+ Duitser rijdt met alcohol op

Geplaatst op 22 april 2009, om 17:23 uur

WINTERSWIJK – Tijdens een snelheidscontrole op de Kottenseweg in Winterswijk heeft de politie een 32-jarige man uit Duitsland aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagavond 21 april rond 19.45 uur. De man maakte een snelheidsovertreding en bleek ook onder invloed van alcohol.

De man werd door de agenten staande gehouden omdat hij ruim 70 reed, terwijl hij maar 50 mocht. Hij rook naar alcohol en moest een blaastest ondergaan, die uitwees dat hij te veel gedronken had. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man 1,68 promille in zijn bloed had. Omdat de man uit Duitsland komt kreeg hij een boete voor het rijden onder invloed en mocht hij zijn rijbewijs houden. Ook kreeg hij een boete voor de snelheidsovertreding. Beide boetes moest hij direct betalen, maar dit kon hij niet. Hierop is zijn auto in beslag genomen, die hij kan ophalen als hij de boetes komt betalen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Racefietser gewond na aanrijding

APELDOORN – Een 47-jarige man uit Apeldoorn raakte dinsdagavond 21 april gewond nadat hij op de Molenstraat/ Veldhuisstraat in aanrijding kwam met een auto, bestuurd door een 23-jarige man uit Apeldoorn.

De 23-jarige automobilist reed omstreeks 20:45 uur over de Molenstraat. Hij sloeg linksaf de Veldhuisstraat in en zag daarbij de racefietser over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de racefietser over de kop vloog en met zijn hoofd op het asfalt terecht kwam. De man werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee autobranden

ERMELO – De politie kreeg dinsdagavond 21 april twee meldingen van een autobrand. Een auto aan de Dokter van Dalelaan brandde volledig uit. Een auto die geparkeerd stond aan het Veldwijk werd ook aangestoken. Hier bleef de schade beperkt.

De melding kwam omstreeks 20:30 uur binnen. Een auto aan de Dokter van Dalelaan ging in vlammen op. Even later, omstreeks 21:10 uur, kwam de melding binnen van een tweede autobrand aan het Veldwijk.
De politie vermoedt dat de beide branden zijn aangestoken. Een onderzoek is gestart. De politie is op zoek naar tips en getuigen. Zij kunnen bellen via 0900-8844.

Rijbewijs ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag

PUTTEN – De politie heeft dinsdagmorgen 21 april het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige vrouw uit Zwolle. De vrouw vertoonde op de A28 ter hoogte van Putten gevaarlijk rijgedrag.

De politie kreeg omstreeks 06:30 uur de melding dat de vrouw over de A28 reed en voor zichzelf en andere weggebruikers gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Zij haalde scherp in en slingerde hevig over de weg. Op een gegeven moment kwam zij met haar auto in de middenberm terecht. Hierop herstelde zij zich weer en kwam weer de snelweg op. Daarna merkte zij een file te laat op en kon een stilstaande auto nog maar net ontwijken.

Nadat de vrouw tot stilstand kwam werd zij aangesproken door een omstander. Deze pakte haar sleutels af en informeerde de politie. De vrouw bleek niet onder invloed van alcohol. Voor het gevaarlijke rijgedrag werd haar rijbewijs ingevorderd. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

Meisje steelt schoenen

EPE – De politie heeft een 17-jarig meisje uit Heerde aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal bij een winkel aan de Hoofdstraat in Epe. Het meisje nam schoenen mee zonder deze te betalen.

De politie kreeg omstreeks 15:30 uur de melding. Het meisje had schoenen meegenomen zonder deze te betalen en werd door winkelpersoneel overgedragen aan de politie. Op het bureau werd zij aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.