+ Jongens beschadigen schooldeur door brandstichting - GelreNieuws.nl

+ Jongens beschadigen schooldeur door brandstichting

Geplaatst op 7 april 2009, om 15:15 uur

regio-politieLEUVENHEIM – De politie heeft maandag 6 april twee minderjarige jongens uit Brummen verhoord in verband met een brandstichting bij een school in Leuvenheim.

De brandstichting werd op zondag 6 april gepleegd bij een schoolgebouw aan de Spankerenseweg in Leuvenheim. De jongens, 10 en 14 jaar oud, hadden met een busje haarlak een deur in de brand gestoken. De deur raakte beschadigd maar vatte geen vlam. Meerdere getuigen hadden de brandstichting gezien. Hierdoor was de identiteit van de jongens snel bekend. Beide jongens werden na verhoor weer naar huis gestuurd. De politie gaat verder met het onderzoek en sluit niet uit dat er meerdere jeugdigen verhoord worden.

Bromfietsster gewond na aanrijding

WEHL – Op maandagmiddag 6 april raakte een 17-jarige bromfietsster uit ’s-Heerenberg gewond na een aanrijding met een bestelauto. Ze is met onder andere een pijnlijke arm overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 16:30 uur. De 37-jarige man uit Zelhem reed met zijn bestelauto over de Weemstraat. Hij kwam vanuit de richting Liemersweg en sloeg rechtsaf bij de oprit van de A18. Bij het afslaan zag hij de van rechts naderende bromfietsster, die over het bromfietspad reed, vermoedelijk over het hoofd. De bromfietsster kwam ten val en raakte gewond. Ze is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Bromfietsster gewond na botsing met fietser

ELBURG – Maandagmorgen 6 april vond er op de Zuiderzeestraatweg Oost in Elburg een aanrijding plaats tussen een 16-jarige bromfietsster en 16-jarige fietser. De aanrijding vond rond 08:15 uur plaats.

De fietser fietste op het fietspad langs de Zuiderzeestraatweg Oost. Hij wilde ter hoogte van de Stoopschaarweg oversteken naar de andere kant van de weg. Op dat moment wilde de bromfietsster hem net inhalen. De bromfietsster kon een aanrijding niet voorkomen. Zij kwam ten val en is per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Man rijdt onder invloed in gestolen auto

ERMELO – Een 45-jarige man uit Harderwijk is dinsdagmorgen 7 april rond 01:40 uur aangehouden voor rijden onder invloed. Hij bleek te rijden in een gestolen auto.

De automobilist werd op de Harderwijkerweg in Ermelo staande gehouden omdat zijn weggedrag opviel. Hij slingerde over de weg. De blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed was waarop hij werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 0,54. Bovendien bleek de auto waarin de man reed enkele dagen geleden in Putten gestolen te zijn. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Man beledigt politieman

HARDERWIJK – Een 58-jarige man is maandagavond 6 april aangehouden omdat hij een agent beledigde.

De agent was twee personen aan het verbaliseren toen de 58-jarige man naar hem toe liep en hem beledigde. De agent stuurde de man vervolgens weg, maar de man bleef in de buurt rondhangen. De man is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Buiten westen door val met fiets

APELDOORN – Een 17-jarige jongen uit Apeldoorn is maandagmiddag 6 april met zijn fiets ten val gekomen op de Zanderijweg in Apeldoorn.

Hij was even buiten bewustzijn geweest en had een fikse bult op zijn hoofd. De jongen is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van de valpartij is niet duidelijk geworden.

Jongen breekt been bij val met bromfiets

APELDOORN – Op de Marten Orgeslaan in Apeldoorn is een 18-jarige jongen uit Apeldoorn ten val gekomen met zijn snorfiets. Hierbij heeft hij onder andere een open botbreuk opgelopen  aan zijn onderbeen.

De jongen bleek met nog twee anderen op de snorfiets te hebben gezeten waardoor ze ten val zijn gekomen. De jongen is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

“Houdt de dief”

APELDOORN – Maandagmorgen 6 april is een 39-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het stelen van kleding uit een winkel aan de Deventerstraat in Apeldoorn.

De man had twee kledingstukken uit een kledingrek dat voor de winkel staat gepakt en was hiermee weggerend. Gewaarschuwd winkelpersoneel rende achter hem aan en schreeuwde “houdt de dief”  toen zij agenten zag lopen. De agenten renden vervolgens achter de man aan en konden hem aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is procesverbaal opgemaakt. De gestolen goederen zijn terug naar de winkelier.