+ Motorrijder licht gewond bij aanrijding - GelreNieuws.nl

+ Motorrijder licht gewond bij aanrijding

Geplaatst op 21 april 2009, om 13:29 uur

ZUTPHEN – Een 25-jarige motorrijder uit Zutphen is maandagmorgen 20 april licht gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De man werd met onder andere een pijnlijke schouder overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 08:15 uur. Een 39-jarige automobiliste uit Zutphen reed in de Marspoortstraat in Zutphen en sloeg op het kruispunt met de IJsselkade rechtsaf. Ze zag daarbij de van links naderende motorrijder vermoedelijk over het hoofd waardoor er een botsing ontstond. De motorrijder kwam ten val en raakte licht gewond. Hij is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

36 boetes bij snelheidscontrole in Twello

TWELLO – De politie heeft op maandagmiddag en –avond een snelheidscontrole gehouden aan de H.W. Iordenseweg in Twello. Er werden 36 overtredingen geconstateerd.

Op de H.W. Iordenseweg is de maximaal toegestane snelheid 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 70 kilometer per uur. Deze verkeerscontrole is door de politie gehouden naar aanleiding van onveiligheidsgevoelens uit de buurt. De politie gaat de komende tijd extra snelheidscontroles houden op plaatsen waar buurtbewoners zich onveilig voelen in het verkeer.

Snelheid is bij ongeveer 30% van alle verkeersongevallen (mede) de oorzaak. Eén kilometer harder rijden betekent al 3% meer kans op een ongeval, en zelfs 5% meer kans op een dodelijk ongeval. Eén op de drie letselongevallen wordt veroorzaakt door te hard rijden.

Tiener licht gewond door overstekende kat

LOCHEM – Een 13-jarige tiener uit Lochem is dinsdagochtend 21 april licht gewond geraakt toen zij met haar fiets op de Zutphenseweg in Lochem kwam te vallen.

Het ongeval gebeurde kort na 08.00 uur op de parallelweg. Het meisje schrok van een overstekende kat en kwam ten val. Hierbij liep zij onder andere  enkele verwondingna aan haar gezicht op. Zij werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Bromfietsster gewond na aanrijding

STEENDEREN – Op maandagmiddag 20 april is een 39-jarige bromfietsster uit Zutphen gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Ze is met schaafwonden en een verwonding aan haar hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14:10 uur. De bromfietsster reed over de J.F. Olthofstraat en kwam vanuit de richting Steenderen. Op het kruispunt met de Kastanjelaan en Doesburgseweg zag zij de van rechts naderende 69-jarige automobilist uit Zutphen vermoedelijk over het hoofd. Hierdoor ontstond er een aanrijding waarbij de bromfietsster ten val kwam en gewond raakte. Ze is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Brand in paardenstal

WINTERSWIJK – Op maandagmiddag 20 april is er een brand ontstaan in een paardenstal aan de Rotweg in Winterswijk. Een buurman heeft de brand geblust.

De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 15:30 uur. Zowel de Duitse als de Nederlandse brandweer kwamen ter plaatse voor de nacontrole van de brand. De exacte oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Vijf bluswagens rukken uit voor bermbrand

WINTERSWIJK – Op maandagmiddag 20 april is er een brand ontstaan in een berm aan de Huininkmaat in Winterswijk. De brandweer heeft het vuur geblust.

De melding kwam omstreeks 17:00 uur binnen bij de politie en brandweer. Mogelijk is de brand ontstaan door een weggegooide brandende sigaret. De brandweer had het vuur, dat een oppervlakte van enkele m2 bedroeg, snel onder controle. De brandweer en politie zijn extra alert omdat het momenteel droog is.

Vrouw gewond na eenzijdig ongeval

ERMELO – Een 30-jarige vrouw uit Ermelo is maandagmorgen 20 april gewond geraakt toen zij met haar fiets ten val kwam.

De vrouw reed op haar fiets op de Oude Telgterweg in Ermelo toen zijn door nog onbekende oorzaak ten val is gekomen. Ze kwam ongelukkig terecht en is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd om haar onderbeen te laten controleren.

Fietser gewond na aanrijding met vrachtwagen

HARDERWIJK – Een 32-jarige fietsster uit Harderwijk is maandagmiddag 20 april rond 15:20 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Newtonweg in Harderwijk. Zij is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De fietsster reed op het fietspad naast de Newtonweg en verleende geen voorrang aan een vrachtwagen die van rechts kwam. De 25-jarige bestuurder van de vrachtwagen was niet in staat om zijn vrachtwagen op tijd tot stilstand te brengen. Hierdoor ontstond de aanrijding. De fietsster is per ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Veel te veel alcohol

HARDERWIJK – Het rijbewijs van een 41-jarige automobilist uit Ermelo is maandagmorgen 21 april rond 00:45 uur ingevorderd. De man reed in zijn auto terwijl hij fors gedronken had.

Surveillerende politieagenten zagen de man slingerend over de Havendam in Harderwijk rijden. Zij hielden hem staande voor een blaastest. Deze test wees uit dat de man gedronken had en hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij een promillage van 2,47. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen gezocht van brutale diefstal

HARDERWIJK – Een 78-jarige vrouw uit Harderwijk is donderdag 16 april slachtoffer geworden van een brutale diefstal uit haar woning aan het Kruithuis in Harderwijk. Meerdere sieraden werden weggenomen.

Donderdag 16 april werd rond 15:30 uur bij de vrouw aangebeld. Toen de vrouw de deur open deed zag zij een vrouw voor de deur staan die met een smoes de woning inliep. De onbekende vrouw liep direct de woonkamer in, kennelijk met de intentie om de bewoonster af te leiden. Na het bezoek van de onbekende vrouw bleken er meerdere sieraden weggenomen te zijn. Een getuige heeft de verdachte vrouw samen met een jong meisje zien lopen. Het signalement van de vrouw: rond de 1.60 m. lang, spits gezicht, haar in pieken langs haar gezicht, ze droeg een zwarte broek met witte bies aan de zijkant. Het jonge meisje wat bij de vrouw liep lijkt volgens de getuige als twee druppels water op de moeder en is 10-12 jaar oud. De politie verzoekt mensen die de vrouw, eventueel samen met het meisje, hebben gezien contact op te nemen met 0900-8844.

Vrouw gewond na aanrijding

HATTEM – Een 23-jarige vrouw uit Zwolle is maandagmiddag 20 april rond 16:30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Hessenweg in Hattem. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Een 22-jarige man uit Hattem reed op de Hessenweg in Hattem en wilde de Hendrikjesweg op. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een 33-jarige automobiliste uit Zwolle die van rech

ts uit de Dorpsweg kwam. Hierdoor ontstond de aanrijding. De passagier in de auto van de van de 33-jarige automobiliste, een 23-jarige vrouw uit Zwolle, is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd met nek- en rugklachten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com