Grote opkomst bij voorlichting brandweer Zutphen

Geplaatst op 13 mei 2009, om 17:45 uur

Foto Fotobureau Kerkmeijer
ZUTPHEN
– Ruim zestig belangstellenden waren dinsdagavond naar de brandweer- kazerne in Zutphen gekomen om een wervingsvoorlichting bij te wonen.

Voor de brandweer was de opkomst overweldigend, voor de presentatie moesten er zelfs extra stoelen worden bijgezet.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De avond begon om half acht met een demonstratie. De brandweer liet als een goed geoliede machine zien hoe een “slachtoffer” van een verkeersongeval in korte tijd uit een autowrak werd bevrijd. “En zo heb je in minder dan een half uur een cabriolet,” grapte Gerben Hondman die de heel demonstratie had voorzien van commentaar. De ruim zestig toegestroomde aanwezigen, die tot die tijd ademloos hadden staan kijken, kregen de handen wel op elkaar voor zo’n knap staaltje van samenwerking en techniek.

Daarna mocht het gezelschap naar boven. Daar kregen de belangstellenden te horen dat het toch niet zo eenvoudig is als het lijkt om brandweerman te zijn. “Wij gaan daar naar toe waar de meesten juist vandaan willen”, begon commandant Henk Timmermans zijn inleiding. Vervolgens gingen diverse sprekers in op de diversiteit van het werk, het gevaar en ook de werkbelasting.

De Zutphense brandweer wil vanaf volgend jaar met aanwezigheidsdiensten gaan werken om de uitruktijd 24 uur per dag zo kort mogelijk te houden. Daarvoor moeten straks negen ploegen geformeerd worden van ieder acht mensen. Juist daarvoor zijn weer extra vrijwilligers nodig. Om dat de opleiding van nieuwe mensen tijd kost is enige spoed is wel geboden.

Voorlichting gemist, kijk op www.brandweer-zutphen.nl

Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer