+ Vierhonderd bestuurders te hard over Almenseweg - GelreNieuws        

+ Vierhonderd bestuurders te hard over Almenseweg

Geplaatst op 29 mei 2009, om 18:32 uur

Archieffoto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau KerkmeijerEEFDE – Naar aanleiding van klachten over het snelheidsgedrag op de Almenseweg in Eefde heeft de politie donderdag 28 mei een snelheidscontrole op deze 60 km weg gehouden. Een derde van de passanten reed te hard met als hoogste snelheid 102 km per uur.

De politie houdt regelmatig snelheidscontroles naar aanleiding van klachten van aanwonenden of gebruikers van binnenwegen. Om het aantal letselongevallen op deze vaak smalle en bochtige, soms onoverzichtelijke wegen terug te dringen, wordt hiervoor de radarwagen ingezet. In dat kader stond deze donderdag op de Almenseweg in Eefde. Van de bijna 1200 passanten reden er 400 te hard. De overtreders krijgen de boete thuis gestuurd en de politie zal hier vaker controleren.

Busje verliest aanhanger

ZUTPHEN – Met de vakantie voor de deur is deze aanrijding mogelijk een voorbeeld om je materiaal goed te controleren voor vertrek. Op donderdag 28 mei raakte op de Nieuwstad in Zutphen een aanhanger los van z’n bestelbusje en botste vervolgens tegen een auto

Het ongeluk gebeurde toen een bestuurder van een bedrijfsbusje met een aanhanger de overweg aan de Nieuwstad op reed. Door nog onbekende oorzak was het steunwieltje van de aanhanger naar beneden gezakt en kwam de aanhanger los van de trekhaak. De aanhanger rolde tegen een geparkeerd staande auto en beide voertuigen liepen schade op. De schade wordt geregeld.

Bestuurster rijdt door na aanrijding

EERBEEK – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 19-jarige vrouw uit de gemeente Epe. Zij raakte donderdagmiddag 28 mei op de Veldkantweg in Eerbeek betrokken bij een aanrijding en reed door zonder haar identiteit bekend te maken.

Donderdagmiddag reed een 46-jarige Apeldoornse automobilist over de Veldkantweg in Eerbeek. Uit tegenovergestelde richting naderde een busje en de Apeldoorner week naar rechts uit om ruimte te geven aan het busje. Achter het busje reed een auto en bij het passeren kwamen de spiegels met elkaar in aanraking en sneuvelden.  De bestuurster stopte niet, maar reed verder. De Apeldoorner is gekeerd en heeft de vrouw later aangesproken en de politie gebeld. Deze heeft de vrouw aangehouden en op het politiebureau verhoord over het doorrijden na deze aanrijding. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit bestelauto’s

EERBEEK – De politie stelt een onderzoek in naar twee inbraken in bestelauto’s in Eerbeek. De inbraken vonden in de nacht van dinsdag op woensdag 27 mei plaats. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844.

Twee bedrijven zijn de dupe van het inbrekersgilde geworden toen de bedrijfsbus die bij de werknemers in Eerbeek gestald was, werd opengebroken. In beide gevallen had men het op hand- en elektrisch gereedschap voorzien.

De ene bus stond aan de Bizetstraat, de andere aan de Rembrandtlaan. De politie heeft beide inbraken in onderzoek.

Jongen verdwijnt na aanrijding

TWELLO – De politie wil graag in contact komen met een ongeveer 18-jarige jongeman die in de nacht van woensdag op donderdag  28 mei op de H.W. Iordensweg in Twello in aanrijding is gekomen met een hondenuitlater. De jongen heeft mogelijk medische zorg nodig.

Een 65-jarige inwoner van Twello ging omstreeks 00.45 uur zijn hond uitlaten en liep langs de H.W. Iordensweg in zijn woonplaats. Op een gegeven moment werd hij aangereden door een jongen op een bromfiets. De man liep ondermeer enkele pijnlijke ribben op en uit zijn verklaring blijkt dat de jongen bewusteloos is geweest. Toen deze bijkwam is hij met de man mee naar diens huis gegaan, kennelijk om de zaken te regelen. Toen de man even naar boven ging om iets te pakken is de jongen om onbekende reden weggegaan. Niet duidelijk is of dit met de klap van de aanrijding te maken heeft gehad. Een onderzoek naar deze jongen heeft nog geen resultaat gehad.

De politie wil graag contact met deze ietwat gezette jongen die een sporttas bij zich had. Hij kan bellen met 0900 – 8844. Mensen die de jongen kennen, kunnen ook bellen met dit nummer.

Bromfietser gewond bij aanrijding

DOETINCHEM – Op de J.F. Kennedylaan in Doetinchem vond op donderdag 28 mei rond 15.35 uur een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een automobiliste. De 16-jarige bromfietser uit Doetinchem raakte hierbij gewond.

De jongen reed over de J.F. Kennedylaan, maar raakte door onbekende oorzaak teveel op de linkerhelft van de weg, waardoor hij in aanrijding kwam met de auto van een tegemoet komende 44-jarige bestuurster uit Varsselder. De jongen is met een gebroken enkel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs en zijn brommer was niet verzekerd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tuinhek vernielt

DOETINCHEM – De politie in Doetinchem heeft in de nacht van donderdag  op vrijdag 29 mei een 29-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor vernieling van een tuinhek en planten.

De politie kreeg rond 01.45 uur de melding dat er vernielingen werden aangericht in een tuin aan de Beethovenlaan. De man uit Doetinchem werd hiervoor aangehouden. Hij verklaarde dat hij zijn boosheid moest afreageren.  Hierbij moesten het hek en enkele planten en potten het ontgelden. Op het politiebureau bleek dat de man nog meerdere dagen hechtenis tegoed had, waarna hij is ingesloten.

Politie zoekt eigenaren navigatiesystemen

RUURLO – De politie zoekt contact met twee gedupeerden van een voertuiginbraak in Ruurlo. De politie kan geen melding van gestolen navigatiesystemen in haar systeem vinden.

De politie is bezig met het afronden van een onderzoek naar een groot aantal auto-inbraken in Ruurlo, Borculo, Barchem en Neede. Hiervoor zijn drie verdachten aangehouden. In hun verklaringen praten zij over de diefstal van een navigatiesysteem uit een vrachtwagen èn uit een auto van het merk Renault. Beide diefstallen moeten eind mei, begin april hebben plaatsgevonden in Ruurlo. De politie kan deze diefstallen niet in haar systeem vinden en vraagt de gedupeerden contact op te nemen met het team Berkelland via 0900 – 8844.

Brandstichting op voetbaltribune

NUNSPEET – De politie onderzoekt een brandstichting op de tribune van een voetbalvereniging aan de Sportlaan in Nunspeet en is op zoek naar getuigen.

Tegen een zijwand van de tribune is brand gesticht, in ieder geval na woensdagavond 20 mei, maar vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 mei. Als gevolg van de brandstichting is er een gat in de vloer van de tribune gebrand, de zijwand liep schade op en ook de bedrading van de luidsprekerboxen is verbrand. Vermoedelijk is de brand vanzelf uitgegaan, anders was de schade nog velen malen groter geweest.

De politie is op zoek naar mensen die na woensdagavond 20 mei mogelijk hebben gezien dat één of meer mensen zich verdacht ophielden in of nabij de voetbalvereniging. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Mountainbikester gewond na val

EPE – Een 26-jarige vrouw uit Amsterdam is donderdagmiddag 28 mei gewond geraakt na een val met haar mountainbike aan de Ossenweg in Epe. Ze is met een pijnlijke elleboog overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie en ambulancedienst ontvingen de melding omstreeks 16:00 uur. De vrouw kwam tijdens het mountainbiken door onbekende oorzaak ten val en raakte gewond. De fietsster is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Vlammen onder motorkap

APELDOORN – Op donderdagmorgen 28 mei is er een brand ontstaan onder de motorkap van een auto die over de Bosweg in Apeldoorn reed. De brandweer heeft de brand geblust.

De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 10:45 uur. De 42-jarige automobiliste uit Apeldoorn reed over de Bosweg toen zij ontdekte dat er rook en vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. Ze stopte en alarmeerde de brandweer en politie die snel ter plaatse kwamen. De brandweer heeft de brand geblust. De auto werd afgesleept door een sleepbedrijf. De exacte oorzaak van de brand is onbekend.

Brand op dak van woning

APELDOORN – Op donderdagmiddag 28 mei is er een brand ontstaan op het dak van een woning aan de Oude Beekbergerweg in Apeldoorn. De brandweer had de brand snel onder controle.

De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 15:00 uur. De brand is vermoedelijk ontstaan na werkzaamheden aan het dakleer van de woning. Die werkzaamheden hadden eerder die dag plaatsgevonden. De brandweer kon snel het sein ‘brandmeester’ geven. De exacte oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Motorrijder gewond bij aanrijding

APELDOORN – Een 64-jarige motorrijder uit Radio Kootwijk is donderdagavond 28 mei licht gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 20:00 uur. De motorrijder reed over de Arnhemseweg, hij kwam vanuit de richting Beekbergen. Een 24-jarige automobilist uit Apeldoorn reed in dezelfde richting voor de motorrijder. Toen een bus wegreed bij een bushalte moest de automobilist remmen zodat hij de bus voor kon laten gaan. De motorrijder kon niet tijdig remmen en botste achterop de auto. De man kwam ten val en raakte gewond. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.