+ Alarm over gasdampen in Zutphens stadsarchief

Geplaatst op 13 mei 2009, om 17:10 uur

ZUTPHEN – Een verontrustend telefoontje over een mogelijk gaslek bij het gemeentearchief aan de Spiegelstraat in Zutphen, zorgde woensdag 13 mei voor de inzet van brandweer en politie. Het personeel verliet veiligheidshalve het pand. De oorzaak was snel opgespoord, waarna men weer aan het werk kon.

Bij het gemeentearchief aan de Spiegelstraat werd rond 09.40 uur een benzinelucht geconstateerd. Daarom is men het gebouw gaan ontruimen. Na een snel uitgevoerd onderzoek bleek het niet te gaan om een gaslek, maar om een lekkende motor van een motorfiets die in de berging aan de Heukestraat stond. De ontruiming is gestopt en de gelekte benzine opgeruimd. De eigenaar wordt op dit gebeuren aangesproken.

Mannen dringen woning binnen

LOCHEM – Een ouder echtpaar dat aan de Heggerank in Lochem woont, is op dinsdag 12 mei rond 12.50 uur het slachtoffer geworden van idiefstal. Twee mannen deden zich voor als medewerkers van een waterbedrijf en wilden de waterleiding controleren. Toen ze weg waren bleek dat ze een tas hadden weggenomen.

Één van de mannen had rond 10.30 uur aangebeld. Hij gaf aan de goot te komen schoonmaken. De eigenaresse van de woning vertrouwde het niet en heeft de man niet binnen gelaten. Om 12.30 stond er een andere man aan de deur die zich legitimeerde met een visitekaartje waarop de naam van het waterbedrijf stond. Hij liep door naar binnen om de waterleiding te controleren en vertelde dat er kans was op explosiegevaar en dat men de woning moest verlaten. Daarop kwam de andere man ook binnen en vertelde de vrouw belangrijke spullen te verzamelen om mee te nemen. Ook de mannen keken rond in de woning, waarna ze weg zijn gegaan. De vrouw miste hierna haar tas. De politie is een onderzoek begonnen naar de mannen en heeft een sms-alert bericht verstuurd. Mensen met tips wordt verzocht met de politie via 0900 – 8844 te bellen.

Inbraak in schuur

EPSE – Op maandag 11 mei is tussen 17.00 en 19.50 uur ingebroken bij een schuur achter een woning aan de Kletterstraat in Epse. Er zijn twee oude vuurwapens en een aantal flessen sterke drank weggenomen.

Door het forceren van het slot konden de dieven toegang krijgen tot de schuur. Een getuige heeft de twee blanke mannen gezien die op oude fietsen reden. De eerste man is tussen de 35 en 40 jaar oud, rond de 1.85 m lang met een kaalgeschoren hoofd. Hij droeg een camel kleurige jas en een nette, blauwe spijkerbroek. De tweede man is iets jonger dan de eerste en heeft een onverzorgd uiterlijk. Hij heeft donker, schouderlang haar en had een donkergroene jas met een zwarte broek aan. De vuurwapens zijn niet meer bruikbaar en één daarvan is inmiddels terug gevonden. De politie doet onderzoek naar de inbraak en is op zoek naar getuigen of mensen die de mannen kennen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Boete voor verbranden afval

WILP (G) – Een 77-jarige man uit Wilp (Gld) heeft op dinsdag 12 mei omstreeks 17.00 uur een boete gekregen voor het verbranden van afval. Dit deed hij in de buurt van zijn woning in het buitengebied.

Tijdens hun surveillance zagen een agenten in het buitengebied een enorme rookpluim. Zij gingen op zoek naar de herkomst en troffen bij een woning in het buitengebied de veroorzaker aan. Er was een behoorlijke brandstapel gemaakt van onder andere geverfd hout, sloopafval en meubilair. Omdat de bewoner geen vergunning had voor het verbranden van afval kreeg hij hiervoor een boete van 300 euro.

Man botst onder invloed tegen boom

BEEKBERGEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 13 mei een 41-jarige man uit Halle (Duitsland) aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man stapte onder invloed in een auto en reed enkele meters verder tegen een boom aan op de Hoge Bergweg in Beekbergen.

De politie kreeg omstreeks 01:55 uur de melding dat de man onder invloed van alcohol in een auto was gestapt. De man botste enkele meters verder tegen een boom aan. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en blies een promillage van 2,4. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Medicijnen verloren

LOENEN – Op zondagavond 10 mei kreeg de politie omstreeks 21.00 uur een melding binnen van vermissing van medicijnen. De medicijnen zijn vermoedelijk verloren in de buurt van de Groenendaalseweg in Loenen, ter hoogte van het Ereveld.

Het gaat om verschillende medicijnen, namelijk Rovotril, Trileptal, Lamictal en Losec. Dit zijn medicijnen tegen epilepsie en maagzuurremmers. De medicijnen kunnen gevaarlijk zijn bij kleine mensen en kinderen. De politie is op zoek naar de medicijnen en vraagt mensen die de medicijnen gezien of gevonden hebben te bellen met 0900-8844 of op het politiebureau aan de Europaweg in Apeldoorn langs te brengen.

Man steelt bloemen

HARDERWIJK – De politie heeft dinsdagochtend 12 mei een 67-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor diefstal van bloemen uit een winkel aan de Achterste Wei in Harderwijk. De man werd door winkelpersoneel overgedragen aan de politie.

De man werd omstreeks 09:30 uur betrapt op het wegnemen van bloemen zonder deze te betalen. Hij werd door winkelpersoneel overgedragen aan de politie. De man is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Inbraak bij slagerij

EIBERGEN – Bij een slagerij aan de Laagte in Eibergen is tussen maandagavond en dinsdagochtend 12 mei ingebroken. Een grote hoeveelheid vlees en twee barbecues zijn weggenomen.

Door de achterdeur te forceren, konden onbekenden het pand betreden. Ze hebben het vlees, dat verpakt was in rood/oranje kratten door middel van rolwagentjes naar buiten gereden. Ze zijn vermoedelijk met een bestelbus of kleine vrachtwagen weggegaan. De inbraak is waarschijnlijk tussen 04.15 en 06.00 uur gebeurd. De politie is op zoek naar getuigen van de inbraak. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Boete voor opslag oud ijzer

ULFT/TERBORG – Op dinsdag 12 mei heeft de politie een controle gehouden bij een bedrijf in Ulft. Een dag eerder is eenzelfde controle uitgevoerd bij een bedrijf in Terborg. Beide bedrijven krijgen proces-verbaal wegens overtreding van de milieuwetgeving.

De politie heeft deze controle gedaan in samenwerking met de gemeente en het regionaal milieuteam. De bedrijven in beide dorpen hadden geen vergunning om oud ijzer op te slaan. In Terborg is de schuur waarin de opslag was verzegeld. Tegen beide bedrijven wordt proces-verbaal opgemaakt.