+ Fietser gewond na aanrijding graafmachine - GelreNieuws.nl

+ Fietser gewond na aanrijding graafmachine

Geplaatst op 26 april 2009, om 17:00 uur

KLARENBEEK – Een fietser zaterdagochtend 25 april gewond geraakt nadat zij op de Polveensweg in aanrijding kwam met een graafmachine, bestuurd door een 40-jarige man uit Klarenbeek.

De 40-jarige man reed omstreeks 11:15 uur in een graafmachine over de Polveensweg. Op het moment dat hij op een bruggetje rijdt ziet hij de fietser over het hoofd en rijdt tegen haar fiets aan. Hierdoor kwam de vrouw ter val en raakt gewond. Zij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Beginnend bestuurder onder invloed

ZUTPHEN – De politie heeft zaterdagavond 25 april een 20-jarige man uit Zutphen op de Emmerikseweg in Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd omstreeks 23:35 uur op de Emmerikseweg gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 0,6. Hierop werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vijf auto’s vernield

BRUMMEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag 25 april zijn op verschillende plekken in Brummen auto’s vernield. Twee bedrijfsauto’s en drie personenauto’s waren het doelwit.

De auto’s stonden geparkeerd aan de Voorsterweg en de Saturnusweg. Eén auto werd bekrast en bij de andere werden de buitenspiegels vernield. De politie is een onderzoek gestart. Mocht u iets verdachts hebben gezien bel dan met 0900-8844.

Bussen met supporters gecontroleerd

DOETINCHEM – In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 april heeft de politie twee bussen met voetbalsupporters gecontroleerd in de penitentiaire inrichting in Doetinchem.

De supporters hadden bij een tankstation aan de A12, gelegen tussen Utrecht en Bunnik, vernielingen gepleegd. Daarnaast raakten zij op de parkeerplaats van het tankstation slaags met een groep personen. Hierbij raakte minstens één man gewond. In de penitentiaire inrichting werden in het kader van het onderzoek de supporters op de foto gezet en werden gegevens genoteerd.

De politie kreeg omstreeks 00.15 uur een melding dat er meerdere voetbalsupporters met elkaar op de vuist gingen. Bovendien lieten zij een spoor van vernielingen achter bij onder meer de winkel van het tankstation en de daarnaast gelegen parkeerplaats. Toen agenten ter plaatse kwamen, heeft de politie meerdere mensen gehoord die getuigen waren van de ongeregeldheden. De twee bussen met supporters zijn vervolgens onder politie-escorte begeleid naar de penitentiaire inrichting in Doetinchem. In de penitentiaire inrichting werden de namen van de supporters genoteerd en werden zij op de foto gezet. De korpsen Utrecht en Noord- en Oost- Gelderland zijn een onderzoek gestart. De politie sluit niet uit dat er aanhoudingen worden verricht.

Twee jongens aangehouden wegnemen fiets

VARSSEVELD – De politie heeft zaterdagavond 25 april twee jongens (een 13-jarige uit Aalten en een 14-jarige uit de gemeente Oude IJsselstreek) aangehouden voor het wegnemen van een fiets bij het station in Varsseveld.

De twee werden omstreeks 23:40 uur betrapt door surveillerende agenten. Zij hadden een fiets uit de stalling weggenomen en wilden wegfietsen. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau waar zij zijn aangemeld voor een jeugdpreventieproject. Hier wordt een passende maatregel opgelegd. De fiets is weer teruggezet in de stalling.

Drie jongeren aangehouden na vechtpartij

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 26 april drie jongeren (16-, 20- en 21-jaar) uit Apeldoorn aangehouden. De drie waren betrokken bij een vechtpartij in de binnenstad van Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 03:30 uur de melding van de vechtpartij. De drie waren betrokken bij de vechtpartij en werden meegenomen naar het politiebureau. Tegen de twee mannen van 20- en 21-jaar werd proces-verbaal opgemaakt. De 16-jarige jongen werd, gezien zijn leeftijd, aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.

Autospiegels vernield

APELDOORN – De politie kreeg zaterdagavond 25 april de melding dat een tweetal jongeren van meerdere auto’s de spiegels had vernield aan de Regentesselaan en de Paslaan in Apeldoorn.

De melding kwam omstreeks 23:25 uur binnen. De jongeren werden niet meer aangetroffen in de omgeving. Gedupeerden kunnen aangifte doen via www.politie.nl.

Drie automobilisten onder invloed

VELUWE – De politie heeft tussen zaterdagavond en zondagochtend 26 april drie automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Van één man werd het rijbewijs ingevorderd.

Een 28-jarige man uit Barneveld werd omstreeks 20:05 uur op de Voorthuizerstraat in Putten gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 0,5.

Omstreeks 01:00 uur werd een 21-jarige man uit Ermelo op de Dokter van Dalelaan in Ermelo betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van 0,4.

Op de Eperweg in ’t Harde werd omstreeks 02:45 uur een 20-jarige man uit Oosterwolde aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van 1,1 waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Tegen de drie bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Wielrenner gewond na val

OOSTERWOLDE – Een 50-jarige wielrenner uit Oldebroek raakte zaterdagmiddag 25 april gewond nadat hij ter val kwam op de Groote Woldweg in Oosterwolde.

De man reed omstreeks 15:35 uur in een groep met wielrenners en raakte met zijn voorwiel het achterwiel van een voorligger. Hierdoor kwam hij ter val en raakte gewond aan zijn gezicht. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.