Asielzoeker Ehsan B. wurgde Joanne in huis - GelreNieuws.nl

Asielzoeker Ehsan B. wurgde Joanne in huis

Geplaatst op 14 mei 2009, om 11:19 uur

joanne-noordinkAALTEN – Ehsan B., verdacht van de moord op Joanne Noordink (27) uit Aalten, heeft zijn slachtoffer door verwurging in zijn eigen huis om het leven gebracht. Zijn raadsman bevestigde dat gisteren tegenover De Telegraaf.

Over het motief zegt de advocaat dat geen sprake is van moord met voorbedachten rade maar van “een uit de hand gelopen situatie”. Joanne en de met een Nederlandse vrouw getrouwde B. kenden elkaar van kerken- en vrijwilligerswerk. Het misdrijf gebeurde donderdag 11 december vorig jaar in de woning van B., enkele honderden meters van het appartement waar Joanne woonde.

Na haar dood begroef de Iraanse asielzoeker Joanne ’s avonds in zijn tuin. Een tienermeisje dat vlakbij in de wijk op enkele kleine kinderen paste, blijkt te hebben gezien hoe B. op dat ongebruikelijke tijdstip in zijn tuin in de weer was.

Zelfmoord

Wekenlang werd geen rechercheonderzoek ingesteld naar de plotselinge, zeer verdachte verdwijning van Joanne. Pas toen De Telegraaf dat een maand nadien in berichtgeving aan de kaak had gesteld, werd alsnog een rechercheteam geformeerd. Dat leidde in maart tot de arrestatie van de Iraniër en de vondst van Joannes stoffelijk overschot.

De Iraniër heeft kort daarna geprobeerd in zijn cel zelfmoord te plegen. B.’s advocaat wil daarover niets kwijt, maar zegt dat de dood van Joanne ook voor zijn cliënt ingrijpend was. B. zou nu op een andere afdeling vastzitten waar hij beter in de gaten kan worden gehouden.

Tekst: www.telegraaf.nl

Foto 112Achterhoek-Nieuws.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com