+ Menner gewond bij ongeval met paard en wagen

Geplaatst op 22 mei 2009, om 13:17 uur

foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas KerkmeijerRUURLO – Op donderdagmorgen 21 mei 2009 is een 67-jarige man uit Aalten gewond geraakt na een eenzijdig ongeval met een paard- en wagencombinatie. De man is met onbekend inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De ongeval gebeurde omstreeks 10:30 uur. De paard- en wagencombinatie reed over Scheiddijk in Ruurlo. Bij het passeren van een geparkeerde paardenvrachtauto verloor de menner door onbekende oorzaak de macht over de combinatie. De wagen kwam in de berm terecht en kantelde over het talud. De 67-jarige menner kwam onder de wagen terecht en raakte gewond. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De twee passagiers van de combinatie bleven ongedeerd. Ook het paard liep geen verwondingen op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Jongetje (4) gewond bij aanrijding met scooter

DINXPERLO – Op donderdagmiddag 21 mei 2009 is een 4-jarig jongetje uit Aalten gewond geraakt na een aanrijding met een scooter. Het jongetje is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster en passagier van de scooter raakten licht gewond.

Het ongeval gebeurde omstreeks 12:30 uur. De 18-jarige scooterrijdster uit Duiven reed over de Aaltenseweg in Dinxperlo richting Aalten. Aan de rechter zijde van de weg liepen er een aantal wandelaars, waaronder het 4-jarige jongetje. Bij het passeren van de wandelaars ontstond er door onbekende oorzaak een aanrijding tussen het 4-jarige kind en de scooterrijdsters. Het kind raakte gewond en is later door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 18-jarige scooterrijdster liep een schaafwond op, haar 17-jarige bijrijdster eveneens afkomstig uit Duiven had last van haar nek.

Fietsster gewond bij val

DOETINCHEM – Een 72-jarige fietsster uit Doetinchem is donderdagmiddag 21 mei gewond geraakt na een val met haar fiets. De vrouw is met een pijnlijke heup overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14:30 uur. De vrouw kwam ten val toen zij rechtuit wilde fietsen ter hoogte van de IJsselbrug terwijl haar man, die naast haar fietste, afsloeg. De fietsster klaagde over pijn in haar heup en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Passagier op scooter slaat automobilist

DOETINCHEM – De politie onderzoekt een incident waarbij een 18-jarige automobilist uit Terborg geslagen is door de passagier van een scooterrijder. De autobestuurder raakte gewond aan zijn neus en oog.

De mishandeling vond donderdagmiddag 21 mei omstreeks 14:00 uur plaats. De 18-jarige automobilist reed over de Dr. Hubert Noodtstraat in Doetinchem. Ter hoogte van een coffeeshop kwam er een bromscooter uit een uitrit de weg oprijden. De automobilist schok van de scooter en claxonneerde. De passagier van de scooter stapte vervolgens van de scooter af en sprak de automobilist aan. Tijdens het gesprek zou hij de automobilist een vuistslag in zijn gezicht gegeven hebben waardoor de man gewond raakte. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Na het incident stapte de passagier weer op de scooter welke zijn weg vervolgde. De politie heeft de mishandeling in onderzoek.

Hoofdletsel bij val met fiets

GROENLO – Op donderdagavond 21 mei raakte een 39-jarige man uit Aalten gewond nadat hij met zijn fiets ten val kwam. De man is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 20:19 uur. De fietser reed over de Deken Hooijmansingel in Groenlo richting de Lichtenvoordseweg. Op het kruispunt Deken Hooijmansingel/Lichtenvoordseweg sloeg de man rechtsaf richting Lievelde. Tijdens het afslaan kwam de man door onbekende oorzaak ten val. De fietser raakte gewond aan zijn hoofd en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Lastige stapper aangehouden

LICHTENVOORDE – De politie heeft donderdagavond 21 mei een 32-jarige man uit Aalten aangehouden nadat hij overlast veroorzaakte in een horecazaak. Ook zou de man een andere bezoeker hebben mishandeld.

De man had rond 22.45 uur overlast veroorzaakt in een café in het centrum van Lichtenvoorde. Een medewerker van het café had de man inmiddels aangesproken. Buiten bleef hij echter overlast veroorzaken. De politie kwam ter plaatse en sprak de man aan. Nadat hij zich nog steeds agressief gedroeg en de agenten meerdere keren beledigde werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man is voor nader verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de mishandeling.

Man mishandeld horecamedewerker

LICHTENVOORDE – De politie onderzoekt een incident waarbij een horecamedewerker geschopt zou zijn door een klant. Het incident heeft zich donderdagavond 21 mei voorgedaan en een 28-jarige man uit de gemeente Aalten is aangehouden voor mishandeling.

De politie ontving omstreeks 23:27 uur een melding van de mishandeling bij een horecagelegenheid aan de Molendijk in Lichtenvoorde. De horecamedewerker geschopt zijn door de 28-jarige man. De politie kwam ter plaatse en heeft de 28-jarige man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de exacte aanleiding in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900 – 8844.

Rijbewijs bromfietser ingevorderd

WILP (G) – De politie heeft donderdagmiddag 21 mei het rijbewijs van een 19-jarige bromfietser uit Twello ingevorderd nadat hij de maximum toegestane snelheid met 41 kilometer per uur overschreed.

Surveillerende agenten in een videosurveillanceauto zagen de bromfietser omstreeks 15:35 uur rijden over de Kneuterstraat in Wilp. Na een trajectmeting bleek dat de bromfietser 86 kilometer per uur reed terwijl de maximum toegestane snelheid voor een bromfietser 45 kilometer per uur betreft. Na een snelheidsovertreding van 30 kilometer per uur of hoger wordt bij bromfietsers het rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Dieven op heterdaad betrapt

APELDOORN – Een eigenaar van een bromfiets heeft vrijdag 22 mei rond 01:00 uur vier personen betrapt die bezig waren om zijn scooter te stelen.

De scooter stond op de Koningshaven in Apeldoorn geparkeerd. Het stuurslot van de scooter was reeds verbroken en de motor liep al. Toen de eigenaar de mannen aansprak gingen 3 mannen er direct vandoor op hun fietsen. De eigenaar en een vriend van hem gingen achter de vierde man aan. Ondertussen alarmeerden zij de politie. De politie kon deze man vervolgens op de Stationsstraat aanhouden. De 30-jarige man, afkomstig uit Epe is ingesloten voor nader verhoor.

Inbrekers met Cv-ketels aan de haal

HARDERWIJK – In de nacht van woensdag op donderdag 21 mei is in Harderwijk in meerdere woningen ingebroken.

Het betreft nieuwe woningen aan de Reeënbergerhout, Harderhout, Struikbergerhout en de Ossenbergerhout.

In de woningen, die opgeleverd, dan wel op punt van oplevering staan, werden de CV-ketels gedemonteerd en uit enkele woningen ook daadwerkelijk meegnomen. Uit één woning werd ook een kookplaat weggenomen.
Waarschijnlijk zijn de daders gestoord door beveiligingsmedewerkers.

Motor in beslag genomen na ongeval

HEERDE – Bij een eenzijdig ongeval op de oprit van de A50 bij Heerde-Zuid is een 20-jarige motorrijder uit Hattem gewond geraakt. De man ging in de bocht onderuit met zijn motor.

De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht, in ieder geval met een enkelfractuur.
Omdat de man  meerdere malen met de politie in contact is geweest over zijn rijgedrag en over het rijgedrag ook klachten bij de politie binnen kwamen, is zijn motor in beslag genomen.
Tevens is proces-verbaal tegen de man opgemaakt voor het rijden zonder een geldig rijbewijs voor een zware motor en voor zijn gevaarlijke rijgedrag. De officier van justitie beslist over verdere vervolging.

15-jarige op bromfiets aangehouden

WEZEP – Een 15-jarige bromfietser uit Kampen is donderdag 21 mei bekeurd voor onder meer rijden zonder rijbewijs, rijden door rood licht, het opgeven van een valse naam en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

De jongen reed op de Zuiderzeestraatweg ter hoogte van de oprit van de A28 in Wezep door rood licht. Toen agenten hem hiervoor staande hielden kon de jongen geen identiteitsbewijs tonen. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het bureau omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen. Op het bureau bleek dat de jongen valse gegevens aan de politieagenten had verstrekt omdat hij nog geen 16 jaar was en dus ook nog geen bromfietscertificaat had. Hij werd voor de overtredingen bekeurd.