+ Zeldzame klok uit schuur in Voorst gestolen - GelreNieuws.nl

+ Zeldzame klok uit schuur in Voorst gestolen

Geplaatst op 18 mei 2009, om 16:02 uur

VOORST – Onbekenden hebben op zondagmiddag 17 mei ingebroken in een schuur aan de Gravenstraat in Voorst. Ze namen onder andere een zeldzame koekoeksklok mee.

De inbrekers zijn inde middaguren binnengekomen door de schuur open te breken. Ze hebben onder andere de klok meegenomen. De politie onderzoekt de inbraak.

Automobilist rijdt onder invloed

BRUMMEN – De politie heeft op zondagochtend 17 mei een 24-jarige automobilist uit Brummen bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man reedt rond 9.00 uur over de Hazenberg en werd daar door de politie gecontroleerd. Die stelde vast dat de man gedronken had. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,61 blies. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen.

Auto gestolen

WINTERSWIJK – Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 mei een auto gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Europalaan in Winterswijk.

Het gaat om een grijze Ford Sierra met het kenteken TK-56-DR. De auto stond op de parkeerplaats voor een flat aan de Europalaan. De dieven hebben enkele spullen die in de auto lagen op een parkeerplaats aan de Tuinstraat achtergelaten. Ook werd het kinderstoeltje uit de auto teruggevonden in de bosjes aan het Handelscentrum. De politie heeft een onderzoek naar de autodiefstal ingesteld.

Inbraak in geparkeerde trailers

TERBORG – De politie onderzoek een inbraak in vijf vrachtwagentrailers. De inbraak heeft in de avond of nacht van zaterdag op zondag 17 mei plaatsgevonden.

De trailers stonden geparkeerd op een bedrijfsterrein aan de Varsseveldseweg in Terborg. De dieven hebben zich toegang tot het terrein verschaft door een hek te forceren en hebben vervolgens de dekzeilen van de trailers opengesneden. De buit bestaat uit dozen met kledingstukken, hoeveel precies is niet bekend.

Man fietst over snelweg en gooit medicijnen weg

ZEDDAM – De politie heeft op zondagavond 17 mei rond 20.45 uur een man aangehouden die met zijn hond over de rijksweg A18 ter hoogte van Doetinchem fietste. De man is aangehouden omdat hij een gevaar vormde voor het verkeer. De man verklaarde later dat hij zijn medicijnen tijdens zijn fietstocht had weggegooid.

De 47-jarige man uit Terneuzen heeft zijn medicijnen (het is niet bekend om hoeveel verpakkingen het gaat) vermoedelijk tussen Zeddam en de A18 weggegooid. De medicijnen zijn ondermeer ter behandeling van hartproblemen en een psychische aandoening en kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid bij verkeerd gebruik. De politie vraagt mensen die de medicijnen aantreffen om zich te melden bij de politie via 0900-8844.

De man is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau waar een arts geraadpleegd is over de verdere behandeling van de man.

Aanhouding voor dronkenschap op feestterrein

DOETINCHEM – Op zondagmiddag 17 mei heeft de politie een 20-jarige Vordenaar aangehouden wegens openbaar dronkenschap. Dit gebeurde bij het terrein van een feest dat rond de Stationsstraat in Doetinchem plaatsvond.

Rond het feestterrein zorgde de man voor overlast door auto’s aan te houden en de bestuurders te provoceren. De man werd door surveillerende agenten aangesproken maar was niet voor rede vatbaar. Hij is rond 17.30 uur overgebracht naar het politiebureau, waar hij zijn roes heeft uitgeslapen. Daarna is hij met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Automobilist op onder invloed op ‘varkensrug’

HARDERWIJK – De politie heeft zondagavond 17 mei een 32-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was op de Groene Zoomweg in Harderwijk op een wegafscheiding, een zogenoemde varkensrug, gereden en bleek niet in het bezit van een rijbewijs.

De man kwam omstreeks 22:10 uur op een varkensrug terecht. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 0,7. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs waarop proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Aangehouden voor openstaande boetes

HEERDE – De politie heeft zondagavond 17 mei een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden voor een aantal openstaande boetes.

De man viel op bij surveillerende agenten doordat hij een ruime bocht nam en met hoge snelheid de Dorpsstraat opreed. Hierop werd hij staande gehouden en gecontroleerd. De man bleek een aantal boetes te hebben openstaan. Hij kan deze niet voldoen waarop hij werd ingesloten om een vervangende straf uit te zitten.

Man aangehouden na conflict

LOENEN – Zaterdag 16 mei is een 25-jarige man uit Loenen (Gld) aangehouden op verdenking van mishandeling.

Op de Leeuwenbergweg in Loenen bleek rond 18:00 uur een conflict uit de hand te zijn gelopen. De 25-jarige man wordt er van verdacht een 43-jarige plaatsgenoot te hebben belaagd, waardoor een schermutseling tussen beide ontstond en de 43-jarige man een schaafwond opliep. Vervolgens zou de man met zijn auto op een aantal mensen zijn ingereden. Hierbij raakte niemand gewond. Ter plaatse gekomen politie heeft de man in zijn woning aangehouden en hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De man is na overleg met justitie maandagochtend in vrijheid gesteld. De politie maakt een dossier op. De 25-jarige zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Zes mannen aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling

LOENEN/EERBEEK – Zes mannen in de leeftijd van 19 tot 23 jaar zijn zondagmorgen 17 mei rond 00:40 uur aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling.

De mannen, vier van hen afkomstig uit Apeldoorn, één uit Rotterdam en één uit Amsterdam, worden ervan verdacht een 21-jarige man uit Eerbeek te hebben bedreigd. Één van hen wordt er tevens van verdacht de 21-jarige man te hebben geslagen.

Het voorval vond plaats rond 00:20 uur langs het Kanaal in Apeldoorn. Bij de bedreiging en mishandeling waren vier auto’s betrokken. De 21-jarige man werd door de mannen gedwongen om naar Eerbeek te rijden. Daar wilden ze een vriend van de man ontmoeten die eerder ruzie met hen had gemaakt. De politie heeft de auto’s klemgereden op de Veldkampweg in Eerbeek en de zes mannen aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling. De mannen zijn ingesloten voor nader verhoor. Drie van hen zijn zondag in vrijheid gesteld, de overige drie maandag. Tegen 2 van de zes mannen, beide afkomstig uit Apeldoorn, wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com