+ Motorrijder gewond bij aanrijding op A1 - GelreNieuws.nl

+ Motorrijder gewond bij aanrijding op A1

Geplaatst op 16 april 2009, om 15:25 uur

ambulanceAPELDOORN – Een 28-jarige motorrijder uit Apeldoorn is woensdag 15 april gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De man werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De man reed rond 17:20 uur over de A1 ter hoogte van Apeldoorn. Hij kwam uit de richting Amersfoort. Toen hij moest remmen vanwege het verkeer was een 21-jarige automobiliste uit Wapenveld die achter hem reed niet meer in staat om haar auto op tijd te stoppen. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beiden. De motorrijder is met een pijnlijke hand en arm door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Jonge meiden betrapt op winkeldiefstal

APELDOORN – Woensdagmiddag 15 april zijn twee 15-jarige meiden uit Apeldoorn aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

De meiden werden betrapt door winkelpersoneel van een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. Ze hadden geprobeerd om onder andere kledingstukken te stelen door de kaartjes en alarmlabels eraf te scheuren. De meiden zijn overgedragen aan de politie die hen voor nader verhoor heeft meegenomen naar het politiebureau. Zij worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel.

Coniferen in brand

APELDOORN – De brandweer is donderdagochtend 16 april uitgerukt voor een coniferenbrand naast een woning aan de Eendrachtstraat.  Rond 01:15 uur kwam er een melding van de brand binnen bij de politie en de brandweer. De coniferen zijn volledig verbrand. De oorzaak van de brand is onduidelijk.

Verwarde man bedreigt bankpersoneel

WINTERSWIJK – De politie heeft donderdagochtend 16 april om 09:20 uur een 60-jarige man uit Zevenaar aangehouden nadat hij het personeel van een bank aan de Balinkesstraat in Winterswijk had bedreigd.

De man was de bank binnengelopen en wilde geld opnemen van zijn rekening. Toen het saldo ontoereikend bleek, overhandigde de man een schriftelijke bedreiging aan de medewerkster die hem te woord stond. Terwijl het bankpersoneel zijn gegevens nader bekeek, is ook direct de politie gewaarschuwd. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse en heeft de man, die de bank op eigen gelegenheid verliet, buiten direct aangehouden. De man was ongewapend. Het bleek te gaan om een man met een psychische aandoening.

De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Er vindt overleg plaats met het Openbaar Ministerie en de hulpverlenende instanties over de te nemen vervolgstappen.

Twee snorfietsers aangehouden voor rijden onder invloed

ERMELO/HATTEMERBROEK – In Ermelo en Hattemerbroek zijn woensdagavond 15 april twee bestuurders van een snorfiets aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

Een 19-jarige man uit Zeewolde werd rond 20:55 uur op de Horsterweg in Ermelo staande gehouden door de politie. De man rook naar alcohol en daarom werd een blaastest uitgevoerd. Hieruit bleek dat de man onder invloed was. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,0 blies. Aangezien de 19-jarige man beginnend bestuurder bleek te zijn, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Rond 21:30 uur werd op de Verlengde Kerkweg in Hattemerbroek een 25-jarige man staande gehouden die reed op een snorfiets. Hij viel op omdat hij geen achterlicht had. Agenten lieten de man blazen en hij bleek onder invloed te zijn. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,7 blies. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen van aanrijding gezocht

HATTEM – De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die plaats vond op de Zandkamp in Hattem. Een auto raakte hierbij zwaar beschadigd.

De beschadigde auto is woensdag 15 april rond 11:00 uur geparkeerd op de Zandkamp, met de voorzijde richting de Kraaijenbergstraat. Het betreft een zwarte auto met grijze streep over de zijkant. Toen de eigenaar rond 16:00 uur weer bij de auto kwam bleek het voertuig aan de rechterzijde zwaar beschadigd te zijn. Dit is vermoedelijk veroorzaakt door een vrachtwagen of bestelbus. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met 0900-8844.

Wapen en drugs in beslag genomen, drie mensen aangehouden

PUTTEN – Woensdagavond 15 april zijn drie mannen aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben van een vuurwapen en bedreiging. Het vuurwapen is in beslag genomen. Ook is er een hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen en in beslag genomen.

Na een conflict tussen buren kwam rond 23:30 uur een melding bij de politie binnen dat er een man was gesignaleerd met een vuurwapen op de Wildforsterweg in Putten. De politie is met meerdere eenheden ter plaatse gegaan en heeft twee 22-jarige mannen uit Putten aangehouden op de Wildforsterweg. Later in de nacht, rond 03:30 uur, is er nog een 21-jarige man aangehouden. Het vuurwapen is in beslag genomen, en ook een hoeveelheid soft- en harddrugs.

Na verhoor bleek vandaag dat één van de 22-jarige mannen niet bij het conflict betrokken was. Deze man is in vrijheid gesteld. De andere 22-jarige en de 21-jarige zijn in verzekering gesteld. De politie is een onderzoek gestart en heeft nog een andere man en een vrouw die bij het conflict betrokken waren gehoord over mogelijk door hen gepleegde vernielingen aan ondermeer een partytent.

Inbraak in school

VAASSEN – In een school aan de Potgieterstraat in Vaassen is in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 april ingebroken. Onder meer laptops en een spelcomputer werden ontvreemd.

De dader(s) zijn de school binnen gekomen door een raam open te wrikken. Vervolgens zijn meerdere kasten doorzocht en werden laptops en een spelcomputer weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com