+ Vier auto’s beklad in Vorden

Geplaatst op 20 april 2009, om 14:31 uur

VORDEN – Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag 19 april vier geparkeerde auto’s aan de Hertog Karel van Gelreweg in Vorden beklad.

De bekladding heeft tussen 23.00 uur en 1.30 uur plaatsgevonden. De auto’s stonden geparkeerd voor de woningen van de gedupeerden. Zij hebben aangifte gedaan, de politie onderzoekt wie er met de bekladding in verband kan worden gebracht. Eventuele getuigen wordt verzocht contact met de politie op te nemen via 0900 – 8844.

Vrachtwagens gekraakt

APELDOORN – Tussen zaterdag en zondag 19 april werd er ingebroken in twee vrachtauto’s die geparkeerd stonden aan de Nagelpoelweg in Apeldoorn. Er werd onder meer een radio weggenomen.

De inbraak vond plaats tussen zaterdag 17:00 uur en zondag 19:00 uur. Bij beide vrachtauto’s werd een ruit geforceerd. De politie is een onderzoek gestart.

Viertal verdacht van hennepteelt

APELDOORN – De politie heeft zondagavond 19 april vier personen aangehouden (26-, 28- en 41-jarige uit Arnhem en een 21-jarige zonder vaste woon of verblijfplaats) voor mogelijke betrokkenheid bij het kweken en oogsten van hennep. De vier waren bezig een aanhangwagen vol te laden met hennepplanten op de Tuindwarsstraat in Apeldoorn.

De politie zag omstreeks 23:30 uur twee mannen en twee vrouwen bezig om een aanhangwagen vol te laden. De aanhangwagen lag vol met plastic zakken met daarin vermoedelijk hennepplanten. Hierop werd het viertal aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ze zijn ingesloten voor nader verhoor. In een woning trof de politie de overblijfselen aan van een hennepkwekerij. De politie is een onderzoek gestart naar de verantwoordelijke(n) van de kwekerij.

Spiegels van vrachtwagens gestolen

HARDERWIJK – Tussen vrijdag en zaterdag 18 april werden de spiegels ontvreemd van vijf vrachtauto’s van het merk Scania die geparkeerd stonden op een parkeerplaats aan de Boekhorstlaan in Harderwijk.

De spiegels werden ontvreemd tussen vrijdag 22:00 uur en zaterdag 12:20 uur. Er werden speigels weggenomen van vrachtauto’s van het merk Scania. De politie is een onderzoek gestart.

Quad en racefietser botsen

HATTEM – Op zondagochtend 19 april vond er een aanrijding plaats tussen een quad, bestuurd door een 60-jarige man uit Zwolle, en een 54-jarige racefietser op de kruising Geldersedijk/ Bevrijdingsweg in Hattem. Beide betrokkenen werden door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De 60-jarige man reed met zijn quad over de Bevrijdingsweg vanuit de richting Wapenveld. Op de kruising Geldersedijk met de parallelweg kwam hij op de verkeerde rijhelft terecht. Hierdoor ontstond een aanrijding met een tegemoetkomende racefietser. Zowel de 60-jarige man als de 54-jarige fietser werden met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De fietser zou in ieder geval een hersenschudding hebben opgelopen.

Rijbewijs kwijt door rijden onder invloed

ZUTPHEN – De politie heeft rond het middernachtelijke uur tussen zondag en maandag 20 april in Zutphen een 44-jarige automobilist van de weg gehaald omdat hij zijn auto bestuurde onder invloed van alcohol.

De Zutphenaar viel op door zijn rijgedrag en werd op de Den Elterweg gecontroleerd. De bestuurder reed heel langzaam en maakte duidelijk stuurfouten. Hij bleek onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, daar blies hij een promillage van 1,37. Hij heeft een proces-verbaal gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbraak in caravan

HARFSEN – De politie heeft op zondag 19 april melding gekregen van een inbraak in een caravan op een camping aan de Jufferdijk in Harfsen. Bij de inbraak werd onder andere elektrisch gereedschap ontvreemd.

De inbraak moet tussen 12 en 19 april hebben plaatsgevonden. De inbrekers hebben de voordeur geforceerd en hun buit meegenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Vrouw rijdt woning binnen

VARSSEVELD – Een op leeftijd zijnde inwoonster van Varsseveld is op zondagmiddag 19 april met haar auto tegen haar woning aan de Wesselstraat in haar woonplaats gereden.

De vrouw reed rond 16.20 uur achteruit haar garage uit en drukte vermoedelijk het gaspedaal in toen ze juist wilde remmen. De auto kwam tegen de gevel tot stilstand, daarbij liep de woning ernstige schade op. De vrouw is bij de aanrijding niet gewond geraakt. De brandweer en een aannemer zijn ter plaatse geweest om een noodreparatie uit te voeren.

Mislukte wisseltruc

’s HEERENBERG – Op vrijdagmiddag 17 april heeft een onbekende vrouw in een horecagelegenheid aan het Stadsplein in ’s Heerenberg tevergeefs geprobeerd een truc met wisselgeld uit te halen. Op diezelfde dag kreeg de politie ook de melding van een soortgelijke truc in Gendringen.

De vrouw probeerde rond 17.00 uur geld te wisselen bij het personeel. Ze zei na het wisselen nog meer geld te krijgen, maar het personeel trapte daar niet in. De vrouw is er in een auto met buitenlands kenteken vandoor gegaan.

De politie kreeg tevens een melding van een soortgelijk incident in Gendringen, een uur later. Daar werd een SMS-alert ingezet om ondernemers te waarschuwen en getuigen op te roepen of zij de bewuste auto en inzittende hadden gezien. Dat leverde één melding op, mar heeft nog niet geleid tot een aanhouding. De politie onderzoekt of de incidenten met elkaar verband houden.