+ Quad door politie in beslag genomen - GelreNieuws.nl

+ Quad door politie in beslag genomen

Geplaatst op 16 april 2009, om 21:01 uur

ZUTPHEN – Op dinsdagmiddag 14 april is rond 17.30 uur een 26-jarige Zutphenaar met zijn quad van de weg gehaald. De politie bekeurde hem voor het rijden zonder kenteken en het rijden zonder helm.

De man reed over de Troelstralaan toen hij door agenten werd staande gehouden. Hij heeft voor zijn overtredingen een proces-verbaal gekregen, de quad is in beslag genomen.

Brand achter winkelpand

TWELLO – Achter een winkelpand aan de Van Ghentstraat heeft op dinsdagavond 14 april een brand gewoed. Daarbij zijn een aantal containers verbrand en er is schade aan het pand ontstaan.

De brand werd rond 22.00 uur ontdekt door een buurtbewoner. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Verkeerscontrole na ongeval

EERBEEK – De politie heeft op woensdagochtend 15 april tussen 8.30 uur en 10.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Loenenseweg. Een dag eerder kwamen op dit weggedeelte twee fietsers ten val nadat ze door een auto geraakt werden.

Tijdens de controle werden 56 snelheidsovertredingen vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 55 km/h.

Deze verkeerscontrole is door de politie gehouden naar aanleiding van onveiligheidsgevoelens uit de buurt. De politie gaat de komende tijd extra snelheidscontroles houden op plaatsen waar buurtbewoners zich onveilig voelen in het verkeer.

Op dinsdagavond 14 april kwamen op hetzelfde weggedeelte twee 15-jarige fietsers uit Eerbeek ten val, nadat één van hen was aangetikt door een donkerkleurige personenauto. Dit gebeurde rond 19.00 uur. De auto is na het voorval doorgereden, de meisjes hielden lichte verwondingen aan hun val over. De politie wil in contact komen met de bestuurder van de auto of met getuigen van de aanrijding via het telefoonnummer 0900-8844.

Beginnend bestuurder rijdt onder invloed tegen boom

WINTERSWIJK – De politie heeft op woensdagavond 15 april twee Winterswijkers (18 en 21) aangehouden nadat een van hen rond 23.30 uur tegen een boom was gereden. Beide bestuurders waren onder invloed van alcohol.

De 18-jarige man was op de Wooldseweg naast de rijbaan terechtgekomen en is met zijn auto tegen een boom tot stilstand gekomen. Daarbij ontstond forse schade aan de auto. De man heeft daarop de auto af laten slepen door een vriend. Beiden werden op de Greversweg aangetroffen door gewaarschuwde agenten. Allebei de bestuurders bleken onder invloed van alcohol. Daar zijn ze voor aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de 18-jarige een promillage van 0,93 had. De 21-jarige man blies 1,13. Beide mannen waren beginnend bestuurders. Ze hebben een proces-verbaal gekregen en hun rijbewijs in ingenomen.

Dode hond in woning

WINTERSWIJK – De politie heeft op zondag 12 april een dode hond aangetroffen in een woning aan de Europalaan in Winterswijk. Na onderzoek door een dierenarts is gebleken dat de hond door uitdroging c.q. ondervoeding is overleden. De eigenaar van de hond is aangehouden.

Agenten gingen naar de woning in verband met een melding over stankoverlast. Ter plekke besloot de politie de woning te betreden. Binnen werd de dode hond (een terrier) aangetroffen. De 26-jarige bewoner en eigenaar van de hond is vervolgens benaderd met het dringende verzoek zich op het politiebureau te melden. Hieraan gaf de man gehoor en hij is op dinsdag 14 april op het politiebureau aangehouden en ingesloten. De man is na verhoor de volgende dag in vrijheid gesteld. De man zou de hond vanaf half januari niet meer hebben verzorgd.

De woningbouwvereniging zal de woning op kosten van de eigenaar van de hond ontruimen en schoon maken. De huur is per direct opgezegd en de man keert niet terug in de woning. De politie heeft een dossier opgemaakt en naar het Openbaar Ministerie gestuurd ter beoordeling.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com