Gewonde bij brand Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Gewonde bij brand Apeldoorn

Geplaatst op 30 mei 2009, om 09:45 uur

Foto John Stevens/Brandweer-Online.nlAPELDOORN – Een 57-jarige vrouw uit Apeldoorn is zaterdag gewond geraakt bij een woningbrand aan de Wolwevershorst in Apeldoorn.

De vrouw is met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis vervoerd. Twee omstanders die hulp verleenden moesten zich onder doktersbehandeling stellen nadat zij rook hadden geïnhaleerd.

De uitslaande brand werd omstreeks 09.00 uur bij de hulpdiensten gemeld. Ter plaatse bleek de vrouw, de bewoonster van het pand, door twee omstanders in veiligheid te zijn gebracht. Deze personen, een 60-jarige man en een 58-jarige vrouw uit Apeldoorn, bleken rook te hebben geïnhaleerd en zijn op eigen gelegenheid naar de eerste hulp gegaan voor controle.

De woning betrof een appartement op de begane grond. De aanwezige bewoners van de vijf omliggende appartementen werden gealarmeerd en geëvacueerd. Zij konden in de loop van de dag weer naar hun woning terug. In het brandende pand bevonden zich ook drie katten. Twee katten hebben de brand overleefd en zijn door de dierenambulance opgehaald. Een derde kat heeft het niet overleefd. De woning van het slachtoffer raakte ernstig beschadigd en moet als verloren worden beschouwd.

Foto John Stevens/Brandweer-Online.nl Foto John Stevens/Brandweer-Online.nl Foto John Stevens/Brandweer-Online.nl

Foto’s John Stevens/Brandweer-Online.nl