Onrust in jeugdgevangenis Zutphen - GelreNieuws.nl

Onrust in jeugdgevangenis Zutphen

Geplaatst op 13 mei 2009, om 00:13 uur

Foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer
ZUTPHEN –
In jeugdinrichting De Sprengen in Zutphen is dinsdagavond onrust uitgebroken. Enkele jongeren beklommen het dak en bekogelden toegesnelde politiewagens en een ambulance.

Vijf jongeren klommen rond acht uur ’s avonds vanaf de eerste verdieping het dak op. Ze gebruikten daarbij ladders lagen die er lagen in verband met werkzaamheden. Ze zouden boos zijn geweest omdat ze bij wijze van straf een radio moesten inleveren. Vanaf het dak bekogelden ze twee politiewagens en een ambulance met stenen.

Na enkele uren wist het gevangenispersoneel en de politie twee van de vijf gedetineerden over te halen weer naar binnen te gaan. Korte tijd later volgde de derde. Tegen het eind van de avond waren alle vijf weer van het dak af. In de inrichting zitten negentig jongeren tussen de 12 en 24 jaar.

Nadat de jongens van het dak waren gegaan, konden de beschadigde ambulance en politieauto’s de inrichting verlaten. Alleen al aan de ambulance werd 10.000 euro schade aangericht.

Foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com