Puttense moordzaak onderbroken

Geplaatst op 12 mei 2009, om 14:43 uur

foto Fotobureau KerkmeijerZUTPHEN – De behandeling van de zogenoemde Puttense moordzaak is dinsdag opgeschort tot komende maandag.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een van de drie rechters van de meervoudige kamer die de zaak rond de moord in 1994 op Christel Ambrosius behandelt, heeft te horen gekregen dat hij ernstig ziek is en zijn werk niet kan voortzetten. Dat heeft de rechtbank bekendgemaakt.

De rechtbank gaat met het Openbaar Ministerie (OM), de advocaat van de verdachte en de opgeroepen getuigen en deskundigen overleggen over data waarop de zaak kan worden voortgezet. Wat maandag behandeld wordt, is nog niet duidelijk.

Inmiddels is de samenstelling van de rechtbank gewijzigd. De zogenoemde vierde rechter neemt de plaats van zijn collega in. Hij heeft de zaak evenals zijn drie collega’s van de huidige rechtbank tot nu bestudeerd en kent het dossier, aldus de voorzitter van de rechtbank.

De voorzitter verontschuldigde de rechtbank voor de „ongelukkige situatie”, die is ontstaan. „We realiseren ons dat dit heel onbevredigend is voor iedereen die een rol heeft in dit proces.”

Tekst: de Telegraaf