+ Politie overmeesterd Zutphenaar met peperspray - GelreNieuws.nl

+ Politie overmeesterd Zutphenaar met peperspray

Geplaatst op 12 mei 2009, om 18:41 uur

APELDOORN – De politie heeft maandagavond 11 mei een 44-jarige Zutphenaar aangehouden nadat hij niet voldeed aan een vordering. Tijdens de aanhouding raakte één agent licht gewond aan zijn pols.

De man werd eerder die avond gebeld door een familielid omdat er zich die avond een incident had voorgedaan waarbij het familielid betrokken was.

Het familielid zat geëmotioneerd te wachten op de Zutphenaar op de parkeerplaats aan de Lange Amerikaweg in Apeldoorn. De agenten waren daar ook ter plaatse om alles in goede banen te leiden. Toen de agenten na uitvoerig overleg en bemiddeling de familie vorderde om naar huis te gaan voldeed de Zutphenaar daar niet aan.

Na het negeren van meerdere vorderingen werd de man aangehouden. Hij pleegde verzet waardoor een agent licht gewond raakte. De man kon uiteindelijk door het gebruik van peperspray overmeesterd worden. De Zutphenaar is overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee aanhoudingen na korte achtervolging

APELDOORN – De politie heeft maandagochtend 11 mei een 42-jarige automobilist uit Arnhem en een 40-jarige Apeldoorner aangehouden. De 42-jarige man reed in een auto en pleegde diverse verkeersovertredingen en voldeed niet aan een stopteken. De 40-jarige man was de bijrijder.

Surveillerende agenten zagen de mannen omstreeks 10:19 uur rijden over de Laan van Osseveld in Apeldoorn. De automobilist viel op vanwege zijn slingerende rijgedrag. Toen de agenten de man een stopteken gaven ging de bestuurder ervandoor.  Na een korte achtervolging stopte de man toch, maar sloeg lopend op de vlucht. De bijrijder, een 40-jarige Apeldoorn, werd door de agenten aangehouden.  De bestuurder (42) werd korte tijd later elders in Apeldoorn bij een woning aangehouden. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau.

Na onderzoek bleek dat tegen de bijrijder op dat moment geen strafbare feiten konden worden ingebracht. Hij werd in vrijheid gesteld.  Nader onderzoek wees uit, dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Hij weigerde alle medewerking aan de blaastesten. Ook bleek dat hij in het bezit was geweest van een ander bedrijfsauto die elders in Apeldoorn geparkeerd stond.

Dit voertuig bleek na onderzoek van diefstal afkomstig te zijn. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij werd ingesloten voor een nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op en onderzoekt het gestolen voertuig.

Drie jongens aangehouden voor diefstal fiets

ELBURG – De politie heeft maandagavond 11 mei een drietal jongens aangehouden diefstal van een fiets. De fiets bleek weggenomen te zijn bij een zorgcentrum in Elburg.

De politie kreeg omstreeks 20:50 uur een melding van een oplettende getuige die drie jongens onderdelen van een damesfiets zag demonteren. Ter plaatse troffen de agenten twee jongemannen van 16- en één van 19 jaar aan. Alledrie de jongens bleken afkomstig uit Elburg. Het drietal bleek in het bezit van een damesfiets welke kort daarvoor weggenomen bleek te zijn bij een zorgcentrum aan de Veldbloemenlaan in Elburg. De jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de diefstal in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Man gewond door brandje in tunnel

PUTTEN – Een 40-jarige inwoner uit Putten is vrijdagmiddag 8 mei gewond geraakt toen hij langs een brandje in een tunnel aan de Nijkerkerstraat in zijn woonplaats fietste. De politie zoekt getuigen van de brandstichting.

De man fietste omstreeks 16.45 uur door het tunneltje richting het Husselerveld. In de tunnel bleek een brandje te woeden en bij het passeren ervan vatte zijn broek vlam. Hij heeft het vuur zelf weten te doven, maar bij medische controle bleek hij dusdanig letsel te hebben opgelopen dat hij voor behandeling naar het brandwondencentrum in Groningen moest. Hier wordt de man verder behandeld.

Na het gebeurde is de politie in kennis gesteld. Zij zoekt contact met getuigen die meer weten over de veroorzaker van het bandje in de tunnel. Men kan bellen met 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000

Aanhouding na overlast en vernieling

ZUTPHEN – De politie heeft op maandagavond 11 mei een 33-jarige man uit Deventer aangehouden nadat hij voor overlast zorgde in de Mr. Th. Heemskerkstraat in Zutphen. Hij vernielde een schutting en gedroeg zich luidruchtig.

De man had rond 17.00 uur al voor overlast gezorgd in een winkel aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Zutphen, onder andere door medewerkers lastig te vallen. Omdat het niet de eerste keer was, kreeg hij een winkelverbod. Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie opnieuw de melding dat de man overlast veroorzaakte, ditmaal in de Mr. Th. Heemskerkstraat. Hij gedroeg zich luidruchtig en vernielde een schutting. De agenten ter plaatse zagen dit gebeuren en hielden hem aan voor vernieling. Hij is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com