Automobilist crasht tegen woning in Zutphen - GelreNieuws.nl

Automobilist crasht tegen woning in Zutphen

Geplaatst op 21 mei 2009, om 08:05 uur

Foto Fotobureau Kerkmeijer
ZUTPHEN –
Een 25-jarige automobilist uit Brummen is donderdagochtend tegen een woning aan de Weg naar Voorst in Zutphen gereden. De man is aangehouden voor het rijden onder invloed. Dat meldde de politie.

Het ongeval vond even na half vijf plaats. De automobilist kwam vanuit de richting Voorst, in de laatste bocht voor het spoorviaduct is hij recht door gereden. De auto ramde een hek, een reclamemast en een lantarenpaal. Vervolgens kwam de wagen tegen de woning tot stilstand.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse. De politie heeft heeft ter plaatse een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij 1,2 promille blies. In de auto zaten nog twee andere mensen. Alleen de bestuurder raakte lichtgewond aan zijn hand. De bestuurder is na verhoor om 06:30 in vrijheid gesteld, met een rijverbod van enkele uren op zak. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor zowel het rijden onder invloed van alcohol als gevaarlijk rijgedrag.

De brandweer kwam ter plaatse om de woning te inspecteren, de auto is afgesleept en de energiemaatschappij kwam om gas en elektriciteit af te sluiten. De Verkeersongevallendienst van de politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.

Op het moment van het ongeval sliepen de bewoners. Een harde klap maakte een eind aan de nacht rust van het gezin. Ze konden ongedeerd het pand verlaten.

De bewoners van de woning  hebben tijdelijk elders onderdak gevonden. Een aannemer is op dit moment de woning aan het stutten en vanmiddag zal het gas, water en licht weer aangesloten worden. Waarna de bewoners hun woning weer zullen kunnen betrekken.

Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer Foto Fotobureau Kerkmeijer