+ Hennepkwekerij zonder planten ontmanteld

Geplaatst op 23 mei 2009, om 13:39 uur

WARNSVELD – De politie heeft vrijdag 22 mei rond 09:30 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Kremerskamp in Warnsveld. Een 27-jarige vrouw uit Warnsveld is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij.

In een kamer op de eerste verdieping van de woning werd de intacte hennepkwekerij aangetroffen. Er waren geen planten aanwezig. Wel bleken er al eerder planten te zijn gekweekt en geoogst. De 27-jarige vrouw werd in de woning aangehouden. Zij is meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek. Na verhoor is zij in de loop van de middag in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De hennepkwekerij is ontmanteld en alle goederen zijn vernietigd. De stroom voor de kwekerij bleek illegaal te zijn afgetapt. De energieleverancier doet hiervan aangifte en legt waarschijnlijk een naheffing op.

Grote zoekactie naar vermist meisje

ERMELO – Vrijdag 22 mei is een 13-jarig meisje uit Ermelo enkele uren vermist geweest. Zij was rond 17:00 uur overstuur van huis weggelopen. Door privé-omstandigheden was er sprake van grote ongerustheid over het meisje en is een grootscheepse zoekactie op touw gezet.

Hierbij waren diverse politie-eenheden, een politiehelikopter, natuurbeheerders en de brandweer betrokken. Ook heeft de politie een sms-alert bericht verspreid over het vermiste meisje. Om 20:15 is het meisje aangetroffen en opgevangen op de Stenenkamerseweg in Putten, door een mevrouw die het vreemd vond om het meisje alleen met blote voeten op straat te zien lopen. Het meisje is thuisgebracht en voor het meisje en haar familie is hulpverlening in gang gezet.

Man aangehouden na melding over conflict

HARDERWIJK – In de nacht van vrijdag op zaterdag 23 mei ontving de politie rond 02:00 uur een melding over een conflict tussen een viertal jongeren aan de Lammertkamp in Harderwijk. Ter plaatse is een 20-jarige man uit Harderwijk aangehouden omdat hij weigerde gehoor te geven aan het verzoek van de politie om zich te legitimeren.

De politie vroeg de man meerdere malen om zich te legitimeren, maar dit weigerde hij. Na zijn aanhouding weigerde hij vervolgens mee te gaan en werd hij agressief. De politie was hierdoor genoodzaakt de man geboeid mee te nemen naar het politiebureau. Op het bureau is de man gefouilleerd en bleek hij een mes in zijn onderkleding verstopt te hebben. De man is na verhoor en het vaststellen van zijn identiteit heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijbewijs kwijt

DREMPT – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 mei een 51-jarige man uit Doesburg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd rond 00:30 uur staande gehouden op de Zomerweg in Drempt. Zijn rijgedrag trok de aandacht van surveillerende agenten. Een blaastest mislukte, waarop de man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor het afnemen van een ademanalyse. Hierbij blies hij 1,8 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongeren beboet voor baldadigheid en wildplassen

HAARLO – De politie heeft naar aanleiding van meldingen over baldadig gedrag en mogelijke vernielingen in en rondom een speeltuin in het centrum van Haarlo zes jongeren ondervraagd over hun aandeel hierin. Drie jongens van 16 en 17 jaar uit Borculo zijn beboet voor baldadigheid en wildplassen.

De politie ontving vrijdagavond 22 mei rond 23:30 uur meldingen dat de jongens tegen allerlei zaken aan zouden hebben geschopt (lampen, borden) en daarbij mogelijk zaken hadden vernield. Er bleek geen sprake van schade. Wel zijn de jongens aangesproken op hun gedrag en drie van hen zijn beboet voor baldadigheid en wildplassen. Één van de jongens had over de glijbaan in de speeltuin geplast.

Vrouw gewond na aanrijding

APELDOORN – Vrijdagavond is een 49-jarige vrouw uit Apeldoorn gewond geraakt toen zij op haar fiets in botsing kwam met een 48-jarige automobilist uit Ede (Gld.)

Het ongeluk vond rond 23:30 uur plaats op de hoek Deventerstraat/Markststraat. De man uit Ede wilde met zijn bestelauto vanaf de Marktstraat de Deventerstraat oprijden en merkte de fietsende vrouw, die naderde vanuit de richting van de Hoofdstraat, te laat op. De automobilist is aangehouden wegens het veroorzaken van een aanrijding waarbij letsel is ontstaan. De vrouw is met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie heeft diverse getuigen gesproken en zal een dossier opmaken en deze ter beoordeling aan justitie voorleggen.

Man aangehouden na poging beroving

APELDOORN – De politie heeft vrijdag om 16:15 uur een 33-jarige man uit Apeldoorn aangehouden nadat hij een 22-jarige vrouw uit Groningen had proberen te beroven.

De vrouw fietste rond 16:00 over de Adelaarslaan toen zij op het kruispunt met de 1e Johannastraat een man zag staan die stekende bewegingen maakte in de richting van drie fietsers die voor haar fietsten. De fietsers weken uit voor de man en fietsten door. Toen de vrouw langs de man kwam zag ze dat hij een mes bij zich had. De man maakte ook in haar richting stekende bewegingen en riep dat hij geld wilde. De vrouw fietste hard door en waarschuwde verderop de politie.

Toen de politie arriveerde stond de man nog steeds op het kruispunt, maar hij ging er bij het zien van de politie fietsend vandoor. De politie heeft hem op de Arnhemseweg klemgereden en aangehouden. De man, die een gestoorde indruk maakte, is op het politiebureau ingesloten. Er wordt bekeken of gedwongen opname van de man mogelijk is.

De politie komt graag in contact met de drie fietsers die vlak voor de 22-jarige vrouw ook moesten uitwijken voor de man. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844. Het mes dat de man bij zich droeg is tijdens zijn aanhouding niet aangetroffen. De politie heeft nog naar het mes gezocht, maar tevergeefs. Als iemand een mes vindt tussen de Adelaarslaan en de Arnhemseweg hoort de politie dit graag. Ook hiervoor kan gebeld worden met 0900-8844.