+ Toch bekeuringen bij aangekondigde controle

Geplaatst op 5 april 2009, om 12:53 uur

aanhangerBRONCKHORST– Zoals aangekondigd heeft de politie zaterdag 4 april op meerdere plekken in de gemeente Bronckhorst gecontroleerd op het vervoer van afval naar de regionale milieustraat en de technische staat van aanhangwagens.

Op zaterdag werden aanhangwagen tussen 09:00 uur en 15:00 uur gecontroleerd. Uit ervaring weet de politie dat op de zaterdag voor Pasen veel tuinbezitters hun snoeihout en ander afval bij de regionale milieustraat brengen. Niet in alle gevallen geschiedt dit op een veilige manier.

De politie trof bij de controle tien maal aan dat er geen hulpkoppeling aanwezig was of niet op de juiste wijze gemonteerd. Verder 6 keer geen kentekenplaat, 5 keer defecte verlichting, 1 keer uitstekende delen en een keer bleek de losbreekreminrichting niet te werken. Daarnaast kregen 7 mensen een boete voor het niet dragen van een autogordel.

Naast de boetes werd er veel voorlichting gegeven over het op een veilige manier vervoeren en zijn er de nodige waarschuwingen gedaan.

Twee mannen aangehouden voor mishandeling

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 april twee mannen (17- en 18-jaar) uit de gemeente Lochem aangehouden. De twee waren betrokken bij het mishandelen van twee jongens op het Spittaalderkamp in Zutphen.

De twee jongens liepen omstreeks 03:40 uur over het Spittaalderkamp. Op een gegeven moment stopte er een auto waaruit vier mannen stapten. Eén van de mannen belaagde een jongen en pakte hem bij de keel. Hierop werd hij naar de grond gewerkt en meerdere malen geslagen met een metalen voorwerp. Ook de andere jongen kreeg klappen. Hij werd meerdere malen in zijn gezicht geslagen. Op het moment dat twee omstanders te hulp schieten gingen de vier mannen er vandoor. Dankzij een goed signalement kon de politie twee van de vier even later op de Bargeweg in Eefde aanhouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Schuur in brand

GORSSEL – In de nacht van zaterdag op zondag 5 april ging een schuur aan de Ruiterweg in Gorssel in vlammen op. Er raakte niemand raakte gewond.

De hulpdiensten kregen omstreeks 00:20 uur de melding van de brand. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een frituurpan die aanstond. De brandweer gaf omstreeks 01:00 uur het sein brandmeester.

Fietsendief betrapt

VIERAKKER – De politie heeft een 32-jarige man uit de gemeente Zutphen aangehouden. De man werd betrapt door een bewoner op het wegnemen van een fiets bij een woning aan de Den Elterweg in Vierakker.

Een bewoner zag omstreeks 10:10 uur dat de man een fiets wegnam. Hierop ging zij hem achterna en alarmeerde de politie. De man kon ter hoogte van de begraafplaats in Baak worden aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Bij controle bleek dat de man geregistreerd staat als veelpleger waarop hij werd ingesloten. Hij zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Automobilisten onder invloed alcohol

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 april twee automobilisten in Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Een 27-jarige man uit Zutphen werd omstreeks 03:00 uur op de Martinetsingel gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 1,2.

Op de Thorbeckesingel werd omstreeks 04:05 uur een 31-jarige man uit Zutphen gecontroleerd. Ook hij bleek onder invloed van alcohol. De ademanalyse op het bureau wees een promillage uit van 0,7.

Tegen beide mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Auto’s en woning bespoten met groene verf

BORCULO – De politie heeft drie aangiften opgenomen van auto’s en een woning die bespoten zijn met groene verf. Mogelijk zijn er meer gedupeerden.

Tussen vrijdag en zaterdag 4 april werd er een auto op de Hoflaan, een auto op de Karnemelksteeg en een woning aan de Pagendijk bespoten met groene verf. De politie is een onderzoek gestart. Gedupeerden kunnen aangifte doen via www.politie.nl.

Politieman krijgt klap in gezicht

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 april twee jongens uit de gemeente Doetinchem aangehouden voor het beledigen en mishandelen van een agent op de Grutstraat in Doetinchem.

De agent werd omstreeks 03:25 uur beledigd door de 17-jarige jongen. De 20-jarige jongen wilde de aanhouding van de 17-jarige voorkomen en sloeg de agent in zijn gezicht. Hierop werd ook hij aangehouden. Beide zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Jongen deelt klap uit

HENGELO (G) – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 april een 17-jarige jongen uit de gemeente Bronkhorst aangehouden voor het mishandelen van een 17-jarige jongen.

De 17-jarige jongen kreeg in een uitgaansgelegenheid in Hengelo een klap in zijn gezicht van de 17-jarige verdachte. Door de beveiliging werd de jongen gevolgd en kon worden overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten voor nader verhoor. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Bestuurders onder invloed alcohol

APELDOORN – De politie heeft tussen zaterdag en zondag 5 april vier bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Bij drie van hen werd het rijbewijs ingevorderd. De vierde was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Een 44-jarige man uit de gemeente Apeldoorn reed omstreeks 17:35 uur met zijn scooter over de Oude Beekbergenweg. Zijn passagier droeg werd geen helm waarop hij werd gecontroleerd. De man bleek onder invloed van alcohol en blies op het bureau een promillage van 1,5. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Zijn bijrijder kreeg een boete voor het niet dragen van de helm.

Omstreeks 00:55 uur werd een 31-jarige automobilist uit Apeldoorn gecontroleerd op de Burgemeester Quarles van Uffordlaan. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies op het bureau een promillage van 2,1. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Op de Schoonbroeksweg werd omstreeks 02:50 uur een 23-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van 1,4. Hij bleek te rijden zonder geldig rijbewijs.

Op de Oost Veluweweg reed omstreeks 05:10 uur een 22-jarige vrouw uit Apeldoorn op haar scooter. Zij werd gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. De vrouw blies op het bureau een promillage van 1,4. Ook haar rijbewijs werd ingevorderd.

De politie maakt proces-verbaal op tegen de vier bestuurders.

Boetes voor op straat gooien  rommel

APEDOORN – De politie heeft in het weekend van 3 april t/m 5 april gecontroleerd op het weggooien van afval bij de mac Donalds aan de Lange Amerikaweg in Apeldoorn. Zeven mensen kregen een boete opgelegd.

In de nachtelijk uren heeft de politie gecontroleerd op het weggooien van afval op straat. Zeven mensen kregen hiervoor een boete opgelegd van € 90,-

Beeldschermen weg na inbraak school

VAASSEN – Tussen vrijdag en zaterdag 4 april werd er ingebroken in een basisschool aan de Westerenkweg in Vaassen. De daders gingen er met meerdere beeldschermen vandoor.

De inbraak vond plaats tussen vrijdag 20:30 uur en zaterdag 15:00 uur. De daders kwamen binnen door een raam te forceren. De politie is een onderzoek gestart.