+ Bromfietser gewond na aanrijding

Geplaatst op 19 mei 2009, om 23:11 uur

ambulanceEEFDE – Een 17-jarige bromfietser uit Zutphen is maandagmorgen 18 mei gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Zutphensweg in Eefde.

Een 75-jarige automobilist uit Eefde reed op de Zutphenseweg en hij wilde afslaan naar de Jolinkweg. Bij het afslaan zag hij de bromfietser die op het (brom)fietspad reed over het hoofd. Hierdoor ontstond de aanrijding waarbij de bromfietser gewond raakte. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Passantenonderzoek na overval op woning

HARFSEN – Naar aanleiding van de overval op een 45-jarige vrouw in het buitengebied in Harfsen, nu een week geleden, heeft de politie maandagavond 18 mei en passantenonderzoek gehouden. Er zijn zo’n 130 passanten benaderd.

De politie heeft een aantal vragen voorgelegd aan de passanten over de overval die op maandagavond 11 mei rond 23.00 uur plaats vond. Het is nog niet duidelijk of de inhoud waardevol is voor het onderzoek.Vier gewapende en met bivakmutsen vermomde mannen kwamen op de bewuste avond de niet afgesloten achterdeur van de woning aan de Lochemseweg binnen. Ze bedreigden de vrouw en eisten geld. Zonder buit zijn zij uiteindelijk vertrokken.

Mensen die tips hebben en nog niet met de politie hebben gesproken, wordt dringend gevraagd om te bellen met 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Te snel en met drank op achter het stuur

ALMEN – Tijdens een snelheidscontrole in het buitengebied van Almen is een 75-jarige man uit de gemeente Lochem aangehouden voor het te hard rijden en het rijden onder invloed.

De automobilist reed 108 km/h op een weg waar 60 kilometer is toegestaan. Agenten hielden de man staande en roken een alcohollucht. Hierop lieten zij de man blazen. De man bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 0,54. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Trio verdacht van inbraak

EEFDE – Dankzij een oplettende buurtbewoner heeft de politie maandagavond 18 mei drie maan aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een woning in Eefde.

Een getuige had even na 19.00 uur bij een woning aan de Almenseweg in Eefde glasgerinkel gehoord en een man gezien die daar niet thuis hoorde. Het signalement van deze man, en de auto waarin hij stapte, werd doorgegeven aan de politie. De politie is vervolgens met meerdere eenheden gaan zoeken naar de auto. Ze troffen de auto in het buitengebied aan en hielden deze staande op de Zutphenseweg in Laren (Gld). In de auto zaten drie mannen uit Zutphen (23), Enschede en Almelo (beiden 31). Alledrie de mannen zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De man uit Enschede bleek drugs gebruikt te hebben en van hem werd een bloedproef genomen. Ook bleek zijn rijbewijs te zijn ingevorderd en tegen hem wordt voor beide feiten proces-verbaal opgemaakt.

RVS hekwerk weggenomen vanaf bedrijfsterrein

STEENDEREN – Op zondagavond 17 mei zijn er vanaf een bedrijventerrein aan de Covikseweg in Steenderen diverse deuren van een RVS hekwerk weggenomen. De deuren worden met name gebruikt bij kalverenbedrijven. De politie zoekt getuigen.

Men is het bedrijventerrein vermoedelijk vanaf de Wolfsstraat, via landbouwgrond, betreden. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. Ook worden mensen die de deuren aangeboden hebben gekregen verzocht te bellen met 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.

Fietsster licht gewond na aanrijding

HOOG KEPPEL – Een 14-jarige fietsster uit Doesburg is maandagmiddag 18 mei licht gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Ze is met pijn aan armen en benen overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15:10 uur. De 14-jarige fietsster reed over de Burgemeester Vrijlandweg in Hoog Keppel richting Doesburg. Ter hoogte van de Rijksweg wilde zij oversteken echter zag zij de van rechts naderende 46-jarige automobiliste uit Doetinchem vermoedelijk over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waardoor de fietsster ten val kwam en licht gewond raakte. Ze is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Scooterrijder gewond na aanrijding

HENGELO (G) – Een 21-jarige scooterrijder uit Vorden is maandagmiddag 18 mei gewond geraakt aan zijn been na een aanrijding met een personenauto. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 16:45 uur. De 55-jarige automobilist uit Eerbeek reed over de Vordenseweg in Hengelo, en kwam vanuit het dorp. De 21-jarige scooterrijder reed in dezelfde richting over het parallel lopende fietspad. Ter hoogte van het kruispunt met de Lankhorsterstraat wilde de automobilist afslaan. Aangezien zijn uitzicht even belemmerd werd door een bestelbus zag hij de scooterrijder vermoedelijk over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De scooterrijder kwam ten val en raakte gewond aan zijn been. Hij is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrouw gewond na aanrijding

APELDOORN – Een 18-jarige vrouw uit Apeldoorn is maandagmiddag 18 mei rond 13:00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Deventerstraat in Apeldoorn.

Een 75-jarige automobilist uit Apeldoorn reed op de Deventerstraat en hij sloeg op de kruising met de Welgelegenweg af naar rechts. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de 18-jarige vrouw die op haar snorfiets over het fietspad langs de Deventerstraat reed en rechtdoor wilde. De snorfietsster reed recht in de flank van de auto en is met ondermeer een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis.

Drie ton roestvrij staal gestolen bij een bedrijf

APELDOORN – Van het terrein van een bedrijf aan de Kayersdijk in Apeldoorn is afgelopen weekend meer dan 3000 kilo roestvrij staal weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen.

De dader(s) kwamen het terrein op door hekwerken te vernielen. Vervolgens hebben zij meer dan 3000 kilo roestvrij staal weggenomen. De waarde is nog niet vastgesteld.

In hetzelfde weekend werd een aanhangwagen ontvreemd vanaf een bedrijfsterrein aan Kanaal Zuid. De politie onderzoekt of die diefstal verband houdt met de diefstal van het roestvrije staal.De politie verzoekt getuigen van deze diefstallen contact op te nemen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Man aangehouden voor meerdere strafbare feiten

APELDOORN – Een 24-jarige man uit Deventer is maandagavond 18 mei aangehouden voor meerdere strafbare feiten.

Surveillerende agenten hielden de man staande op de Meervelderweg in Uddel omdat het kenteken van de auto waarin hij reed gesignaleerd stond. De man bleek te rijden zonder geldig rijbewijs, hij kon geen identificatiebewijs tonen en de auto bleek niet verzekerd te zijn. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Met meerdere bekeuringen op zak kon de man het bureau later weer verlaten.

Auto over de kop, bestuurder onder invloed

ERMELO – Op maandagmiddag 18 mei heeft de politie een 26-jarige automobilist uit Ermelo aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol over de kop sloeg. Er raakte niemand gewond.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15:50 uur. De automobilist reed over de Watervalweg in Ermelo richting de Telgterweg. In een bocht kwam de man door onbekende oorzaak in de greppel terecht. De man had de auto vermoedelijk niet meer onder controle en sloeg vervolgens over de kop. Het voertuig kwam vervolgens in een tuin tot stilstand. Uit de blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.13. De automobilist kreeg een rijverbod en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist onder invloed betrokken bij aanrijding

ERMELO – De politie heeft maandagavond 18 mei een 29-jarige automobilist uit Ermelo aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol bij een aanrijding betrokken was. Er raakte niemand gewond.

Het ongeval gebeurde omstreeks 19:25 uur. De 29-jarige man reed over de Horloseweg in Ermelo. Ter hoogte van de Horster-Zoomweg liet hij een van rechts naderende automobilist niet voor gaan waardoor er een aanrijding ontstond. Uit de blaastest op straat bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.93. Uit onderzoek aan het bureau bleek dat de man ook niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man kreeg een rijverbod en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee gewonden bij ongeval

PUTTEN – Bij een verkeersongeval op de Voorthuizerstraat in Putten zijn dinsdagochtend 19 mei twee jonge mannen gewond geraakt, toen ze met de personenauto waarin ze zaten tegen de achterzijde van een vrachtwagen botsten en daarna met de auto in een droge sloot tot stilstand kwamen.

Het ongeval vond omstreeks 07.15 uur plaats ter hoogte van de palletfabriek. Een vrachtwagen bestuurd door een 51-jarige man uit Woudenberg reed vanuit het dorp Putten in de richting Voorthuizen en sloeg bij de fabriek linksaf het fabrieksterrein op.De personenauto reed achter de vrachtwagen in dezelfde richting. Terwijl de vrachtwagen van de weg afdraaide, botste de personenauto tegen de achterzijde van de vrachtwagen en kwam daarna op de zijkant in de sloot terecht.

De bestuurder en zijn 18-jarige passagier uit Putten konden op eigen kracht uit de auto klimmen. Ze raakten licht gewond en zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De gealarmeerde brandweer verleende ondersteuning bij het ongeval.