een ruit vernield om de woning binnen te komen. Vervolgens is de dader er met een laptop vandoor gegaan. Bij de diefstal is mogelijk een lichtgroene mercedes betrokken. De politie is een sporenonderzoek gestart en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Motorrijder en auto botsen

LICHTENVOORDE – Een 25-jarige motorrijder uit Harreveld is zondagmiddag met de schrik vrijgekomen nadat hij in botsing kwam met een auto.

De motorrijder reed rond 13.00 uur vanuit Lichtenvoorde over de Varsseveldseweg toen hij op de kruising met de Europaweg een 65-jarige automobiliste uit Harderwijk over het hoofd zag. De motorrijder botste op de auto, maar kwam met de schrik vrij. Er ontstond alleen materiële schade. Tegen de motorrijder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser rijdt door na aanrijding

GENDRINGEN – Op de Grotestraat in Gendringen is zondagmiddag 12 april een bromfietser tegen een auto gebotst. De brommerrijder en passagier zijn na de botsing doorgereden.

Een 40-jarige automobilist uit Gendringen wilde rond 15.30 uur zijn auto parkeren aan de Grotestraat. Op het moment dat hij links het parkeervak in wilde rijden, schoot er met hoge snelheid een bromfietser links langs zijn auto. De bromfietser botste tegen de voorkant van de auto aan, wist rechtop te blijven, slingerde bijna tegen een winkelruit en reed vervolgens verder de Ganzenmarkt op. De auto raakte bij de botsing beschadigd. Het was een oud model bromfiets, wit met een opvallend glooiend spatbord aan de achterzijde. De politie vraagt eventuele getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Rijbewijs dronken bestuurder ingevorderd

APELDOORN – De politie in Apeldoorn heeft in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april het rijbewijs ingenomen van een 37-jarige automobilist uit Enschede voor rijden onder invloed. Daarnaast kreeg de man twee boetes.

De politie kreeg rond 00.20 uur de melding dat er op de A1 uit de richting Amersfoort een automobilist slingerend over de weg reed. Toen de politie de automobilist in de gaten kreeg, gaf hij geen gehoor aan het stopteken. Uiteindelijk kon de man met behulp van een tweede politieauto tot stilstand worden gedwongen. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.8 promille aan. Zijn rijbewijs werd hierop ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast bleek de APK van de auto te zijn verlopen. De man kreeg hiervoor een boete (70 euro), ook kreeg hij een boete (150 euro) voor het negeren van het stopteken van de politie.

flinke schade bij Coniferenbrand

APELDOORN – Zondagavond 12 april is rond 22.15 uur brand ontstaan in een coniferenhaag bij een woning aan de Rijnstraat in Apeldoorn. De brandweer heeft de brand geblust.

De heg is voor driekwart afgebrand. Ook zijn enkele spullen in de tuin door de hitte vernield. Bij een naastgelegen huis in aanbouw sprongen door de hitte vier ramen. De politie sluit brandstichting niet uit en is een onderzoek gestart. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Auto beschadigd door brand in conifeer

BEEKBERGEN – Bij een woning aan de Koningspage in Beekbergen is zondagavond 12 april een conifeer afgebrand. De bewoners hoorden het vuur rond 23.54 uur knetteren. De naast de boom geparkeerde auto raakte door de brand zwaar beschadigd. De politie sluit brandstichting niet uit en verzoekt mogelijke getuigen contact op te nemen via 0900-8844.