+ Politie neemt opgevoerde brommer in beslag - GelreNieuws.nl

+ Politie neemt opgevoerde brommer in beslag

Geplaatst op 20 mei 2009, om 23:40 uur

TWELLO – Op dinsdagavond 19 mei heeft de politie rond 22.10 uur een 18-jarige jongen uit Twello staande gehouden op de Veilingstraat in zijn woonplaats. De jongen reed op een brommer die vermoedelijk opgevoerd was.

De jongen viel op door de snelheid die hij met de brommer reed. Op het politiebureau werd de tweewieler op de rollentestbank gecontroleerd en bleek te zijn opgevoerd. De jongen kreeg een bekeuring en aangezien hij al erder met een opgevoerde bromfiets was aangehouden, wordt bij een volgende snelheidsovertreding zijn brommer in beslag genomen.

Hennepkwekerij ontmanteld

EEFDE – De politie heeft dinsdagochtend 19 mei bij een politieonderzoek in een woning in Eefde een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er werd een verdachte aangehouden.

De politie ging naar de woning naar aanleiding van een melding over een ruzie. Vreemd genoeg stond de voordeur open, maar reageerde er niemand op aanroepen door de politie. Binnen werd naar een eventueel slachtoffer gezocht. Deze werd niet aangetroffen maar wel een hennepkwekerij bestaande uit nieuwe stekjes. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De verdachte, een 45-jarige man, kwam rond 11.50 uur de woning binnen lopen en is aangehouden voor verder verhoor. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Minderjarige winkeldievegge aangehouden

APELDOORN – De politie heeft op dinsdagmiddag 19 mei een 14-jarige meisje uit Apeldoorn aangehouden voor meerdere winkeldiefstallen in het centrum van haar woonplaats.

Het meisje werd rond 13.40 uur aangehouden in een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. Ze werd daar door het winkelpersoneel aan de politie overgedragen. Het personeel had gezien dat het meisje sierraden uit de winkel had gestolen. Tijdens het verhoor bleek het meisje ook een diefstal had gepleegd bij een andere winkel aan de Hoofdstraat. Na het verhoor is het meisje overgedragen aan haar ouders. Ze wordt aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar gezocht wordt naar een passende strafmaatregel.

Aangehouden voor rijden onder invloed

GEESTEREN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 20 mei een 44-jarige man uit Estland aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man werd rond 00.35 uur tijdens een controle staande gehouden op de Kulsdom in Geesteren. Een blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcohol was, waarop hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de man een promillage van 1,14. Omdat hij niet in Nederland woont, moest hij meteen de boete van 450 euro betalen.

Snorfietser aangehouden

DOETINCHEM – Een 18-jarige snorfietser uit Kilder is op dinsdagavond 19 mei rond 18.10 uur aangehouden op de Raadhuisstraat in Doetinchem. De jongen gedroeg zich zodanig in het verkeer dat het surveillerende agenten opviel.

De snorfietser had geen kentekenplaat en reed met hoge snelheid. Omdat hij zich op geen enkele wijze kon legitimeren is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar zijn de gegevens gecontroleerd en heeft zijn moeder zijn legitimatiebewijs gebracht. De jongen is met een boete heengezonden.

Fietser gewond na aanrijding op parkeerterrein

NUNSPEET – Een 41-jarige fietser uit Nunspeet is op dinsdagmiddag 19 mei lichtgewond geraakt doordat hij ten val was gekomen nadat hij door een achteruitrijdende auto was geraakt.

De man stapte op het parkeerterrein van een winkel aan de Laan net op zijn fiets, toen een 78-jarige plaatsgenoot met lage snelheid tegen hem aanreed. Dit gebeurde rond 14.00 uur. De man uit Nunspeet kwam ten val en liep hierbij een hoofdwond en letsel aan zijn been op. Hij is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Onder invloed bij controle “botsen is blazen”

VAASSEN – De politie heeft op dinsdagavond 19 mei een 36-jarige Vaassenaar aangehouden nadat hij met zijn auto een kop-staartbotsing had veroorzaakt. Hij bestuurde zijn auto onder invloed van alcohol, dat bleek toen de politie hem liet blazen, conform de voorschriften “botsen is blazen”.

De man reed rond 19.10 uur op de Apeldoornseweg in Vaassen toen zijn voorganger, een 21-jarige man uit Apeldoorn afremde om af te slaan. De Vaassenaar kon niet op tijd remmen en er ontstond een aanrijding. Er is een ambulance ter plaatse geweest om de Apeldoorner te controleren op nekletsel, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. De man uit Vaassen bleek bij een blaastest onder invloed te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau, waar hij een promillage van 0,95 blies. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com