+ Drie bewoners naar ziekenhuis na woningbrand

Geplaatst op 23 april 2009, om 21:56 uur

APELDOORN – In de nacht van woensdag op donderdag 23 april is er een brand ontstaan in een woning aan de Elizabethshof in Apeldoorn. De drie bewoners van het pand zijn licht gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 01:30 uur. Op het moment dat de brand uitbrak lagen de drie bewoners in het pand te slapen. De 46-jarige bewoner werd wakker en ontdekte rook en vlammen op zijn slaapkamer. Hij wekte zijn 94-jarige vader en 85-jarige moeder, die allen zelfstandig de woning konden verlaten. Ze raakte daarbij licht gewond. De 46-jarige man had veel rook ingeademd, de 94-jarige man raakte gewond aan zijn voet en de 85-jarige vrouw liep een verwonding op aan haar oor. Alle drie zijn ze door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.  De technische dienst van de brandweer onderzoekt de exacte oorzaak van de brand.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Twee gewonden bij botsing

APELDOORN – Een 70-jarige automobilist uit Apeldoorn en zijn 68-jarige passagier zijn woensdagmiddag 22 april gewond geraakt na een aanrijding. De man en vrouw werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17:00 uur. De 70-jarige automobilist reed over de Rijnstraat richting de kruising met de Waalstraat.  Een 56-jarige autobestuurder uit Apeldoorn reed over de Waalstraat in de richting Rijnstraat. Op de kruising zag de 56-jarige automobilist de 70-jarige autobestuurder die hem van rechts naderde vermoedelijk over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De 70-jarige Apeldoorner raakte gewond aan zijn been en bekken. De 68-jarige vrouw, die als passagier in zijn auto zat, raakte klaagde over pijn op haar borst. Een ambulance heeft het tweetal overgebracht naar het ziekenhuis.

Kluis uit woning gestolen

WELH – Onbekenden hebben op woensdagmiddag 22 april een kluis ontvreemd uit een woning aan de Heislagseweg in Wehl. Het is nog onbekend hoe ze de woning zijn binnengekomen.

De dieven zijn ‘s middags in de woning geweest en hebben een kluis met onder andere persoonlijke papieren meegenomen. De politie onderzoekt de diefstal.

Ingebroken in winkels

WINTERSWIJK – In een winkel aan de Roelvinkstraat in Winterswijk is in de nacht van maandag op dinsdag 21 april ingebroken. De inbrekers hebben onder andere een laptop meegenomen. In een winkel aan de Wooldstraat werd eveneens ingebroken, daar werd in de nacht van dinsdag  op woensdag 22 april onder andere een geldbedrag buitgemaakt.

De inbrekers kwamen de winkel aan de Roelvinkstraat binnen door een raam te forceren. De inbraak werd ’s morgens ontdekt. Er is onder andere een laptop ontvreemd. De inbraak in de winkel aan de Wooldstraat werd op 22 april rond 9.00 uur ontdekt door het personeel. Daar zijn de inbrekers binnengekomen door een deur te forceren. Zij missen onder andere een geldbedrag. De politie heeft een onderzoek naar de inbraken ingesteld.

Automobilisten rijden te snel

AALTEN – De politie heeft in de vroege ochtend van donderdag 23 april een snelheidscontrole uitgevoerd op de Hamelandroute tussen Aalten en Lichtenvoorde. De controle werd gehouden naar aanleiding van klachten over de hoge snelheid van automobilisten in de vroege ochtendspits.

De controle vond tussen 4.30 uur en 6.00 uur plaats. De radarapparatuur was opgesteld ter hoogte van de kruising met de Domme Aanleg, daar is 80 km/h toegestaan. Vijf bestuurders werden bekeurd voor hun snelheidsovertreding. Vier van hen reden meer dan 30 kilometer per uur te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg na correctie 117 km/h. In dezelfde nacht werd tevens een 24-jarige beginnend bestuurder uit Winterswijk bekeurd. Hij reed met 108 km/h over de Varseveldsestraatweg, terwijl daar slechts 70 km/h is toegestaan.

Inbraken in zeecontainer bouwbedrijf

EERBEEK – In de afgelopen dagen is er diverse keren ingebroken in zeecontainers van een bouwbedrijf. Inbrekers hebben de containers opengemaakt door het slot te forceren. Daarbij zijn verschillende (zware) gereedschappen ontvreemd.

Een container stond op de groenstrook van de Veldkantweg in Eerbeek in verband met werkzaamheden. Daar is tussen vrijdagmiddag en zaterdagavond 18 april ingebroken. De inbrekers namen toen onder andere boormachines mee. In een andere container die aan de Staringstraat stond is tussen dezelfde tijdstippen ook het slot geforceerd, maar daar werd niets meegenomen.

Tussen dinsdagmiddag en woensdagochtend 22 april werd er opnieuw in de container aan de Veldkantweg ingebroken. Deze keer werd een wakkerstamper, een soort trilapparaat meegenomen. Dit moet in de avond- of nachtelijke uren hebben plaatsgevonden. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstallen en vraagt getuigen die iets van de diefstallen weten contact op te nemen met 0900 – 8844.

Gereedschap gestolen uit bedrijf

TERWOLDE – De politie onderzoekt de diefstal van een aantal gereedschappen uit een bedrijfspand aan de Bandijk in Terwolde. De dieven hebben een deur van het pand geforceerd om binnen te komen, ze hebben onder andere  lasapparaten ontvreemd. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen dinsdagavond en woensdagochtend 22 april. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Trio verdacht van handel in harddrugs

ZUTPHEN – De politie heeft  woensdag 22 april omstreeks 13.00 uur een drugsactie uitgevoerd in de Verdistraat in Zutphen. Drie verdachten zijn aangehouden.

Het onderzoek richtte zich op de handel in harddrugs en vond plaats naar aanleiding van klachten uit de buurt. Zo zou er onder andere vanuit een woning gedeeld worden. Er werden in totaal drie verdachten, twee mannen (42 en 44 jaar) en een vrouw (43) uit Zutphen aangehouden. Bij de personen werden aanzienlijke hoeveelheden cocaïne en heroïne aangetroffen. Ook werden er doorzoekingen verricht in de woningen van de verdachten. Alle verdachten zijn ingesloten voor onderzoek.

Te snel en gevaarlijk rijgedrag – rijbewijs ingevorderd

ERMELO – Op woensdagmiddag 22 april heeft de politie rond 16.30 uur het rijbewijs van een 45-jarige man uit Vaassen ingevorderd. De man reed veel te hard op de DR. Jonckheer van Sandbergweg en de Stakenbergweg in Ermelo en was een gevaar op de weg toen hij vervolgens over de Oude Zwolseweg reed.

Tijdens onopvallende videosurveillance, zagen agenten de man rijden op de DR. Jonckheer van Sandbergweg. Hij reed 120 km/uur waar te maximum snelheid 80 km/uur is toegestaan. De Vaaasenaar werd even gevolgd en vervolgens reed de man de Oude Zwolseweg op, waar hij bij een onoverzichtelijke bocht, bij een inhaalmanoeuvre van een wandelend echtpaar, op de linkerweghelft reed. Hierdoor werd een tegenligger tot stoppen werd gedwongen om een ongeval te voorkomen.

De 45-jarige reed vervolgens met 101 km/uur verder over de Stakenbergweg, waar 60 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Hij werd daar staande gehouden, waarop zijn rijbewijs is ingevorderd wegens het gevaarlijke rijgedrag op de Oude Zwolseweg. Ook kreeg hij twee bekeuringen voor de snelheidsovertredingen.

Auto-inbraak met flinke uit

NUNSPEET – Op woensdag 22 april is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan h

et Vennenpad in Nunspeet. Men heeft onder andere het navigatiesysteem en een portemonnee met inhoud uit de auto gestolen.

De 42-jarige eigenaar uit Siebengewald parkeerde zijn auto daar rond 14.50 uur en kwam korte tijd later weer bij zijn auto terug. De dieven hebben een autoraam vernield, waarna ze de autodeur konden openen en het navigatiesysteem en een portemonnee met inhoud konden wegnemen. De politie onderzoekt de inbraak en adviseert nooit waardevolle spullen in de auto geparkeerde auto achter te laten.