+ Zeven motorrijders betrapt op illegaal crossen

Geplaatst op 6 april 2009, om 15:44 uur

politieberichtenVORDEN/HENGELO (G)– De politie heeft tijdens een controle op de landgoederen Galgengoor / Het Groote Veld in Vorden en landgoed ’t Zand in Hengelo (Gld.) gecontroleerd op motorcrossers. Daarbij werden zeven crossers uit Vragender en Lichtenvoorde bekeurd.

De controle werd uitgevoerd naar aanleiding van meerdere overlastmeldingen in de regio. Het is niet toegestaan om op deze landgoederen te crossen. Zeven crossers, in de leeftijd van 39 tot 54 jaar, werden voor deze overtreding bekeurd.

Enkele motorrijders probeerden de controle te voorkomen en remden abrupt, waarop twee motoren met elkaar in aanrijding kwamen. Een van de bestuurders raakte daarbij gewond aan zijn arm. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongeman zonder rijbewijs van de weg geplukt

LOCHEM – De politie heeft op maandagochtend 6 april rond 01.00 uur een 19-jarige jongeman uit Lochem van de weg gehaald omdat hij zonder rijbewijs reed.

Een andere automobilist maakte de melding dat er een auto zonder verlichting rondreed ter hoogte van de Woerdstraat. Agenten zijn ter plaatse gegaan en hebben de jongen staande gehouden. De bestuurder had geen rijbewijs en bleek de auto van thuis meegenomen te hebben zonder dat zijn ouders er vanaf wisten. Hij heeft een proces-verbaal gekregen, de auto is teruggegeven aan zijn ouders.

Computer weg na inbraak in school

ZUTPHEN – Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag 6 april ingebroken in een schoolgebouw aan Het Zwanevlot in Zutphen. Er is onder andere een computer weggenomen.

De politie kreeg rond 03.00 uur melding van de inbraak. Ter plaatse werd niemand meer aangetroffen. De inbrekers kwamen binnen door een raam te forceren en hebben vervolgens de buit meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraken in woningen

DOETINCHEM – Onbekenden hebben op zondag 5 april ingebroken in twee woningen aan de Prins Hendrikstraat en de Koninginnelaan in Doetinchem. Daarbij werden onder andere laptops buitgemaakt.

De inbrekers zijn de woning aan de Prins Hendrikstraat in de middaguren binnengekomen door een raam te forceren. Er werd onder andere een laptop meegenomen.

De inbraak in de woning aan de Koninginnelaan vond tussen 9.30 uur en begin van de avond plaats. De inbrekers forceerden een deur en namen onder andere een laptop en sierraden mee.

Man steelt straatstenen

DOETINCHEM – De politie heeft op zondagmiddag 5 april een 49-jarige Doetinchemmer aangehouden voor de diefstal van straatklinkers in de Asterstraat in zijn woonplaats.

Een buurtbewoner maakte in de middaguren de politie attent op de diefstal van straatstenen. Er zou een man op de Asterstraat bezig zijn om stenen in zijn aanhanger te laden. De politie trof de man bij zijn woning aan, waar hij de stenen aan het uitladen was. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Er wordt een proces-verbaal.

De stenen lagen opgeslagen in een depot voor bestrating in de wijk. De uitvoerder deed aangifte.

Paard en wagen over de kop; passagiers gewond

EPE – Een 61-jarige man uit Emst raakte zondagochtend 5 april gewond nadat hij op het Van Manenspad in Epe met het rijtuig waarin hij zat over de kop sloeg. Zijn twee bijrijders raakten licht gewond. Het paard voor de wagen bleef ongedeerd.

Het drietal Emstenaren reed omstreeks 10:40 uur met paard en wagen over het Van Manenspad. Tijdens het inhalen van een ander rijtuig ging het rijtuig flink heen en weer waardoor de 62-jarige bijrijder en de 61-jarige bestuurder eruit vielen. Toen het rijtuig vervolgens tegen een paaltje kwam sloeg het over de kop. Hierdoor viel ook de 61-jarige bijrijder eruit. Hij kwam met zijn hoofd op het fietspad terecht en raakte gewond. Het rijtuig kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De 61-jarige man werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn bijrijders werden onderzocht door ambulancepersoneel en konden hun weg vervolgen. Het paard voor het rijtuig bleef ongedeerd.

Containers in vlammen op

HARDERWIJK – De hulpdiensten kregen in de nacht van zondag op maandag twee meldingen van een containerbrand. Op de Frisialaan gingen twee containers in een tuin in vlammen op. Omwonenden konden de brand blussen. Kort daarna kwam de melding van een containerbrand aan de Houtkamp in Harderwijk. De nabijgelegen keuken vatte hierdoor vlam. De brandweer bluste de brand. Er raakte niemand gewond.

De containerbrand op de Frisialaan kwam omstreeks 00:40 uur binnen. Twee containers in een achtertuin gingen in vlammen op. De bewoners waren niet thuis waarop omwonenden het vuur bluste. Omstreeks 01:10 uur kwam de melding binnen van een container die in brand stond op de Houtkamp. De vlammen hadden inmiddels de nabijgelegen bijkeuken bereikt. De brandweer bluste de brand. Tijdens de brand ontstond veel rookontwikkeling. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van de brand.

Fietser botst op geparkeerde camper

APELDOORN – De politie heeft op zondagmiddag 5 april rond 16.45 uur een 22-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man was tegen een geparkeerde camper aangefietst op de Reigersweg in zijn woonplaats. Toen hij een valse naam opgaf is hij aangehouden.

Op het politiebureau bleek de man ook onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies een promillage van 0,9. Voor de aanrijding onder invloed en het opgeven van een valse naam heeft de politie proces-verbaal opgemaakt.

Drie overtredingen rijden onder invloed

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 6 april drie mannen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 21.00 uur werd een 42-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op de Oost Veluweweg in Apeldoorn. Hij viel op doordat hij door rood licht reed op de kruising van de Oost Veluweweg en de Laan van de Leeuw. Agenten hielden hem staande en vermoedden alcoholgebruik. Hierop moest hij blazen en de blaastest op straat wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,4 blies. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rond 00.50 uur werd een 34-jarige man uit de gemeente Coevorden staande gehouden door surveillerende agenten. Een blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcohol was waarop hij is aangehouden. Op het bureau blies de man een promillage van 0,8.

Op de A1 ter hoogte van Apeldoorn-Zuid werd rond 04.20 uur een 39-jarige man uit Leusden door surveillerende agenten staande gehouden. Ook bij hem wees een blaastest uit dat hij teveel gedronken had waarop hij werd aangehouden. Op het bureau blies de man een promillage van 0,7.

Met een boete en een rijve

rbod zijn alledrie de mannen heengezonden.