Politie onderzoekt ontvoering - GelreNieuws        

Politie onderzoekt ontvoering

Geplaatst op 23 mei 2009, om 19:20 uur

UDDEL – De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke ontvoering, mishandeling en beroving van een 47-jarige man uit de gemeente Apeldoorn. De man werd donderdag 21 mei rond 13:00 uur door een passant aangetroffen nabij de parkeerplaats Caitwickerzand in Uddel, bij het natuurgebied Kootwijkerzand.

De man heeft aangifte gedaan van ontvoering, mishandeling en diefstal. Hij verklaart in de nacht van woensdag op donderdag 21 mei, tussen 00:00 en 01:00 uur, te zijn belaagd door drie mannen terwijl hij pauzeerde langs de Bunschoterstraat in Amersfoort. Hierna is de man in zijn eigen auto meegenomen.

Wat daarna precies is gebeurd wordt op dit moment onderzocht. Rond 13:00 uur op donderdagmiddag is de man door een nog onbekende passant bevrijd van de boom waaraan hij vastgemaakt was in het natuurgebied Kootwijkerzand. Hierna is hij door andere voorbijgangers opgevangen, die ook de politie hebben gewaarschuwd. De man is naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Hij verklaart door zijn belagers te zijn mishandeld en had ondermeer letsel aan zijn hoofd.

Inmiddels zijn diverse getuigen gehoord en heeft de politie op diverse locaties sporenonderzoek verricht. De politie Apeldoorn werkt in deze zaak nauw samen met de politie Amersfoort.

De politie doet een dringend beroep op mensen die mogelijk meer informatie hebben over deze ontvoering om contact op te nemen met de politie. Ook komt de politie graag in contact met de passant die de man heeft bevrijd, of eventuele andere getuigen die nog geen verklaring hebben afgelegd bij de politie.

De personenauto van de man, een grijze Kia Sorento, is vermoedelijk meegenomen door zijn belagers en is tot op heden nog niet teruggevonden. De politie komt ook graag in contact met mensen die sinds de nacht van woensdag op donderdag 21 mei een grijze Kia Sorento hebben gezien in Amersfoort, bij de parkeerplaats Caitwickerzand of elders in de gemeente Apeldoorn, of tussen deze twee plaatsen in. Daarnaast heeft iemand mogelijk elders in het land een grijze Kia Sorento zien staan of rijden onder verdachte omstandigheden.

Tips met betrekking tot deze zaak of de grijze auto van de man kunnen worden doorgebeld aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800 – 7000 (Meld Misdaad Anoniem).