Man mishandelt agent bij aanhouding - GelreNieuws.nl

Man mishandelt agent bij aanhouding

Geplaatst op 24 april 2009, om 20:24 uur

politieNUNSPEET – Een politieman van de regio Noord- en Oost-Gelderland is donderdag 23 april mishandeld door een 27-jarige motorrijder uit Nunspeet. De Nunspeter werd  door de politieagent aangehouden omdat hij met zijn motorfiets veel te hard had gereden.

De agent is voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest. Hij heeft een pijnlijke kaak en zwellingen aan de mishandeling overgehouden. De motorrijder reed omstreeks 15.45 uur met een snelheid van  138 km/h op de Eperweg in Nunspeet. De maximum toegestane snelheid is hier 80 km/h. Twee agenten constateerden de overtreding na het volgen met een videosurveillanceauto en hielden de man hierop staande. Tijdens het bekijken van de video-opnamen in de politieauto werkte de man niet langer mee en smeet het portier van de auto met kracht dicht. Hierop wilden de agenten hem aanhouden en werd hij vast gepakt. Tijdens deze aanhouding bemoeide de passagier van de motorrijder, zijn 22 jarige vriendin uit Nunspeet, zich ook met het incident. Tijdens de aanhouding werd één van de agenten door de motorrijder geslagen en geschopt.

Uiteindelijk lukte het de man aan te houden. Twee andere politiemensen die ter plaatse kwamen hebben de motorrijder meegenomen naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Bij geweld tegen politiemensen treedt de politieregio NO-Gelderland streng op. Naast het proces-verbaal van de snelheidsovertreding zal naar verwachting van de man, via de rechter, een schadevergoeding en een nog onbekend bedrag aan smartengeld geëist gaan worden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com