Ravage op A1 door ongeval

Geplaatst op 22 mei 2009, om 14:56 uur

WILP – Een aanhanger met daarop een personenauto is vrijdagmorgen 22 mei op de A1 onder Wilp op zijn kop op de rijbaan tot stilstand gekomen. De trekkende personenauto kwam onder aan het talud van de A1 tegen een boom tot stilstand. Niemand raakte gewond.

Het ongeval vond omstreeks 09.50 uur plaats op de snelweg A1 voor het verkeer in de richting Apeldoorn. Een 38-jarige man uit Deventer, bestuurderde een personenauto met daarachter een aanhangwagen die geladen was met een personenauto. Hij reed met de combinatie in de richting Apeldoorn. Plotseling zou de aanhangwagen uit zijn koers zijn geraakt, waarbij de trekkende personenauto onbestuurbaar werd en van het talud werd “afgeduwd”. De aanhanger sloeg om en bleef op de rijbaan liggen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na politieonderzoek bleek dat de aanhanger door het gewicht van de lading (een personenauto) met zo’n 450 kg (34%) te veel was beladen.

De bestuurder was niet in het bezit van het voor deze combinatie vereiste rijbewijs. Tegen de bestuurder volgt een proces-verbaal voor overgewicht van de aanhanger, geen geschikt rijbewijs en het in gevaar brengen van het verkeer.