Twee doden bij botsing met trein in Teuge

Geplaatst op 21 mei 2009, om 11:30 uur

Foto Gerben Dalhuisen/Fotoserver.nl
TEUGE –
Op de spoorovergang aan de Bottenhoekseweg/Woudweg in Teuge is donderdagochtend een aanrijding tussen een auto en een trein ontstaan. Daarbij zijn twee inzittenden van de auto om het leven gekomen.

Volgens politie gebeurde de aanrijding rond tien over 11 uur. De auto werd op een onbewaakte overgang geschept door de trein en meegesleurd naar een bewaakte overgang, enkele honderden meters verderop. De trein kwam bij de overgang aan de Holthoevensestraat tot stilstand. Volgens een woordvoerster van de politie is de auto na de botsing in brand gevolgen. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten uit.  De auto brandde volledig af. De politie heeft inmiddels bevestigd dat er twee mensen in de auto zaten, ze zijn om het leven gekomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

“Er zaten ongeveer 30 mensen in de trein, ze zijn ongedeerd gebleven”, zegt de politie. De machinist en passagiers van de trein zijn in eerste instantie opgevangen bij een boerderij in de buurt, en later met een bus naar het station in Apeldoorn gebracht.

Het trein verkeer tussen Apeldoorn en Deventer lag tot laat in de middag stil. De omgeving  was afgezet om ramptoeristen op afstand te houden.

Foto Gerben Dalhuisen/Fotoserver.nl Foto Gerben Dalhuisen/Fotoserver.nl Foto Gerben Dalhuisen/Fotoserver.nl FOTO SANDER DE VRIES Foto Sander de Vries Foto Sander de Vries Foto Sander de Vries

Meer foto’s op:
Fotoserver.nl
PVFotografie.nl