+Kettingbotsing bij verkeerslichten in Gorssel

Geplaatst op 8 april 2009, om 14:11 uur

ambulanceGORSSEL – Op de Deventerweg in Gorssel is op dinsdagochtend 7 april rond 08.50 uur een 33-jarige man uit Eefde gewond geraakt bij een kettingbotsing.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De 41-jarige bestuurster uit Warnsveld reed over de Deventerweg, in de richting van Deventer. Ter hoogte van de verkeerslichten stopte ze. De 33-jarige man die achter haar reed kon ook op tijd stoppen. Hierachter reed een 38-jarige bestuurster uit Warnsveld, die dit niet op tijd opmerkte en tegen de auto van de man botste. Die auto schoof vervolgens tegen de auto van de 41-jarige vrouw aan. De man raakt hierbij gewond aan zijn nek en rug en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Drie man aangehouden na diefstal zonnebrillen

ZUTPHEN – De politie heeft op dinsdag 7 april rond 17.55 uur drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van zonnebrillen. De mannen werden op de Beukerstraat in Zutphen aangetroffen met een aantal brillen met de prijskaartjes er nog aan.

Een winkelier aan de Beukerstraat deed melding van diefstal van brillen. Onderweg naar de winkel kwamen de agenten drie mannen tegen die aan het signalement voldeden, terwijl één van hen een opvallende zonnebril droeg. Het trio stapte in een geparkeerde auto, waarna de politiemannen tot een controle overgingen. In de auto trof de politie een zestal zonnebrillen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Het drietal werd aangehouden, het gaat om een 18-jarige man uit Wapenveld, een 18-jarige man uit Arnhem en een 24-jarige man uit Ede. Ze werden voor nader onderzoek ingesloten. De brillen zijn in beslag genomen.

Aangehouden voor rijden onder invloed

DOETINCHEM/NEEDE – Op dinsdag 7 april rond 11.55 uur heeft de politie in Doetinchem een 73-jarige man uit Geldern (Dld) aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.
In de nacht van 7 op 8 april heeft de politie in Neede rond 00.55 uur een 35-jarige man uit Neede aangehouden voor dezelfde overtreding.

De Duitser werd door surveillerende agenten staande gehouden op de Handelskade in Doetinchem. Een blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcohol was waarop hij is aangehouden. Op het bureau blies de man een promillage van 0,83. Omdat de man in Duitsland woont, moest hij de boete meteen betalen. Ook kreeg hij een rijverbod.

In Neede werd de man op de Hofmaat staande gehouden. Ook hier wees de blaastest op straat uit dat hij teveel gedronken had waarop hij werd aangehouden. Op het bureau blies de man een promillage van 0,67. Met een boete en een rijverbod is hij heengezonden.

Diefstal uit woning

TERBORG – In een woning aan de Van Wischstraat in Terborg vond op dinsdag 7 april een insluiping plaats. Twee vrouwen kwamen met een smoesje de woning binnen en hebben een geldkistje weggenomen.

De vrouwen belden rond 10.30 uur aan bij de 78-jarige bewoonster. Ze mochten binnen komen voor een gesprek waarna één van de vrouwen even wegliep. Die vrouw heeft kennelijk kans gezien om uit de slaapkamer een geldkistje met inhoud weg te nemen. Vervolgens zijn de dames weer weggegaan. De vrouwen waren tussen de 20 en 30 jaar oud en zagen er goed verzorgd uit. Lange jurk en half lang zwart haar. Ze hadden veel sierraden om en reden in een paarse auto. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. men wordt verzocht te bellen via 0900-8844.

Winkeldief betrapt

ULFT – Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Middelgraaf in Ulft hebben op dinsdag 7 april om 09.25 uur een winkeldief op heterdaad betrapt. De 53-jarige man uit Dinxperlo probeerde boodschappen mee te nemen zonder deze te betalen.

De man stopte de boodschappen in zijn eigen tas en probeerde de winkel te verlaten zonder te betalen. Dit werd opgemerkt door het winkelpersoneel, dat de politie belde. De politie heeft de man aangehouden. Op het bureau is er proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

Fietser gewond na aanrijding

HARDERWIJK – Een 50-jarige vrouw raakte dinsdag 7 april gewond nadat zij op het Westeinde in Harderwijk met haar fiets in aanrijding kwam met een 22-jarige vrouw uit Putten. De vrouw werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De 50-jarige vrouw fietste over het Westeinde. Een 22-jarige vrouw uit Putten kwam van het terrein van het ROC fietsen en sloeg rechtsaf het Westeinde op, in dezelfde richting als de 50-jarige fietser. De 50-jarige fietsster  merkte de 22-jarige te laat op doordat een vrachtwagen haar zicht belemmerde. Hierdoor fietste zij tegen de achterkant van de fietser voor haar en kwam ter val. De vrouw raakte gewond aan haar voet en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Motorrijder ten val, politie zoekt getuigen

HARDERWIJK – Zaterdagavond 4 april kwam een 47-jarige motorrijder uit Zeewolde ter val op de Groene Zoomweg bij het viaduct in Harderwijk. De man moest uitwijken voor een fietser en viel. Hierdoor ontstond er veel schade aan de zijn motor. De politie is op zoek naar de fietser om de zaak netjes af te handelen.

De motorrijder reed omstreeks 23:00 uur over de Groene Zoomweg in de richting van de Ceintuurbaan. Hij kwam onder het viaduct vandaan toen er een mountainbiker van rechts kwam die de weg wilde oversteken. Hierdoor week hij uit en kwam ten val.

De mountainbiker heeft vermoedelijk niets gemerkt van de val en is erdoorgereden. Deze fietser was vermoedelijk tussen de 25- 35 jaar en had blond haar. De man droeg een spijkerbroek met witte gympen en een tweekleurige jas.
De motorrijder bleef ongedeerd, zijn motor raakte zwaar beschadigd. De politie is op zoek naar de fietser en eventuele getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Kop-staartbotsing twee personenauto’s

APELDOORN – Op dinsdagochtend 7 april zijn rond 8.00 uur twee personenauto’s betrokken geraakt bij een kop-staartbotsing. Een 39-jarige inzittende is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon na controle weer naar huis.

Een 44-jarige Apeldoorner reed samen met de 39-jarige vrouw over de Arnhemseweg in de buurt van de Laan van Malkenschoten. Toen hij moest remmen, kon een 23-jarige Apeldoorner die achter hem reed niet op tijd tot stilstand komen. Hierop ontstond een aanrijding. De 39-jarige Apeldoornse is met nekklachten ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij

APELDOORN – De politie heeft op dinsdagmiddag 7 april drie aanhoudingen verricht na het aantreffen van een hennepkwekerij aan de Gazellestraat in Apeldoorn. De politie trof rond 13.30 uur de kwekerij aan.

In de woning werden ruim 230 planten en meer dan 7000 hennepstekjes aangetroffen. Twee bewoners (31 en 34) en een 24-jarige Apeldoorner werden aangehouden. Zij worden verhoord over hun betrokkenheid bij de kwekerij. Een afvalbedrijf heeft de hennepkwekerij ontmanteld. Alle planten, stekjes en goederen worden vernietigd. Er bleek geen sprake van stroomdiefstal.