Vier mensen naar ziekenhuis bij schuurbrand - GelreNieuws.nl

Vier mensen naar ziekenhuis bij schuurbrand

Geplaatst op 11 mei 2009, om 23:03 uur

foto Fotobureau KerkmeijerZUTPHEN – In een schurencomplex tussen de Kappijne van de Coppellostraat en de Mackaystraat in Zutphen heeft maandagavond brand gewoed. Vier mensen moesten naar het ziekenhuis.

De brand in een schuur behorend bij een woning aan de Kappijne van de Coppellostraat werd omstreeks tien over negen bij de brandweer gemeld. Tevens werd melding gemaakt dat er mogelijk nog mensen in de brandende schuur aanwezig waren. De brandweer was snel ter plaatse en constateerde dat er niemand meer in de schuur aanwezig was. Het vuur was binnen een kwartier onder controle.

Drie vogels konden uit een naast gelegen schuur worden gered. Sommige omwonenden hadden geprobeerd om de brand te blussen, anderen hielden met de tuinslang hun schuurtje nat. Daarbij ademden drie mannen en een vrouw te veel rook in. Zij werden alle vier per ambulance voor controle naar het ziekenhuis in Zutphen overgebracht.

De schuur brandde vrijwel volledig uit. Naastgelegen schuren liepen schade op.

Volgens de politie is de brand ontstaan door een barbecue in de schuur. Deze was na gebruik  terug gezet in de schuur, maar nog niet voldoende afgekoeld en heeft de brand veroorzaakt. Stichting Salvage werd ingeschakeld voor de schadeafhandeling.

Foto Errol Endeveld foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer