+ Coniferen in brand gestoken in Hengelo (G)

Geplaatst op 21 mei 2009, om 23:14 uur

Archieffoto Sander de VriesHENGELO (G) – In de nacht van woensdag op donderdag 21 mei is door onbekenden vermoedelijk op twee plekken brand gesticht in een coniferenhaag aan de Hoge Es in Hengelo.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rond 01:00 ontving de politie een melding over de brand. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. Ook is donderdagochtend een buurtonderzoek gehouden. De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijks iets verdachts gezien hebben en de politie nog niet hebben gesproken. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844.

Man aangehouden na opstootje in café

LOCHEM – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 21 mei een 22-jarige man uit Lochem aangehouden op verdenking van mishandeling.

De politie kreeg rond 05:00 uur een melding over een opstootje in een café aan de Nieuwstad in Lochem. Ter plaatse bleek de verdachte door de beveiliging al uit het café te zijn gehaald. Hij zou meerdere klappen hebben uitgedeeld. Hierop is de man door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij is donderdag rond het middaguur heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Vernieling en poging diefstal uit automaten

ZUTPHEN – Drie nog onbekende jongens hebben in de nacht van woensdag op donderdag 21 mei de ruiten van een snoep- en een frisdrankautomaat in de stationshal van Zutphen vernield, en geprobeerd spullen uit de automaten te stelen.

Rond 01:50 uur ontving de politie een eerste melding over de vernieling en poging diefstal. De ruiten van beide automaten bleken ingeslagen, de daders waren niet gezien. Na een kort gesprek met de stationsopzichter werden de ter plaatse gekomen agenten weggeroepen in verband met een andere melding. Rond 03:30 kwam de tweede melding vanuit de Stationshal. Één van de ruiten zou opnieuw zijn ingeslagen en deze keer waren er drie jongens gezien bij de automaten die goederen in tassen stopten. De opzichter is samen met schoonmakers achter de jongens aangerend maar is ze uit het oog verloren. Hierop heeft de politie in de omgeving gezocht naar de jongens, maar ze niet meer aangetroffen.

De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen van dit incident. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

Dure portemonnee

AALTEN – De politie heeft woensdag 20 mei een 34-jarige vrouw uit Nijmegen aangehouden nadat zij was betrapt op diefstal van een portemonnee uit een warenhuis aan de Haartsestraat in Aalten.

De vrouw werd rond 13:30 uur betrapt op de diefstal bij het verlaten van de winkel. Zij werd aangesproken door het winkelpersoneel maar liep weg richting haar auto, stapte in en reed weg. Dankzij het door het winkelpersoneel verstrekte signalement van de vrouw en haar auto is zij rond 14:30 aangehouden door de politie elders in Aalten. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld met een boete van 150 euro op zak, voor de diefstal van een portemonnee met een waarde van ongeveer 20 euro.

Pool kan niet blazen

APELDOORN – In de vroege ochtend van donderdag 21 mei heeft de politie een 24-jarige Poolse man, woonachtig in Apeldoorn, aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie ontving rond 06:00 uur een melding over de man die slingerend over de weg reed. De man is op de Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn aangetroffen en aangehouden. De man weigerde mee te werken, waardoor de blaastest niet lukte. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ook de ademanalyse is niet gelukt. Met als gevolg dat van de man bloed is afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

26 boetes bij bromfietscontrole

PUTTEN/ERMELO – De politie heeft woensdag 20 mei samen met de Koninklijke Marcehaussee een bromfietscontrole gehouden in Putten en Ermelo. Bromfietsen zijn gecontroleerd op constructiesnelheid, hun bestuurders op het dragen van de helm en hun rijgedrag.

In totaal zijn 26 overtredingen geconstateerd, waaronder 11x een te hoge constructiesnelheid. De gemeten snelheden liepen uiteen van 55 t/m 88 km. per uur. Verder zijn bromfietsers bekeurd voor het niet dragen van de helm (3x), onjuist bevestigde kentekenplaat en rijden over het fietspad (beide 2x). Naast de bromfietsers zijn ook diverse automobilisten bekeurd voor ondermeer het niet dragen van de gordel, het produceren van onnodig geluid en niet handsfree bellen.