+Bromfietser gewond bij aanrijding

Geplaatst op 24 mei 2009, om 21:56 uur

WARNSVELD – Een 21-jarige man uit Deventer is zaterdag 23 mei rond 11:30 uur gewond geraakt toen hij bovenop een auto botste. Vermoedelijk heeft de man de automobilist niet of te laat opgemerkt.

De bromfietser reed over de parallelweg van de Rijksstraatweg, komende uit de richting Lochem. Op het kruispunt met de Landweg botste hij bovenop een auto bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Warnsveld, die het kruispunt op dat moment stapvoets naderde. De bromfietser is met ondermeer beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Mannen aangehouden bij ruzie in café

ZUTPHEN – Zaterdagavond 23 mei ontving de politie rond 23:30 uur een melding over een mishandeling die had plaatsgevonden in een café aan de Nieuwstad in Zutphen. Een 18-jarige man uit Utrecht zou met een glas in zijn gezicht geslagen zijn. De politie heeft twee mannen aangehouden.

Een 23-jarige man uit Zutphen werd ter plekke op de Nieuwstad aangehouden, nadat hij door een medewerker van het café aan de politie was overgedragen. Een tweede verdachte, een 21-jarige Zutphenaar, is later in de nacht aangehouden op het politiebureau, waar hij zich op verzoek van de politie vrijwillig meldde.

De 18-jarige man is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling en heeft meerdere getuigen gehoord.

Inbrekers op heterdaad betrapt

APELDOORN – In de nacht van zaterdag op zondag 24 mei ontving de politie rond 01:00 uur een melding van een getuige over een vermoedelijke inbraak in een nieuwbouw appartementencomplex aan Kanaal Noord. De politie ging direct met meerdere eenheden ter plaatse en heeft twee verdachten aangehouden.

Vlak na de eerste melding is er een bestelbus gesignaleerd die wegreed vanaf het terrein. Beide verdachten zijn in het desbetreffende bestelbusje op de Molenstraat staande gehouden door de politie. Het busje bleek gevuld met allerlei gereedschappen. Nader onderzoek wees uit dat deze ontvreemd waren vanaf het bouwterrein. De verdachten, twee mannen uit Veenendaal van 32 en 41 jaar oud, zijn ingesloten voor nader verhoor.

Man aangehouden na mishandeling en vernieling

APELDOORN – Een 24-jarige man uit Apeldoorn is zaterdag 23 mei aangehouden op verdenking van het uitdelen van een klap aan een medewerker van een coffeeshop aan de Asselsestraat en het vernielen van een ruit van dezelfde zaak.

De politie ontving even na 10:00 uur een melding over het incident. De 24-jarige man zou boos geweest zijn over het feit dat hij had moeten wachten totdat de coffeeshop geopend werd. De man is korte tijd later door de politie aangetroffen en aangehouden op de Ovenbouwershoek. Hij is ingesloten voor nader verhoor en in de loop van de dag in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Mannen overvallen spare ribs bezorgservice Apeldoorn

APELDOORN – Zondagmiddag, rond 14:15 uur, hebben twee nog onbekende mannen een spare ribs bezorgservice gevestigd aan de Mezenweg overvallen. Ze zijn er met een geldbedrag vandoor gegaan.

Ten tijde van de overval was er één medewerkster aanwezig in het pand. Zij is door de mannen met een mes bedreigd en heeft ook een klap gehad van een van de overvallers. De mannen zijn er vervolgens met een geldbedrag vandoor gegaan.

Het is niet bekend in welke richting ze zijn weggevlucht. Ook is het niet bekend of de overvallers te voet waren of een vervoermiddel hebben gebruikt. De mannen waren ongeveer 1.80 / 1.85 m. lang, droegen donkere kleding en handschoenen en hadden één donkere rugzak bij zich.

De politie kwam direct ter plaatse en heeft nog gezocht naar de overvallers, maar ze niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in, waaronder een sporenonderzoek ter plaatse. Ook heeft de politie een SMS-alert bericht verspreid over de overval.

De politie roept mensen die de overvallers mogelijk hebben gezien, voor of na de overval, op om te bellen met de politie via 0900-8844.

De medewerkster zal in contact worden gebracht met Slachtofferhulp.

Drankrijder opnieuw in de fout

LICHTENVOORDE – Een 58-jarige man uit Lichtenvoorde is zaterdag 23 mei rond 10:30 uur op de Kerkhoflaan aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie zag de man rijden op de Kerkhoflaan en trof hem even later aan op een parkeerplaats aan de Raadhuisstraat. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,6 blies. Het rijbewijs van de man, die al eerder was op rijden onder invloed en zich dus schuldig maakte aan recidive, is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag

DOETINCHEM – De politie heeft zaterdag 23 mei een 24-jarige man uit Doetinchem aangehouden nadat hij in zijn auto over de kop geslagen was op de Bedrijvenweg. De politie zag het ongeluk gebeuren vanaf de Gildebroederslaan en ging direct ter plaatse.

De man had zijn voertuig niet voortdurend onder controle waardoor de auto tegen een verkeersbord botste, over de kop sloeg, tegen een boom belandde en daarna, op de kop, tot stilstand kwam.

Ter plaatse bleek de man zelf al uit zijn auto geklommen te zijn. Hij bleek kort voor het incident een conflict met iemand gehad te hebben. Hij is door ambulancemedewerkers nagekeken maar had alleen enkele schrammen opgelopen. Toen de politie aangaf dat ze van de bestuurder een verklaring op wilden nemen gaf de man aan hier niet aan mee te willen werken. Hierop is de man aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag. De politie maakt proces-verbaal op.

Man botst onder invloed tegen boom

WINTERSWIJK – Een 25-jarige man uit Eibergen is zaterdag 23 mei rond 21:15 uur op de Eibergseweg de macht over het stuur verloren en tegen een boom gebotst. De man bleek onder invloed van alcohol.

De politie kwam na de aanrijding ter plaatse en nam de bestuurder een blaastest af. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij 2,1 promille blies. De man, met Poolse nationaliteit, gaf aan geen rijbewijs te hebben. De politie onderzoekt dit. Als de man wel een rijbewijs heeft wordt deze ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op over het rijden onder invloed, en mogelijk voor het rijden zonder rijbewijs.
In verband met feit dat de man tijdens zijn verhoor wegvalverschijnselen vertoonde is hij naar het ziekenhuis gebracht waar hij ter observatie een nacht is gebleven.

Motorrijder gewond

HARREVELD – Een 45-jarige motorrijder uit Nijmegen is zaterdag 23 mei rond 19:30 uur ernstig gewond geraakt na een botsing met een automobilist.

De 37-jarige automobilist uit Zieuwent reed over de

N18, komende uit de richting Varsseveld. De motorrijder naderde uit tegenovergestelde richting. Op het kruispunt met de Kerkstraat wilde de automobilist links afslaan en zag daarbij de naderende motorrijder, die voorrang had, over het hoofd, met een botsing tussen beide als gevolg. De motorrijder is met ondermeer een gebroken been en bekken naar het ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen zijn afgesleept. De Verkeersongevallendienst van de politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in.

Jongen aangehouden na mishandeling

HEELWEG – Een 16-jarige jongen uit Elten (D.) is in de nacht van zaterdag op zondag 24 mei aangehouden op verdenking van het mishandelen van 16-jarige jongen uit Didam in een discotheek aan de Twente-route in Heelweg.

De politie werd rond 01:00 uur gewaarschuwd over het incident. De jongen uit Elten, met Nederlandse nationaliteit, zou de jongen uit Didam met een flesje tegen zijn mond geslagen hebben. Hierdoor is de jongen uit Didam anderhalve tand kwijtgeraakt. De jongen uit Elten is door de beveiliging aangehouden en aan de politie overgedragen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Jongen rijdt auto in sloot

ELBURG – Een 18-jarige jongen uit Oosterwolde (Gld.) is zaterdag 23 mei rond 20:00 aangehouden nadat duidelijk werd dat hij een auto bestuurd had die langs de Westerlengte in Elburg dwars door een haag gereden was, en vervolgens in een sloot belandde.

De politie ontving rond 19:30 uur een melding over het ongeluk. Ter plekke lag de achterkant van de auto deels in het water. Er stonden twee jongens bij die in de auto hadden gezeten. De 18-jarige jongen verklaarde eerst de auto niet bestuurd te hebben, maar gaf dat later alsnog toe. Hij bleek onder invloed en is aangehouden. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,3. Ook bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op over het rijden onder invloed van alchohol, rijden zonder rijbewijs en voor gevaarlijk rijgedrag.

Bromfietser breekt teen na botsing tegen auto

WEZEP – Een 22-jarige man uit Wezep is zaterdag 23 mei op zijn bromfiets bovenop een stilstaande auto gebotst. De man bleek onder invloed en is aangehouden, maar eerst naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

De aanrijding vond rond 22:45 uur plaats op de Heidehoeksweg in Wezep. Bij de val liep de bromfietser schaafwonden en een gebroken teen op. Omdat hij in het ziekenhuis weigerde mee te werken aan afname van een bloedproef is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.