+ Bestuuder brommobiel onder invloed - GelreNieuws.nl

+ Bestuuder brommobiel onder invloed

Geplaatst op 17 mei 2009, om 15:30 uur

alcoholcontroleLOCHEM – Een 39-jarige man uit Lochem is zondagmorgen 17 mei rond 00:50 uur aangehouden voor het rijden onder invloed.

Agenten zagen de man in een brommobiel rijden over de Larenseweg in Lochem. De brommobiel voerde groot licht en viel daardoor op. De agenten hielden de man staande en lieten hem blazen. Hieruit bleek dat de man fors gedronken had. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier blies de man een promillage van 1,79. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man gooit ruit Hanzehof in

ZUTPHEN – Een 43-jarige man uit Zutphen is zondagmorgen 17 mei rond 00:40 uur aangehouden omdat hij een ruit van een horecagelegenheid ingegooid had.

Een portier van een horecagelegenheid aan de Coehoornsingel in Zutphen heeft de man aangehouden. Hij had de 43-jarige man uit de horecagelegenheid gezet, maar dit stond de man niet aan en hij gooide vervolgens met een steen een ruit van de gelegenheid in. Ter plaatse gekomen politieagenten hebben de man meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Jongen op heterdaad betrapt bij diefstal fiets

GAANDEREN – Zaterdagavond 16 mei is een 15-jarige jongen uit de gemeente Oude-IJsselstreek aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets.

Rond 20:00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat twee mannen een fietsendief hadden aangehouden. De 15-jarige jongen is door deze mannen op heterdaad betrapt bij het wegnemen van een fiets in de Van Roggenstraat in Gaanderen. De fiets stond niet op slot. De jongen heeft de fiets gepakt en probeerde hiermee weg te komen. Een getuige en de eigenaar van de fiets hebben de jongen vervolgens aangehouden. Er was nog een jongen bij de diefstal aanwezig, maar die is ontkomen. De 15-jarige jongen is overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Zwartrijders aangehouden

DOETINCHEM – Twee jongens van 17 en 15 jaar uit Arnhem zijn zaterdagavond 16 mei rond 23:15 uur op het Stationsplein in Doetinchem aangehouden omdat zij hun identiteitsbewijs niet konden tonen.

De jongens zaten in de trein van Varsseveld naar Doetinchem toen hen gevraagd werd om plaatsbewijzen. Deze hadden ze niet, en tevens konden ze geen identiteitsbewijs tonen. Gewaarschuwde politie hield de jongens aan omdat ze ook aan de agenten geen identiteitsbewijs konden tonen. Tevens werd bij de identiteitsfouillering een vervalst reisdocument aangetroffen. Beide jongens zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Man aangehouden voor vernielen ruit

ZUTPHEN – Op de Schupstoel in Zutphen is zondagmorgen 17 mei een 48-jarige man uit de gemeente Zutphen aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit.

Surveillerende agenten hoorden rond 03:45 uur glasgerinkel. Op de Schupstoel troffen ze de 48-jarige man aan die met een kapotte fiets voor de vernielde ruit stond. De man is aangehouden en na verhoor weer vrijgelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geen drankrijders betrap bij alcoholcontrole

LICHTENVOORDE – De politie heeft zaterdagavond 16 mei in het centrum van Lichtenvoorde op verschillende plekken alcoholcontroles uitgevoerd.

Twee personen werden daarbij aangehouden omdat de blaastest op straat aangaf dat zij teveel gedronken zouden hebben. Op het politiebureau bleek na de ademanalyse dat beide personen niet de grens van de strafbare hoeveelheid alcohol hadden bereikt. Tijdens de controle zijn in totaal 553 blaastesten uitgevoerd. De politie is tevreden over het resultaat.

Drie auto’s bekrast

HENGELO (G) – In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 mei zijn drie voertuigen die geparkeerd stonden op de Banninkstraat in Hengelo (GLD) bekrast.

Mogelijk zijn nog meer auto’s in de omgeving van de Banninkstraat bekrast en de politie verzoekt eventuele benadeelden aangifte te doen. Tevens is de politie op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen contact opnemen met 0900-8844.

Man aangehouden voor poging diefstal en bedreiging

APELDOORN – Een 31-jarige man uit Apeldoorn is zaterdag 16 mei om 14:20 uur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een poging diefstal te hebben gepleegd en bedreigingen te hebben geuit tegen een 40-jarige vrouw uit Apeldoorn.

De poging diefstal vond rond 11:00 uur plaats in een supermarkt aan Kanaal Noord in Apeldoorn. De 40-jarige vrouw zag dat de man rookwaar probeerde te stelen en sprak de man hier op aan. De man legde de rookwaar terug en liep de winkel uit. Vervolgens heeft deze man de vrouw woordelijk bedreigd op het parkeerterrein van de supermarkt.
Ter plaatse gekomen agenten herkenden de 31-jarige man op de bewakingsbeelden van de supermarkt en zij hebben hem rond 14:20 uur aangehouden op zijn verblijfplaats. De politie is op zoek naar getuigen van de poging diefstal en van de bedreiging op de parkeerplaats. Het signalement van de verdachte: donkere huidskleur, krullen, circa 1,75 m lang en een zwarte jas. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844. Met name de man en vrouw die ook op de parkeerplaats met de verdachte gesproken hebben worden verzocht contact op te nemen.

Fors geldbedrag weg na woninginbraak

HOENDERLOO – Bij een inbraak in een woning aan de Apeldoornseweg in Hoenderloo is in ieder geval een portemonnee met een fors geldbedrag weggenomen.

De inbraak heeft in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 mei plaats gevonden. De bewoonster was op dat moment thuis en lag op de bovenverdieping te slapen. De benedenverdieping is doorzocht en daarbij is in ieder geval een portemonnee weggenomen. De dader(s) zijn de woning binnengekomen door een raam te forceren. De politie onderzoekt de inbraak.

Auto op de kop in sloot, bestuurder aangehouden

PUTTEN – Zaterdagavond 16 mei vond rond 22:30 uur een ongeval plaats op de Beekweg in Putten. Een personenauto belandde op de kop in een droge sloot. De bestuurder werd aangehouden.

De bestuurder, een 56-jarige man uit Putten, zat samen met een 55-jarige man uit Putten in de auto. Op de Beekweg stak een hert de weg over, en de bestuurder week voor dit dier uit naar de berm. Hierdoor belandde de auto op de kop in een droge sloot. Beide mannen zijn met hulp van ter plaatse gekomen agenten via de achterklep uit de auto gekomen. Allebei de mannen waren ongedeerd. Agenten lieten de bestuurder blazen, hieruit bleek dat hij gedronken had. De man is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier blies hij een promillage van 0,74. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com